Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie w mostku, suchość w gardle, kołatanie serca i niskie ciśnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mama choruje na tak zwaną nerwice, ale ja się bardzo boje, u mamy było już 2 razy pogotowie w, dosyć dużym odstępie czasu. Chce się upewnić czy to na pewno ta choroba, ale wolała bym to usłyszeć od kogoś kto wie co to znaczy ,,być chorym na nerwice,, wpadłam na tą stronę przez przypadek jestem nie zbyt doświadczona w pisaniu takich małych wątków bo 14 lat to nie jest wiek w którym mogła bym wspaniale pisać o czymś czego tak naprawdę nie rozumiem Więc powiem jakie są objawy tej Choroby w przypadku mojej mamy : pieczenie w mostu, sucho w gardle, kołatanie serca, niskie ciśnienie, i mrowienie. A teraz powiem jakie leki bierze: hydroxyzinum VP 25 mg i jeszcze inne ale to najważniejsze. postanowiłam zadziałać na własną rękę proszę o szybką odpowiedz dziękuje z góry ;(
a czy twoja mamusia robiła badania krwi na tarczycę-TSH,T4,T3.?Kołatanie serca moze być od zaburzeń pracy tarczycy.Nerwica ma swoją przyczynę.Może tobyć na przykład trudna sytuacja,z którą nie może sobie poradzić.Potrzebuje kogos życzliwego,kto ją zrozumie i pomoże .To pięknie,że chcesz pomóc mamie.Powinna iśc z tym do lekarza.I ktoś dorosły,do kogo ma zaufanie powinien jej pomóc.Na podwyższenie ciśnienia dobre jest ziele rozmarynu.Picie herbatki z tego ziela nieco podwyższa cisnienie.Zioła uspokajajace to melisa i kozłek.A na serce-głóg,zarówno kwiat jak i owoc.Nie wiem co robi twoja mama.Jesli ma mało ruchu,to żle .Musi codziennie się gimnastykowac ze dwa razy.I tu jest miejsce,w którym ty sama możesz pomóc mamie.Powiedz jej,że bardzo chciałabyś się codziennie gimnastykować,ale nie możesz się zmobilizować.I zaproponuj,aby mama razem z tobą się gimnastykowała.Ruch przy nerwicy jest bardzo ważny,bo zmęczenie fizyczne odwraca uwagę od nerwów.Może jakis aerobic przy muzyce-i pilnuj ,żeby mama ćwiczyła i nie przestawała.Albo chodżcie codziennie na godzinne marsze,niby w ramach dbania o twą sylwetke.Pozdr.