Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej, kołatanie serca, drżenie i drętwienie rąk a nerwica

Gość Ewa

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam 37 lat od około rokupojawił mi sie ból w klatce piersiowej, do tego dochodziło kołatanie serca, drżenia oczywiście lek, dretwienie rąk, czasmi dyskomfort w głowie, od wrzesnia 2005 roku chodzę po lekarzach zrobiłam niemalże wszystkie badania z krwi, miałam robione EKG, USG jamy brzusznej, badałam sie laryngologicznie, zrobiłam rentegen płuc i kręgosłupa (wykazał spoere zmiany) żaden lekarz nie ustalił jednoznacznie przyczyn biorę różne leki, ale to nic nie daje bo ból ALBO NAGLE ZNIKA, ALBO ZNÓW SIE POJAWIA, nie zależnie od okoliczności poóżcie co to może być?
nie napisałaś czy te badania które robiłaś wyszły Ci dobrze zwłaszcza EKG.Ból w klatce może mieć jeszcze jedną przyczynę czyli refluks inaczej przepuklina przełyku,jest to zmora którą ja mam i męczę się z tym od 2 lat i też miałem już chyba wszystkie badania a EKG to nagminnie robiłem bo myślałem że za każdym razem miałem zawał ale to tylko mój przełyk który jest mocno unerwiony tak daje w tyłek i drętwienia rąk i duszności i brak tolerancji na wysiłek i zawroty głowy i uderzenia gorąca itp itd,te objawy to niestety kochany przełyk i żołądek a lekarze mówią że trzeba nauczyć się z tym żyć......okropność
Teresa,u mnie też występuje ból w klatce piersiowej ,i nie ma na to lekarstwa jestem po 2 zawałach 9 koronarografiach i robiłam gastroskopie,bo też lekarz podejrzewał refluks wynik pozytywny ,a jak mnie dusiło z bólem w klatce piersiowej ,tak jest do dziś i żaden lekarz nie potrafi postawić diagnozy.To co jest przyczyną???????Pozdrawiam wszystkich chorych i niezadowolonych tak jak ja .
Gość Hela 754
Witaj Teresa! Skoro jesteś po dwóch zawałach, więc ewidentnie masz stwierdzoną chorobę wieńcową i dlatego występują bóle w klatce piersiowej, więc dlaczego piszesz, że żaden lekarz nie potrafi postawić diagnozy.Nie wiem co ci zaproponowano po zrobionych koronarografiach?. Miałam duszności i bóle w klatce piersiowej, więc jestem rok i 9 miesięcy po operacji bypassów. Mam również stwierdzony refluks, ale dolegliwości przewodu pokarmowego nie maja nic wspólnego z bólami wieńcowymi, bo są całkowicie inne.Może masz jakieś dolegliwości astmatyczne i w tym kierunku może powinnaś zrobić badania. Pozdrawiam