Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadciśnienie tętnicze w młodym wieku a sprawność seksualna

ozzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam pytanie do osób mlodych, które chorują na nadciśnienie czy zauwazyły u siebie jakieś problemy z potencją. Mam 24 lata, na nadcisnienie leczę się od około 6-7 lat, jest co prawda unormowane i pod kontrolą (staram się nie przekraczać 140/80) i ostatnio podczas stosunków zauważyłem ze mój wzwód jest niepełny. Oczywiscie pobiegłem do urologa zaniepokojony całą sytuacją a ten oczywiście stwierdził, ze to normalne ponieważ u osób z nadciśnieniem problem ze wzwodem idzie na równi w parze (w tym wieku też ??). Aby się upewnić pobiegłem do swojego kardiologa i wyjaśniłem mu w czym rzecz i znowu się dowiedziałem, że w takim wieku impotencja spowodowana nadciśnieniem nie jest możliwa ponieważ trwa ono zbyt krótko i jest kontrolowane. Zaznaczam, że moja dzienna dawka leków to 2xamlozek 5mg i diovan 160mg. Jak wygląda sprawa u reszty bo juz nie wiem komu wierzyć ?? pozdrawiam
a czy stosujesz wszystkie niefarmakologiczne sposoby obniżania ciśnienia? jesli nie,to nie wierz slepo w tabletki,myśląc,że łykniesz i po sprawie.Zapoznaj sie z tymi metodami i natychmiast wdrażaj w życie !!!! Wpisz ;-niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia** i poczytaj,a następnie wprowadż w zycie.Pozwoli ci to zmniejszyć dawkę leku ,a może nawet i odstawić....kto wie...Mój szwagier takie same miał problemy,był gruby-odchudził się 17 kilo i zaczął odżywiac odpowiednio.Wcale leków nie bierze i ma 140 na 85,a ma już 55lat.Miał 180 na 100.Ćwiczy codziennie na rowerze treningowym,nawet mecze ogląda pedałując.Wyprzystojniał i nie ten sam facet. Acha,i palenie rzucił,a palił ponad 30 lat.Pije jakies zioła,ale nie wiem jakie.
Witam, Dziękuje za odpowiedź. Przyznam szczerze, że nie zwracałem dotąd uwagi na żadne niefarmakologiczne sposoby leczenia nadcisnienia z tego wzgledu że uznałem ja za zbędne. Jestem dość młodą osobą, sporadycznie uprawiąjącą sporty z minimalną nadwagą 92kg przy 183cm. Dopiero teraz zaczynam na to zwracać uwagę i stosować dietę niskotłuszczową oraz z niską zawartością soli. Mam nadzieje,że dodając do tego ruch i jakieś zioła uda mi się jeszcze obniżyć ciśnienie (jestem genetycznie obarczony) ale nie wiem czy na tyle aby wyeliminować leki. Jestem ciekawy jak w przypadku innych osób w moim wieku chorujących na nadciśnienie. Czy mają problemy z potencja bo to wkońcu choroba naczyń a więc dzialająca rownież na sferę seksualną. Boję się, że może to mieć z tym związek bo zaburzenia psychogenne juz raczej nie wchodzą w grę ;) ;(. Przyznam szczerze, że po rozmowie z lekarzami jestem zdezorientowany ponieważ każdy twierdzi co innego.
zioła obniżające ciśnienie to ; ziele skrzypu oraz nalewka z jemioły.Podaje ci tez mieszankę ziołowa wg. Klimuszki.Wszystkie zioła po 50gramów----- :1].morszczyn pęcherzykowy, 2].Ziele jemioły, 3].Kwiatostan głogu , 4].Owoc głogu 5]. ziele skrzypu polnego 6. ]. Owoc róży , 7].Korzeń kozłka 8]. Kwiat bzu czarnego 9]. Liść ruty .Wszystkie zioła wymieszać [po 50 g każde] w dużym garnku.Wsypać do dużej papierowej torby i pić do wyczerpania zapasu.Zioła pomagają dopiero po długim stosowaniu.łyżke ziół zalać szklanką wrzątku przykryć na 10-15 minut,przecedzić pic powoli,nie duszkiem. Mieszanka jest dużo lepsza niż jakiś pojedyncze zioło.No i koniecznie schudnij sześć kilo.Już od samego schudnięcia ciśnienie powinno się zmniejszyć.Dieta i ruch,codziennie i systematycznie.Tylko nie siłownia ,broń Boze,bo ćwiczenia siłowe podwyższają ciśnienie.Najlepsze pływanie ,rowerek,gimnastyka,szybki marsz.Poczytaj o diecie obnizającej cholesterol.Z grubsza polega natym,aby ograniczyć tłuszcze zwierzęce,a w ich miejsce jeść tłuszcze roslinne.Jest bardzo smaczna.U mnie w domu tak się odżywiamy.Często jemy takie potrawy jak leczo,ryba po grecku,duszona cebulaprzyprawiona ziołami prowansalskimi i posiekanym czosnkiem,ryż z warzywami....surówki z oliwą z oliwek extra wergine...sałatki owocowe z jogurtem naturalnym,na śniadanie czesto robimy chudy biały ser z jogurtem z dodatkiem rodzynków,pokrojonych suszonych moreli,orzechów włoskich,otrąb owsianych.,ziaren słonecznika[tł.uszcze roślinne].Jedz codziennie 2-3 łyzki otrąb owsianych[dodaj do potraw].Otręby mają najwięcej błonnika,który oczyści jelita ze złogów i pomoze w schudnięciu.Pij też olej lniany.Szczęsliwego Nowego Roku!!!!!PZDR.
witaj. skąd jesteś? może z warszawy? chętnie zaprosiłabym Cię na bezpłatne spotkanie z lekarzem, który wprowadza na polski rynek suplement diety. m.in jego działanie to stabilizacja ciśnienie i usprawnianie problemów z potencją i libido. po szczegóły zapraszam na skrzynkę: iska100_31@tlen.pl
To ziołowy preparat. Mnie się wydaje, że przy leczonym nadciśnieniu i połykanych lekach a zwłaszcza ich ilościach na nic się to zda. Pomocne może być w przypadku ogólnego osłabienia organizmu jako element wspomagający regeneracje i uzupełniający niedobory *witamin*.
Gość antoniantoni
Dziękuję za radę ozzy. Akurat jeśli chodzi o mnie to z nadciśnienie mi nie doskwiera, bardziej własnie ogólne przemęczenie, więc czuję że mógłby to być środek dla mnie. Zapytam jeszcze o skład, bo nie znam się za bardzo na tym. Co sądzisz o tych składnikach? - wyciągi z owocu cytryńca chińskiego (Schizandrae chinensis), drewna Ptychopetalum oleacoides (Muira Puama), nasion liany Paullinia cupana (Guarana), owocu palmy Sabal (Serenoa repens) oraz cynk.
Chłopie, przy naciśnieniu trzeba się oszczędzać jeśli chodzi o sex. Przy naciśnieniu stoi jak drut.Ty chyba sobie żarty stroisz. Jesteś w wieku bardzo produkcyno-seksualnym, dlatego uważaj żeby podczas erekcji nie pękła któraś żyłka, kape ? Stosuj leki przypisane przez lekarza i kontroluj ich działanie.Po pół roku stosowania leków będziesz wiedział jaki lek jest właściwy dla Ciebie jeśli chodzi o jego prawidłowe działanie i na potencje również. Trzymaj się !!!
Gość arturo76

Mam 37 lat i na nadciśnienie zacząłem się leczyć nie dawno i od razu po rozpoczęciu kuracji okazało się że z* H..A DWÓJA*. Wzwód jako taki i to zaraz zanika nawet gdy jestem bardzo podniecony . Podobno pomaga zmiana leków na inne .Nie wiem . Musze z moim Kardio.... pogadać

Miałem kiedyś ogromy problem z potencją i z moją kobietą poniewaz nie moglem jej zadowolić. nawet poszłem do lekarza i nic nie dało aż do czasu kiedy mój dobry znajomy polecił mi tabletki vigrax z tej strony http://system5.pl/cpl.php?p=55&u=1 problem znikł ja sie teraz ciesze i moja kobieta polecam