Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie bezcelowości, rozdrażnienie i brak koncentracji a nerwica

8Teresa8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Czytam o waszych dolegliwościach i coraz bardziej nabieram przekonania że cierpię na to samo co Wy. Ale od początku Jestem osobą bardzo wrażliwą. Zawsze łatwo poddawałam się emocjom. Niestety najbardziej tym negatywnym. Nie jestem w stanie powiedzieć od kiedy. Ale od pewnego czasu jest to dla mnie ogromny problem. Nie mam pracy, trudno jest mi ją znaleźć. Mam takie uczucie bezcelowości, nic mnie nie cieszy. Od września postanowiłam jednak kontynuować naukę. I tu się zaczyna problem. Chciałabym się uczyć ale w domu ciągle jest hałas. Wcześniej jakoś mi nie przeszkadzał (tak mi się wydawało) ale teraz kiedy muszę się skupić jest to nie do zniesienia. Hałas powoduje że łatwo się denerwuję, nie potrafię się skoncentrować, ciągle czuję się zmęczona. Przez ostatnie tygodnie odczuwam ból w okolicy serca, kłujący na mostku i po lewej stronie nad piersią. Do tego serce często mocno mi wali. Objawy pojawiają się po południu czasem wieczorem. Ciśnienie rośnie mi wtedy do 135/92. Ostatnimi dniami nie panuję już nad tym czuję też lekkie drżenie rąk, nogi za to mam jak z kamienia, czuję jakby były odrętwiałe szczególnie łydki. No i co najgorsze: płaczę z byle powodu. Nie wiem co robić? Nie mam pojęcia co może mi być ? Po nowym roku wybieram się do lekarza.
Witaj Tereso. Twoje objawy wskazują na nerwicee z elementami depresji) lub odwrotnie. Poniewaz to ENERGIA ODPOWIADA NA NASZE OCZEKIWANIA i JAK MYŚLISZ , TAK ŻYJESZ, nie dziwi mnie, ze przy Twoim generalnie ( jak sama napisałaś) negatywnym nastawieniu do zycia masz takie życie, jak obecnie. Ja , dzieki zmianie mojego myslenia, mojego nastawienia do zycia nauczyłam sie byc szczęśliwa. bezwarunkowo( co oznacza, ze czy mam prace, czy jej nie mam, czy mam problemy( co w życiu jest normalne), nie pozwalam dzis niczemu okradać mnie z radosci zycia. Gdy utrzymuje w sobie pozytywne nastawienia WOBEC WSZYSTKIEGO, CO SIĘ DZIEJE , zawsze cos fajnego dla mnie sie wydarza. ALE TO BYŁ DŁUGI PROCES, zanim sie nauczyłam byc taka. Doradzam Ci to, z czego sama sie uczyłam nowego myslenia i zycia. Postaraj sie o takie książki jak *Mozesz uzdrowic swoje zycie* Louise Hay, *Sekret* Rhondy Byrne, *Sekrety milionera *Marka Fishera, ,książki Bozeny Fiugarskiej, Ewy Foley , *Pojedynek z nerwica* Anny Polender. W internecie jest film Sekret*, powstały w oparciu o ksiązke R.Byrne http:michalpasterski.pl/filmy-video/the-secret-polskie-napisy/ Od tego moze zacznij, gdyz jest to w zasiegu Twoich rak dzisiaj ( nie zniechecaj sie przydługim wstępem tego filmu). Zapraszam Cie tez na mój watek *Lęk jest naszym przyjacielem*, tam jest wiecej informacji, jak poradzic sobie z nerwica i stac sie szczęśliwa osobą.Życze Tobie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA TEN NOWY ROK. Jesli bedzie Ci cieżko, napisz do mnie na gg 12486171. Pozdrawiam.