Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyjmowanie beta blokerów na obniżenie ciśnienia

Gość inny

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, Biore od niedawna beabloker w najmniejszej dawce z powodu troche zawyskokiego ciśnienia, i moje pytanie do ludzi ktorzy brali takie rzeczy jak długo trzeba bedzie to brac? czy niebedzie tak ze jak bede chcial przestać to juz nie da rady tylko bede musiał brac do konca zycia? i czy za jakis czas ta dawka nie bedzie za mała? mam 20 lat i brac tabletki na serce to troche załamka...
chłopcze,nie napisałes jakie masz to ciśnienie.Poczytaj w internecie o tym jak mozna innymi sposobami obnizyc cisnienie-niefarmakologicznie,a więc-schudnąć nawet jak jest mała nadwaga,odpowiednie odżywianie-dużo tłuszczów roślinnych,mało zwierzęcych,dużo warzyw,co dzień systematyczny ruch i zioła odpowiednie.Być może to ci ciśnienie obniży .Poczytaj o diecie obniżającej ciśnienie.
nigdy nie miałem problemów z cisnieniem od pewnego czasu zaczeło wzrastac i nieraz miałem 130/70 a nieraz 150/80 u lekarza 160/70. Moja waga 85 wzrost 185. Jeśli chodzi o diete to wydaje mi sie ze jest dobra, zwracam na to uwage bo lubie bieganie, siłownie itp co do ziół kupiłem ostatnio głóg, jemiołe, i kozłka lekarskiego. Wzme to konca opakowania te leki czyli jeszcze ponad miesiac a pozniej spróbuje powoli odstawiac i oprzeć sie własnie na warzywach i ziołach. Lekarzem nie jestem ale tak mi sie jakos wydaje ze tak bedzie lepiej!??
Aby obniżyć ciśnienie trzeba przede wszystkim ograniczyć sól. Sprawdziłam to na sobie i efekt murowany. Jednak ograniczenie soli musi być znaczne. Ja nie solę jaj, pomidorów i wiekszości warzyw. Mięso i zupy jem niedosolone. Jeśli chodzi o zioła o których pisze inny to jemioła napewno obniża ciśnienie ale nie wystarczy 1 opakowanie, trzeba jemiołę pić znacznie dłużej. Podam jeszcze sposób przygotowania jemioły. Łyżkę jemioły zalać wieczorem szklanką zimnej przegotowanej wody, rano podgrzać prawie do wrzenia i wypić naczczo