Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, kołatanie serca i osłabienie

Gość iceireland

Rekomendowane odpowiedzi

Gość iceireland
Witam mam 31 lat i jestem od 4 lat w Irlandii Mam problem zdrowotny który pojawił się od sierpnia ale muszę opowiedzieć wszystko od początku . W lipcu zabrała mnie karetka z pracy dostałem coś jak zawroty głowy zmieszane z osłabnieciem tak jak bym miał zemdleć serce mi waliło strasznie ze aż w karetce lekarz mowił ze tak jak bym biegal ze dwie godziny , Byłem w szpitalu porobili mi badania i bylo wszystko ok wiec lekarka powiedziala ze to stres przemeczenie .Mama wysokie cisnienie bo to u nas rodzinne babcia i tata ma tez wiec lekarz w polsce u mnie tez zobaczyl ze mam troche wysokie wiec dala mi tabletki żeby już to leczyć.W kwietniu fakt miałem wielki stres nawet bardzo wielki troche problemów w życiu i rodzinie. W marcu bylem w polsce na urlopie robilem wszystkie badania krew ,mocz ,usg jamy brzusznej, robie takie badania bo jak miałem 16 lat to mialem wypadek auto mnie potraciło i straciłem przez to jedna nerke i śledzione. Wiec zawsze robie takie badania bylo wszystko ok . Następnie wrociłem do pracy ale cos mi nie dawalo spokoju raz sie czułem dobrze raz zle .I takie ataki cos ala jak osłabniecie jak cos zjadlem to odrazu było lepiej. to tez mialem juz wczesnie mowilem lekarzowi mowiła ze moze cukier ale robilem badania na ukryty cukier i wszystko ok. teraz ostatnio dwa razy taki sam atak niby slabniesz troche kreci sie w glowie serce bije mocno i szybko nie mdleje jestem przytomny i moge nawet rozmawiac nawet po angielsku wiec jest spoko ale uczucie jak prawie bym juz mdlal trzyma tak dobre 20 minut i pozniej przechodzi bo nawet ostatnio w karetce lekarz nic mi nie dal tylko odrazu do szpitala i na sucho badania mi robili nic mi nie dali i przeszlo samo . Wiec wykryli ostatnio za duzo białych krwinek , poprawiłem test krwi i wyszlo ok wiec juz nie wiem nic . Siedze na zwolnieniu w domu bylem w instytucie Kardjologi w Dublinie zrobili mi EKG ,HOLTER,ECHO SERCA , rozmawiałem z Profesorem i nic jest ok Serce jest ok Żyły wszystko jest ok .Powiedzial ze na tle nerwowym to może być.Troche za szybko serce mi bilo dał mi tabletki na spowolnienie . Teraz badam cisnienie to mam jak noworodek 127/75/puls ok 65 I tak jestem w domu i sie mecze nie wychodze bo mysle o tym raz jest ok caly dzien czuje sie dobrze raz słaby jestem nie wiem co mam robic moze ktos miał coś podobnego albo to samo. Staram sie sam juz cos robic bo jestem zalamany tym . Prosze was o pomoc
Hej iceireland.Wydaje mi sie ze jak zaliczysz pare takich incydentów z szalejącym sercem i przekonasz sie sam,ze nic Ci sie nie dzieje,nie mdlejesz to pomału to wszystko bedzie odpuszczac a Ty zaczniesz to bagatelizowac i wszystko wróci do normy.Nie twierdze ze bedzie to za tydzien za dwa,bo nerwica to jest straszna masakra,tez to przerabiałam.Jeżeli wszystkie badania robiłes i wyniki masz ok to napewno to jest na tle nerwowym,a im wiecej zrozumienia dla siebie samego tym lepsze efekty.Moze miałbys okazje isc do psychologa,to tez by nie zaszkodziło.
stary,kup sobie w polskim sklepie syropek uspokajający nervosol lub neospasminę łykaj magnez i wit.B 6.Nie siedż w domu i nie rozmyślaj,uwierz,że nic ci nie jest i to ,,tylko** nerwy.Chodż na długie spacery i 2 razy dziennie się gimnastykuj.Zmęczenie fizyczne pozwala odwrócić uwagę od nerwów i jest bardzo pomocne.
Faktycznie kup sobie cos ziołowego na uspokojenie.Uwierz mi ja to tez przerabiałam,kupilam sobie syrop Nervosol i na tym jechałam na poczatku,nie ruszałam sie bez tego z domu.Takie ziołowe nie zaszkodza napewno.Powiem Ci ze odpusciło mi jak lekarz mi powiedział ze to wszystko z nerwów,zdałam sobie sprawe ze to siedzi w mojej chorej głowie.Z dnia na dzien bedzie lepiej zobaczysz,pozdarwiam.
Gość iceireland
Podnosi mnie to na duchu tylko ze ja sie nie denerwuje a i tak to przychodzi dalej np jade po zakupy nie mysle o niczym spokojnie zrelaksowany i nagle przychodzi to cos wczesniej bylo to troche lagodniejsze i co ciekawe jak tylko cos zjadlem batona ciastko to odrazu przechodzilo a teraz to nie wiem nic nie działa załamka normalnie załamka . Może to nerwy tak jak mówicie może to coś innego sam już nie wiem kurde teraz w wieku 31 lat a ja lykam rano 7 tabletek ,w południe 4 i wieczorem 4 .jak bym mial normanie 89 lat .
Własnie na tym polega nerwica,ze jestes zrelaksowany a ona i tak przychodzi.Ja byłam na takim etapie ze znałam wszystkie punkty medyczne w miescie,jak wychodziłam na zakupy to pocieszałam sie ze jak mnie cos złapie to pobiegne na Pogotowie czy do pierwszego lepszego osrodka zdrowia.Uwierz nam ze tak jak Ty ma wiekszosc ludzi piszących na tym forum.Narazie bierz te tabletki co Ci lekarz zalecił ale podejrzewam ze przyjdzie taki moment ze przekonasz sie ze Tobie faktycznie nic nie dolega i poradzisz sobie bez nich.Mi np.skakało cisnienie i kardiolog ustawiła mi takie leki ze mało sie po nich nie przekreciłam.Odstawiłam je w cholere bo po nich gorzej sie czułam niz bez nich.Ja znalazłam sobie takie wyjscie awaryjne ze jak cos mi sie działo to dzwoniłam do mojego kuzyna który przechodził to jeszcze gorzej niz ja i on potrafił przez telefon mnie uspokoić,pocieszał mnie ze on miał duzo gorzej i to na mnie działało,ze jesli on to wszystko przezył to ja tez przezyje te chore ataki.No a potem z dnia na dzien pomału zapominałam,ataki stawały sie coraz rzadsze i na dzien dzisiejszy jest o niebo lepiej.Napewno musisz tez wykonac ciezka prace sam sobie tłumaczac plus te ziołowe uspokajajace.Uwierz,ze wiekszosc ludzi mysli ze sa na cos powaznego chorzy a to tylko zmeczenie i stres tak daje w kość.Jak masz mozliwosc to wyjedz gdzies i sie wycisz,Irlandia napewno bez Ciebie przez 2 tygodnie sie nie zawali.
Witai iceireland. Doradzałabym Ci psychoterapie, gdyz skoro wyniki masz w porzadku, widocznie Twoja podswiadomośc ( przestraszona, tym, co Ci sie dotad wydarzyło) podnosi alarm niepotrzebnie. Przeczytaj sobie historie człowieka,m który wyleczyl sie z nerwicy lekowej, gdyz sa w niej informacje wyjasniajace powody powstawania objawów nerwicowych( właczanie sie tych alarmow emocjonalnych) oraz sposoby jak sobie z nimi radzic.Zwróć zwłaszcza uwage na fragmenty pochodzace z ksiązki dr.WEEKES, ktora tez przechodziła nerwice. Znam sie na dobrych materiałach, gdyz sama przechodziłam nerwice lękową. Pozdrawiam.
Gość iceireland
Dzięki wam wielkie za to wszystko mam nadzieje ze poradze sobie z tym jakos najgorzej ze nie pracuje jestem na zwolnieniu menager nie chce mnie widziec w pracy bo non stop dzwonilem ze zle sie czuje czy cos tam wiec siedze na zwolnieniu to tez problem bo pracuje w innym miescie i musze jechac 20 km w jedna i po tem w druga strone to mnie przeraza teraz wiec jestem na chorobowym a w powiem wam lekarka mowi to samo relax relax a tu kurde papiery chorobowe mi zgubili i jak tu sie nie denerwowac jak konto puste kasy nie ma z chorobowego dzwonisz pytam no nie ma rozumiecie to cala irlandia to wielki luzzzzz nie ma i juz kurde dramat piszcie bo az mi razniej jak wejde na forum i moge cos poczytac co radzicie i jak sobie poradziliscie z tym . Mam nadzieje ze to tylko na tle nerwowym i nerwica
No wiadomo jak forsy brakuje to tez nie najlepiej,ale widzisz juz masz jakis punkt zaczepienia,zeby odwrócić mysli od samego siebie.Jesli Ci zagubili papiery chorobowe, a takie rzeczy sie zdarzaja to zawracaj im gitare i dzwon do nich niech staną na uszach a papiery które im złozyłes niech sie znajdą.Jesli nalezy Ci sie kasa z chorobowego to musisz to odzyskac.Wlasnie musisz sobie znalezc jakies zajecie. Wiem ze pani Jadwiga Szpaczyńska,która odpisywała wczesniej do Ciebie miała taki link na film The Secret,który pomaga zrozumiec wiele spraw,poproś o ten link i obejrzyj ten film.
Gość jadwigaszpaczynska
Witaj iceireland.Nie wiem, czy bedziesz zainteresowany obejrzeniem filmu *Sekret*, ale skoro masz zwolnienie, wejdź na http:michalpasterski.pl/filmy-video/the-secret-polskie-napisy/ gdyz sa w nim bardzo prosto podane informacje dot.wpływu myslenia na zdrowie, radość zycia, powodzenie w zyciu.Nie zniechecaj sie przydługim wstepem.Pozdrawiam.
Gość iceireland
spokojnie ogladne no zauwazylem to ze jak sie czyms zajmuje to jest ok ale jak tylko usiade i zaczne myslec odrazu serce wali mi juz sprawdzam cisnienie kurde przerabane ale jeju nigdy nie mialem z takimi rzeczami problemów smieje sie do lekarzy bo przed pierwsza wizyta w szpitalu karetka i te sprawy , to palilem pilem kawe za kawa i od czasu do czasu wodeczka ,drinki czy piwko od tamtego czasu zostawilem wszystko i zaczelo sie same problemy
Gość iceireland
powiem wam szczerze ze probuje ale mi to nie wychodzi normalnie juz nie daje rady jeszcze mi jakies takie zawroty w glowie mam nie wiem czy przez te tabletki rano wstaje jest ok .wezme tabletki na cisnienie i te na zwolnienie serducha i po godzinie normalnie zaczyna sie jazda jaks zawroty takie jakies bole glowy i na wieczor to wszystko przechodzi czasami szybcie czasami wolniej nie wiem co robic normalnie plakac mi sie chce .jestem kawal chlopa nigdy ani strach we mnie ani nie jestem jakis bojacy sie wszystkiego duzy facet jestem a takie cos potrafi zrobic ze mnie taka mala myszke co boi wyjsc z klatki dramat i horror w jednym Pozdrawiam wszystkich Zdrowia Zdrowia bo to najwazniejsze jest .
Gość iceireland
witam was lekarka dala mi teraz Lexapro 10mg wystartowalem od niedzieli ,ale dzis juz mialem dwa ataki takie jak dostawalem wczesniej co mnie karetka zabierala tylko lzejsze bo za pierwszym razem trzymalo mnie jakies 10 minut mialem dziwne odczucie dretwienie czy mrowienia na calym ciele a poznie jza drugim razem delikatnie tez to samo delikatne mrowienie lub dretwienie nóg i rąk czy ktos mial takie cos po tym leku to jest czy jak .
Witaj iceireland.Biore lexapro 10mg juz od pewnego czasu,jak na razie jest to jedyny lek ktory mi pomaga.Musisz wiedziec ze lek ten tak naprawde zaczyna dzialac po okolo trzech tygodniach przyjmowania.Ja na poczatku rowniez nie czulam sie dobrze,lekarz przepisal mi dodatkowo xanax 0,25mg,ale po okolo dwoch tygodniach bylo juz duzo lepiej i bralam tylko lexapro.Musisz dac sobie troche czasu,a wszystko bedzie dobrze.Trzy lata temu 10 mg lexapro mi nie pomagalo,wiec lekarz zwiekszyl mi dawke do 20mg,musze ci powiedziec ze po miesiacuprzyjmowania zapomnialam co to nerwica,ale pozniej za szybko przestalam brac i po krotkim czasie wszystko z powrotem wrocilo.Musisz wiedziec ze objawy ktore masz,moga byc gdyz tak naprawde lek ten jescze nie dziala,a moze bedziesz musial zwiekszyc dawke,ale o tym musi zadecydowac lekarz.Trzymaj sie,pozdrawiam i zycze dobrego samopoczucia.
Gość iceireland
Tak naprawde to biore teraz trzy tabletki rano i mam taki kociol w glowie ze nie dowiary jedna na cisnienie Tritace 5mg no i ta na spowolnienie serca Cardicor-bisoprolol hemifumarate no i teraz ten Lexapro . No i strasznie sie czuje taki mix to jest masakra 4-ty dzien jak biore Lexapro sadze ze to po tym takie samo poczucie .Ale jak miales spokuj z tymi atakami tak mialem ostatnio dwa .Tylko lzejsze bo tylko przez 6 minut mnie trzmalo i wtedy czulem na calym ciele takie dretwienie i puscilo mnie a po ok godzinie mialem drugi atak ale trwal moze dwie minuty i tylko przeszlo po mnie takie mrowienie czy dretwienie i odeszlo .ale znowu mam stracha.
Witaj iceireland,ciekawi mnie jaka dawke lexapro bierzesz.Ja kiedys na poczatku bralam 10mg przez miesiac a pozniej lekarz zwiekszyl mi dawke na 20mg i wtedy czulam sie swietnie.Pozniej stopniowo zchodzilam z dawki,az przestalam brac wogole.Po okolo 4 miesiacach objawy wrocily,teraz biore lexapro10mg i w razie potrzeby xanax 0,25mg Jest dobrze ale bywaja i te gorsze momenty.Xanax zalecany jest w sytuacjach stresowych,obnza tetno i cisnienie.Uwazam ze jesli zle sie czujesz tzn,ze masz zle dobrane leki,albo za duzo ich bierzesz,lub bierzesz za mala dawke lexapro.Powinienes porozmawiac jak najszybciej z lekarzem.Musisz takze sprobowac jak najmniej myslec o tym ze zle sie czujesz,bo takie myslenie tylko poglebia ta chorobe.
Gość iceireland
No witam ja biore Lexapro 10 mg itylko rano wstaje zarzywam tabletki na cisnienie Tritace 5mg i do tego teraz Cardicor to 2,5 mg i do tego Lexapro. no i mam nadzieje ze nie przeszkadza dostalem z polski takie witaminy magnez + b6 .a i w razie czego Xanax tez mam na nerwy . I popoludniu dostaje takie cos jak oslabienie jak bym mial zaraz zemdlec ledwo trzymam sie na nogach ,ziewam co 4 sekundy ,zawieszony taki jakis jestem ,nawet nie dam rady wyjsc bo tak mi cos w glowie dziwnego sie dzieje jak by znosi mnie cos na boki czy cos takiego .normalnie nie moge funkcjonowac normalnie jestem zalamany Anita wieklie dzieki ze interesujesz sie moimi postami bardzo mi to pomaga.
Witaj iceireland,ciekawa jestem jak czesto bierzesz xanax?Dowiedzialam sie,ze Cardicor powoduje oslabienie ,zawroty glowy,zmeczenie i obniza teto oraz cisnienie.Oprocz tegoTritace i Xanax tez powoduje obnizenie cisnienia.Nie jestem lekarzem ale jak na moj rozum to troche za duzo tych lekow,jesli nie poprawi Ci siewkrotce,najlepiej skonsultuj sie z lekarzem.Ja tez tak sie czulam jak Ty na poczatku,poprawa nastapila wkrotce i wiem z doswiadczenia,ze trzeba troche czasu i duzo cierpliwosci.Napewno zle sie czujesz od nerwicy,ale czy przypadkiem te leki tez Ci nie szkodza razem brane.Trzymaj sie bedzie dobrze,napisz jak czesto bierzesz xanax i od kiedy bierzesz Cordicor.Do uslyszenia;
Gość iceireland
No witam zrobilem wczoraj maly eksperyment zarzylem tylko tabletke na cisnienie rano i po godzinie lexapro i magnez +b6 i to wszystko caly dzien bylo ok jak czulem delikatne zdenerwowanie to wziolem pol xanax i bylo o wiele lepiej samopoczucie o wiele lepsze niz wczesniej faktycznie chyba ten Cardicor doprowadza mnie do takiego oslabienie .Ide dzis do lekarki porozmawiac z nia . Wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam
Gość iceireland
witam bylem wczoraj u lekarki kazala mi nie zazywac tego Cardicor . zwiekszyla tylko tritaced na 7.5mg jako zastepstwo i narazie tyle dalej biore Lexapro ale jest troche lepiej z samopoczuciem lecz nie idealnie moze to ustapi jeszcze ale to zobaczymy . Pozdrawiam