Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie przy zębach i zimne kończyny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 l czy kto mi moze powiedziec czy moje badania sa ok dodam ze czasem mam pulsowanie w lewym uchu i nie moge zasnac na lewym boku bo czuje jakies pulsowanie przy zebtach czasem jest a czasem go nie ma dodam ze mam zimne konczyny rece i nogi robilem badanie tarczycy i lekarz pierwszego kontaktu powiedzial ze jest ok lewa komora w rozkurczu -50mm w skurczu -30mm tylna sciana w rozkurczu -8mm w rozkurczu -14mm przegroda w rozkurczu-11m w skurczu -11mm lewy przedsionek -29mm Ef 70.3% (mm tiechholtz) kurczliwosc prawidlowa zastawka aort bz gradient maks 9mmhg sr 5mmhg zastawka trojdz bz pierscien aorty -28mm (m) zastawka mityralna bz gradient maks 5mmhg sr 3mmhg zastawka plucna bz gradient maks 5mmhg sr 3mmhg plyn w worku osierdziowym nieobecny wnioski wymiary serca w normie funkcja skurczowa i rozkurczowa lewej komory zachowane dobra funkcja wyrzutowa morfologia i funkcja zastawek serca w normie
Oko to jeszcze jedno pytanie czy echo i 5x ekg wystarcza czy zrobic jeszcze jakies badania ? pisze bo denerwuja mnie moje zimne rece i nogi no i czasami teraz robi mi sie goraco i bije szybciej serce z mocnym przeskakiwaniem podczas pracy a te rece to prawdopodobnie problem z ukrwieniem mniemam ? czy chirurg naczyniowy bedzie wiedzial cos na ten temat ?