Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieśmiałość przy nerwicy lękowej

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zdiagnozowana nerwice lekowa to jest naprawde straszne i jeszcze ta niesmialosc, wczesniej bralam rozne leki ale jakos nie pomagaly albo byly skutki uboczne wiec postanowilam odstawic, ale chyba zle zrobilam bo moze do tej pory by pomogly a tak nic wraz siedze w tym bagnie Mam jakies straszne blokady wewnetrzne korych nie moge pokonac i nic tu zaden psycholog nie pomoze ani wyjscie do ludzi, bo caly cas wychodze i coraz gorzej sie czuje. Nie wiem juz co robic. Czuje ze wszyscy traktuja mnie jak odmienca i wcale nie wyolbrzymiam problemu i nic mi sie nie wydaje. Czuje sie zle w swoim ciele. Nie czuje sie soba. To jakis koszmar z ktorego nie widze wyjscia.
Witaj Karina. 1) Po pierwsze musisz wiedziec, ze NERWICA LĘKOWA JEST ULECZALNA. 2) po drugie : nie wiem, czy chodzisz na jakąś terapię ( spotkania z psychologiem), co byłoby dobre dla Ciebie, gdyz terapia skraca czas wychodzenia z nerwicy( ale musisz znaleźć terapeute, który wie cos o lękach, bo nie kazdy ma taka wiedzę) 3) mnie w poradzeniu sobie z nerwica lękową pomogło praktykowanie medytacji i jogi) sporo o tym napisałam na moim watku na tym forum *Lęk jest naszym przyjacielem* i na forum commed ( taki sam tytuł watku, nie będe stamtąd flancowac tych informacji, które tam zainstalowałam) 4) podaje Ci link na historie mężczyzny, który wyszedł z nerwicy lękowej, gdyż w dalszej części jego historii jest wiele cennych informacji, jak sobie radzic z atakami paniki, z lękami, z derealizacją itd. Oto link http: //moja -nerwica.republika.pl/ 5)podpowiadam Ci obejrzenie filmu *Sekret* w internecie, lub jeszcze lepiej kupno książki o tym samym tytule Rhondy Byrne, w oparciu o która nakrecono ten film.( do ksiązki zawsze mozesz zajrzeć, gdy sie gorzej poczujesz, nawet w nocy, w łóżku) Oto link na ten film http:michalpasterski.pl/filmy-video/the-secret-polskie-napisy/ 6)Podpowiadam Ci zdobycie książki *Pojedynek z nerwica *Anny Polender ( moze znajdziesz ja w bibliotece), gdyż sa w niej historie 21 osób, które wyszły z nerwicy ( moze któraś z historii Cie zainspiruje). To tyle z mojej strony, a Ty zastanów sie , co z tymi informacjami zrobisz.Pozdrawiam.