Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przesilenie wiosenne a złe samopoczucie

Gość Iwonka

Rekomendowane odpowiedzi

Czy przesilenie wiosenne moze żle wpływac na zzłe samopoczucie.Ja mam zdiagnozowane wypadanie płatka zastawki mitralnej i niedomykalność trójdzielnej i nerwice.Już było tak super bez tabletek tylko dorażnie i od miesiąca znowu wszystko przyszło zpowrotem,tak słyszałam ale nie wiem czy to może mieć związek z tym przesileniem wiosennym.I zaczęłam znowu brać leki i chyba narazie zotanę z nimi aż sie dobrze poczuję mam nadzieję.Napiszcię proszę czy u was jest też coś podobnego, a może ktoś wie czy to może mieć jakiś związek to przesilenie na nasze samopoczucie.Za wszystkie odpowiedzi dzięki!!
Gość elżbieta
witam cię Iwonko!- słyszałam ,że wiele rzeczy wpływa na nasze schorzenie-podobno nawet pozytywne rzeczy np:radość(zbyt wielka i nagła)tak mówią lekarze .Ja ostatnio czuję się tez fatalnie.Mam te beznadziejne potykania serca,ciągle odczówam ból w tej okolicy,mam problemy z normalnym snem-chce mi się płakać .Jakie bierzesz leki?
Iwonko,ja także mam dolegliwości związane z przesileniem. Kołatanie serca, ucisk w klatce, bezsenność i zażywam magnez z potasem, witaminy, piję różne herbatki ziołowe. Przyznam, że niewiele to pomaga, ale pocieszam się, że to minie, kiedy już ustali się pogoda na prawdziwie wiosenną. Dobrze robią spacery i ruch na powietrzu. Pozdrawiam.