Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i arytmia serca na tle nerwowym

Gość Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałem się was spytać o radę. Jakiś czas temu umarł mi krewny i mimo tego iż nie odczuwałem silnego stresu. Nagle pojawiła się dziwna dolegliwość! Objawy: Ucisk na mostku, lekkie palenie - trwa codziennie do kilku godzin. Pojawiły się bule w klatce ukłucia i nacisku ; rożne najczęściej górne części klatki piersiowej, czasem szyja,bark - bule te minęły ( po kilku dniach ),ale duszność pozostała. Ulgę na chwilę przynosi mi wypchniecie klatki do przodu lub max wydech. Co ciekawe leząc kiedy miałem owe bolę mostka położyłem się na boku i nagle przeszło. Jak byłem młodszy około 16 lat miałem ataki nagłego super szybkiego bicia serca ,a potem super mocnego powolnego. Co lekarze zdiagnozowali jako na tle nerwowym i wynik dojrzewania. Obecnie mam 22 lata 188 cm, ćwiczę na siłowni, biegam sporadycznie, mam mały brzuszek ... nie mam cukrzycy, nie palę , nie piję regularnie ; bardzo rzadko. Idę do lekarza niedługo ,ale czy można rozpoznać która to mam przypadłość ? Z góry dziękuje za wszystkie przydatne odpowiedzi !!! Mateusz
Czy to możliwe ze taki bóle są od kręgosłupa ? Bardzo nie wygodne miejsce pracy ... zbagatelizowałem to i teraz są bóle obojczyków barków i takich tam. Siłownia ? No możliwe choć ja ćwiczę zawsze na moje możliwość i staram się robić maksymalnie poprawie - choć nie wykluczam tego. Możliwe ze obie te rzeczy nałożyły się na siebie. Boje sie ze przez głupie krzesło będę miał problemy do końca życia ...
może zgłoś sie do lekarza zjmującego się wadami postawy.Być może maszjakąś drobną wadę,a siłownia pogorszyła sprawę.Robiąc na przykład na leżąco podnoszenie sztangi mogłes nadwyrężyć obojczyki i stawy barkowe.To samo ,gdy bicepsy cwiczysz.Zamień siłownie na np. pływanie.Nie myśl o wyglądzie,a na zdrowiu się skoncentruj.Albo z ortopedą porozmawiaj.Byłam z synem niedawno u ortopedy.Był tam chłopak lat 17 ,który miał podobny problem: bark i obojczyki- skutek siłowni.Nie każdy organizm lubi tak intensywny wysiłek.Twój jest stworzony do innej aktywności fizycznej,nie tak obciążjącej.
Gość skutek uboczny
ZASTOSOWANIE DIETY DR BUDWIG: Przez wiele lat dr Budwig obserwowała efekty zdrowotne opracowanej przez siebie diety stosując ją w leczeniu pacjentów z chorobami przewlekłymi. Okazało się, że jej prosta i naturalna recepta na zdrowie przyniosła pożądany skutek nawet w przypadkach uznanych przez akademicką medycynę za nieuleczalne i śmiertelne. Na podstawie długoletniej praktyki klinicznej dieta dr Budwig znalazła zastosowanie w leczeniu następujących schorzeń: 1. nowotwory łagodne i złośliwe, 2. miażdżyca, 3. atak i zawał serca, 4. arytmia, 5. obtłuszczenie wątroby, 6. astma oskrzelowa, 7. problemy trawienne, 8. wrzody żołądka, 9. wady wzroku i słuchu, 10. choroba Alzheimera, 11. artretyzm, 12. problemy dermatologiczne, 13. schorzenia wieku starczego, 14. stwardnienie rozsiane, 15. reakcje autoimmunologiczne, 16. schorzenia woreczka żółciowego, 17. schorzenia prostaty, 18. cukrzyca, 19. depresja, 20. problemy z pamięcią. Warto zauważyć, że dla osób dziedzicznie obciążonych ryzykiem zachorowania na pewne choroby, zdrowa dieta jest nie tylko jedną z możliwości, ale wręcz koniecznością. Osoby zdrowe, dietę dr Budwig mogą stosować okresowo w celach profilaktycznych, w myśl zasady - lepiej zapobiegać niż leczyć. DIETA DR BUDWIG - ZASADY DLA ZDROWYCH I CHORYCH: Podstawowe zasady diety dr Budwig: * Spożywać należy produkty świeże. * Potrawy nie powinny być przyrządzane na bazie produktów chemicznie konserwowanych, czy też z chemicznymi dodatkami (np. z glutaminianem sodu, polepszaczami w pieczywie). * Podstawowym i jedynym tłuszczem w diecie dr Budwig jest olej lniany tłoczony na zimno, nieoczyszczony, wysokolinolenowy. * Olej lniany należy spożywać codziennie w postaci PASTY, gdyż spożywany samodzielnie nie daje takich efektów leczniczych. * Pić około dwóch litrów wody dziennie (filtrowanej lub źródlanej). * Na pół godziny przed każdym posiłkiem należy wypić przynajmniej pół szklanki wody lub świeżego soku owocowego. * Jak najdłużej w ciągu dnia przebywać na świeżym powietrzu, jeśli to możliwe w słońcu. * Oleju lnianego zimno tłoczonego nie można używać do smażenia! Zasady bilansowania składników odżywczych w diecie profilaktycznej: Dieta dr Budwig bazuje na dostarczeniu organizmowi pokarmów bogatych m. in. w tłuszcze omega-3, węglowodany złożone, błonnik i antyoksydanty. http://www.olejlniany.zdrowe-produkty.pl/dieta.htm

Niestety muszę codziennie mierzyć ciśnienie bo mam cukrzycę. Kupiłem sobie za nieco ponad stówkę ciśnieniomierz naramienny easy med GERATHERM. Działa bardzo fajnie, wykrywa arytmię (tej na szczęście nie mam), zapamiętuje sporo pomiarów wstecz, no i jest poręczny – duży wyświetlacz, duży przycisk.