Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, duszności, brak koncentracji i drażliwość

johnny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Chciałbym się Was zapytać co sądzicie o moich objawach: Pierwsze niepkojące objawy to lekkie zawroty głowy problemy z koncentracją lekkie duszności. Po jakimś czasie skoki ciśnienia, lęk niepokój, napiecie i drgawki po przemijającym ataku. Póżniej po zazywaniu leków ciśnieniowych brak skoków ciśnienia ale uczucie zimna, niepokój, lęk, brak koncntracji, przygnębienie, uczucie że moge sobie z niczym nie poradzić, drażliwość strach przez kolejnym dniem w niepokoju?? Zazywam leki na ciśnienie i pramolan na noc 50 mg uspokaja mnie staje sie senny ale otępia i dodatkowo nie porpawia mi wogóle mojego nastroju:( Pramolan biore od tygdonia. Robiłem badania krwi moczu ekg usg serca tomografie jamy brzusznej, hormony tarczycy, byłem u neurologa wszystko w porządku. Pozostaje mi psychiatra?? Fakt przezyłem duzo stresu w tym roku dodatkowo rzuciłem palenie po 9 latach (i znam objawy głodu) ale to nie są az tak mocne odczucia. Nie wiem co robic bo ogólnie nie funkcjonuje, mój stan jest taki ze ja wegetuje nie żyje.
Idż ty johnny do porządnego psychiatry powiedz te objawy które opisałeś dobierze ci lekarz odpowiednie leki ,będziesz je brał pod kontrolą ,po cóż sie męczyć .To co opisałeś o sobie to zdrowego by załamało a ty masz nerwice .Radze ci z serca idż póki jeszcze nie wpadłes w jakąśdepresje bo wtedy te twoje dolegliwości to będą pikuś , a najlepiej to ruszaj prywatnie i to biegusiem pozdrawiam cie
Witam! Zofia 5014 ma rację. Wybierz się do psychiatry. Ja szukałem dwa lata różnych chorób u siebie, zamęczając rodzinę i przyjaciół swoimi dolegliwościami. W końcu wybrałem się do psychiatry. Dostałem odpowiednie leki i po półrocznej kuracji powoli zacząłęm odczuwać poprawę. Zkażdym tygodniem jest coraz lepiej, naprawdę warto skorzystać z porady psychiatry. Pozdrawiam i życze powrotu do zdrówka.
Witaj Johnny. Podpowiadam Ci przeczytanie historii człowieka, ktory wyszedł z nerwicy lekowej, gdyz sa w niej wwszystkie objawy , o których piszesz oraz wskazówki z książki lekarki, ktora sama miała nerwice, jak sobie z tymi objawami poradzic.Poza tym poczytaj sobie na commedzie watek *Rzucanie palenia skutki uboczne*, a tez łatwiej Ci bedzie zrozumiec, czemu własnie tak sie czujesz.Oczywiscie doradzam udział w psychoterapii, gdyz same leki nie załatwia sprawy. Poza tym zapraszam Cie na mój watek *Lek jest naszym przyjacielem* na tym forum i na commedzie, gdyz tam napisałam wiecej, gdyz poradziłam sobie z nerwica lekowa ( na swój sposób) i żyję *Pełnia Życia* a nie wegetuje, jak piszesz o sobioe. W jaki sposób to sie stało, opisuje na tych waykach.Pozdrawiam.
Macie racje wybiorę sie do psychiatry. Serducho mi sie uspokoiło biore leki na ciśnienie ale pozostał stress niepkój i czasami mam cały dzień napiete nogi a wieczorem jak sie chyba rozluźnią mieśnie boli mnie szczególnie lewa. Zazywam co wieczór pramloan