Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból głowy, pulsowanie żył na skroniach i uczucie chłodu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegos czasu Moje bóle głowy się zaczęły nasilać. Chodzi o to ze juz od dawna cierpialem na ból głowy miedzy innymi z przodu, z tyłu, lecz był to delikatny i do zniesienia objaw, Od miesiąca cierpie na straszny ból z przodu głowy, i pulsujace żyły tętnicze na skroni, jest to ból nie do wytrzymania, tak jakby mimiala zaraz głowa pęknąć i wszystko sie wylać, towarzyszy mi przy tym nagłe uczucie chłodu na ciele i lekkie drżenie ciała, mierzyłem temperaturę ciała i wynosiła ona 37 stopni nie wiem co mam robic lekrze sa bez radni, Prócz tych objawów mam dziwne swędzenie na czole szyji i calym ciele. Ciało jest w chrostkach i bardzo swędzi, wysypke można tą tak drapać aż do krwi i najgorsze jest to ze drapie to z przyjemnością która przynosi mi ukojenie, Martwi mnie jeszcze to ze moje uszy nagle staja sie czerwone i gorące które również swędzą i wystepuje na nich kilka chrostek. Do tego dochodzi jeszcze uczucie lekko zatkanych uszów. CHciałem zaznaczyc ze jestem palaczem od ponad 12 lat co ja mam zrobic ??
laryngolok powiedzial ze bol glowy wystepuje o 70 % ludnosci wiec z nim sie trzeba nauczyc życ, krew robilem było wszystko ok, a ze skóra dostalem masc do stosowania na siwierzbowca, ktora pomogla pozniej znow sie pojawilo, znikło i znów na nowo, wiec po wizycie dostalem inna na ta sama dolegliwosc, ale jesli bylby to siwerzb, to moim zdaniem ktos by go z mojego otoczenia tez zalapal
Gość martateresa

Z wyjatkiem objawów skórnych wszystko pasuje do ostrego przewlekłego zapalenia zatok....... Prześwietlenie zatok, płuc, wymaz z zatok, uszu i badanie płuc. NIekoniecznie wszystko to objaw jednej choroby. Drapanie moze byc objawem nerwicy. .... no i zmiana lekarza :-)