Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gula w gardle po alkoholu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ta gula w gardle to masakra jakaś mam to cholerstwo od pól roku zaczęlo sie po częstych libacjach alkoholowych ale przestalem juz tak pic ale dalej to mam i nie chce mnie opuscic. Robilem wszytkie badania u wszystkich lekarzy i jestem zdrowy jak ryba dzieki Bogu. Laryngolog powiedzial ze jest to choraoba uwagaaa..... globus chisterikus :) na tle nerwowym ogólnie nie mam problemow wszystko jest zajebiscie internista przepisal mi lek ZOMIREN 1mg lek ktory zajebisty i po zazyciu go przechodzi bo gole mam rano jak wstaje i jak ide spac. uzaleznilem sie od niego i walcze z nim zeby go nie brac ale jak nie biore go to masakra jest wtedy bo mam wrazenie ze sie udusze a jak leze na lozku i mam zamkniete oczy to wydaje mi sie ze spadam na tylem na dol. Tylko uwaga przy tym nie wolno pic alkoholu niestety a lupie pić :) internista powiedzial jeszcze zebym poszedl do psychiatry ale jakos nie mialem czasu ale wkurzylem sie ostatnio i sie umowilem z pania psychiatra zeby porozmawiac sobie o motylkach. Jakies pytania to prosze kierowac na maila cezarmar@interia.eu musimy se pomagac.
Witaj Marcinie. Nerwica sprawia, ze czujemy sie jakbysmy byli w totalnej *emocjonalnej* dżungli, z której nie widac wyjscia. Co Twoim zdaniem trzeba zrobic, zeby znaleźć wyjscie z dżungli ( obojetnie czy takiej lesnej czy emocjonalnej)? Moim zdaniem, spróbowac sie uspokoić, przypomniec sobie , jaka droga szlismy zanim zabłądziliścy do tej dżungli i albo wycofać sie w taki sposób jak w nia weszlismy, albo wykorzystac rozsądek po to, zeby zobaczyc CO NAM EWIDENTNIE SZKODZI W USPOKOJENIU SIĘ. Nie mozna łączyc nerwicy i picia alkoholu, bo sama nerwica wywołyje *bezaolkoholowy stan pomieszania w głowie* a co dopiero połaczona z alkoholem.Ja doradzam Ci POSZUKANIOE DOBREGO PSYCHOLOGA ( TERAPEUTY) od spraw nie tylko emocjonalnych, ale i od spraw dot.zamilowania do piucia alkoholu. Pijemy alkohol lub ćpamy po to, zeby poczuc sie lepiej ze soba samymi lub w towarzystwie innych, zeby nabrac smiałosci, pewnosci siebie, zagłuszyć lęki itd.Trzeba poznać POWODY, DLA KTÓRYCH NIE LUBIMY SIEBIE TAKICH, jakimi aktualnie jestesmy, ze musimy uciekac w uzywki, by lepiej znosic zycie.Masz do wyboru: pozostac pijacym neurotykiem i doprowadzic sie do psychiczno-emocjonalnej ruiny, lub zatrzymac sie, wytrzeźwiec, przyjrzec sie swojemu zyciu i pomysleć czy to naprawde wszystko NA CO CIEBIE STAĆ? Czy naprawde nie chcesz od zycia nic wiecej? A gsy sobie na te pytania odpowiesz, bedziesz wiedział, czy nadal zyc tak jak dotad, czy zwrócic sie o pomoc do fachowców od psychiki i emocji.Pozdrawiam Cię.