Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zimne palce u rąk

Gość Wonka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od jakiegoś czasu mam ciągle zimne końce palców u rąk.Gdy chcę je ogrzac np. kładąc na kaloryfer to,ogrzeją się ,a za chwilkę zonwu są zimne.Nie wiem co z tym zrobić,może ktos z was miał podobne dolegliwości??Jeżeli wy nic nie poradzicie to chyba będzie potrzebny lekarz/
kłopoty z krążeniem mogą to być.Dużo ruchu.Zioła poprawiające krążenie-esceven [zjeść co najmniej dwa opakowania,albo wenoforton -mieszanka ziołowa poprawiająca krążenie.Ciepło się ubierać ,unikac przemarznięcia,przeziębień.Przebadać krew w kier. reumatyzmu.;OB,CRP,seromukoidy.latex.Może to byc kłopot z krążeniem ,na co mieszanka zuiołowa używana przez długi czas plus ruch bardzo pomoże ,ale może to tez być początek jakiejś choroby reumatycznej.Spróbuj zioła i codzienny ruch.I nie siedż długo w bezruchu,ćwicz dłonie.Chodż w rękawiczkach ,nie myj garów w zimnej wodzie.
kup sobie w sklepie rehabilitacyjnym taki wałek drewniany do ćwiczeń. i ćwicz wałkując nim dłońmi po stole.Te wałki mają takie ostre wypustki ,które masując pobudzają krążenie.Są też ine przyrządy do ćwiczeń dłoni .W sklepie ci doradzą.Tym wałkiem można też masowć stopy i właściwie wszystko.