Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Od dwóch miesięcy stosuję chelatację,co prawda nieregularnie ponieważ pracuję i dużo podróżuję.Do tej pory 18 czy 20 X. Poprawę mojego zdrowia zauważyła także żona. Ja odczułem poprawę krążenia w nogach /brak obrzęków/ ,mam lepszy wzrok i ostatnio zauważyłem,że przestało mi trzeszczeć w barkach.No i to co dla mnie jest bardzo ważne zwiększyła się moja wydolność fizyczna /jestem grubasem/ i umysłowa. Może to autosugestia przejechać samochodem z Zakopanego do Gdyni i nie być zmęczonym.Jeszcze niedawno było to nieosiągalne /nocleg w drodze/ .Teraz będę podtrzymywał wlewy raz -dwa razy w miesiącu.I jeszcze jedno nie odczuwam wiecznego zmęczenia i głodu /bez przerwy podjadałem teraz nie mam takiej potrzeby/. Pozdrawiam Aleksander
Do Marta, 2004-09-16 12:07:08 (IP: 213.76.***) PLACEBO - środek imitujący lek,nie posiadający działania farmakologicznego,podawany ze względów psychologicznych.Przytaczanie wersenianu jako placebo jest z pani strony chyba złośliwe bo o brak wiedzy nie chcę pani DOKTOR posądzać. Łączę wyrazy szacunku. Aleksander
Do jureklublin, 2008-05-09 00:49:58 (IP: 83.28.5***) Panie Jurku niech pan poszuka sobie wrogów na jakimś forum towarzyskim. Tam z pańskimi dwoma czy trzema fakultetami zrobi pan furorę.No i co z tymi gabinetami chelatacyjnymi,bo w piątek jeszcze były czynne . Pozdrawiam pana serdecznie. Aleksander P.S.Może na pana dolegliwość placebo pomoże. Życzę zdrowia.
Witam. Jestem jeszcze młody więc miażdżyca jeszcze mi nie zagraża, ale mój dziadek był na prawdę w ciężkim stanie. Lekarze stwierdzili zaawansowaną miażdżycę. Jakiś czas temu szukałem czegoś co mogłoby mu pomóc. Znalazłem temat chelatacji. Oczywiście powiedziałem mu o wszystkich pozytywnych jak i negatywny opiniach na ten temat. Mimo to postanowił się poddać zabiegowi chelatacji. Nie znam się na tych wszystkich terminach medycznych ale wiem, że po kilkunastu *wlewach* nastąpiła znaczna poprawa. Bardzo mi dziękował za pomoc. Napisałem tego pozytywnego posta ponieważ widzę, że mu to pomogło i zachęcam osoby, które mają wątpliwości do stosowania tej metody. Mieszkam z dziadkiem w Krakowie. Jeździłem z nim na zabiegi do gabinetu doktora Suchety. Nie wiem czy są jakieś inne gabinety tego typu w Krakowie wiec podam adres tego: Zbożowa 2 a adres stronki to www.chelatacja24.pl
Witam A ja z innej gruszki mam pytanie Z tego co widze to taki seans kroplówkowy to jedna kroplówka 500 ml EDTA kosztuje na dzień dzisiejszy 160 zł!!!!!! A jak ja się orientuje to 1 kg proszku EDTA kosztuje 5 zł, i proszet ten jest obecny w wiekszości kometyków czy tez leków doustnych A w kroplówce to jest roztwór 5% bodajze Wiec moje pytanie brzmi? Jak jest cena jednej butelki EDTA????????? Bo np. 500 ml Glucosy 5%, soli fizjologicznej czy też PWE -płynu wieloelektrolitowego to koszt ok 5 zł za butelke Może ktoś mi powie bo nie chce mi sie dzwonić po hurtowniach farmaceutycznych
Do Sz.P Aleksandra - na Pańskie pytanie odpowiadam: EDTA i Vasolastine nie są dopuszczone do obrotu w RP z wyjątkiem: do czyszczenia rur kanalizacyjnych i w medycynie EDTA uwalnia organizm z metali ciężkich. Przedmiotową sprawę prowadzi Prokuratura Okręgowa w Warszawie. Opinia ZMS AM w Warszawie jednoznacznie ojreslilo terapię chalatową jako oszustwo. Jako jedyny na tym forum podalem swoje namiary,żeby być wiarygodnym. Jak potrzebuje Sz.P.więcej informacji proszę o kontakt telefoniczny. Pozdrawiam wszystkich mających problemy ze zdrowiem. Jurek lubl
Wracając do tytulów naukowych mam pytanie: jakim prawem lekarze Siwik Dariusz,Kazimierz Sucheta,Danuta Niemkiewicz,Eugeniusz Frączyk i oslawiony lekarz Krasicki używają tytulów doktorskich chociaż nigdy nie otworzyli przewodu doktorskiego. IPytanie do Sz.P. czyż przystoi lekarzowi oszukiwać pacjenta?. Na to pytanie powinniście sobie sami odpowiedzieć. A tak na marginesie niech Sz.Pzmusi się do poczytania literatury naukowej to może znajdziemy wspólny język do dyskusji.
Jureklubl do Sz.P.Jana P ponoć lekarza. Jeżeli Sz.P.może przeslać link dot.terapii chelatowej potwierdzonej przez nauczycieli akademickich przekażę 10 tys.zl na Centrum Zdrowia Dziecka. Informacja ma być opublikowana w fachowym piśmie medycznym. Jeżeli takiej informacji nie otrzymam to potwierdzi się, że jest Pan powiazany z mafią chelatacyjną. jureklubl
do Sz.P. Karinki - pragne Panią poinformować,iż wspomniany drKrasicki nigdy nie uzyskal doktoratu, Ten czlowiek jest po prostu oszustem. Proponowalem wczesniej by podal mnie do sądu o znieslawienie. Nadmieniam, że nie ma w Polsce konsultanta krajowego d/s chelatacji jak również nie istnieje Polskie Towarzystwo Terapii Chelatowej. Informuję obrońców tego oszustwa,że nie odzywalem sie kilka miesięcy,gdyż sprawy sluzbowe zmusily mnie do wyjazdu do Islandii. Pozdrawiam jureklubl
do Sz.P.Aleksandra- muszę Pana rozczarować,gdyz mimo podeszlego wieku wzrok mam idealny. Niestety nie strzelam na ślepo,gdyż podpieram się fachowymi opiniami wybitnych nauczycieli akademickich/vide prof. n med Opolski krajowy konsultant d/s kardiologii/. Może Sz.P. ma wśród swoich znajomych większe autorytety ale pewnie mają problemy z nauką języków obcych i dlatego nie przeczytali nigdy fachowej literatury. Jeżeli Sz.P.się zastanowi to za moje posty mialbym już kilka a może kilkanaście procesów sądowych. Muszę Sz.P. rozczarować, gdyż posiadam argumenty w postaci opinii najwybitniejszych naukowców z Polski i nie tylko. Życzę milego ślepego strzelania do przeciwników kardiooszustwa. Jestem jedynym czlowiekiem na forum,który podal swoje dokladne namiary z myslą,że ktoś wytoczy mi proces)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Gość Aleksander
Do ~jureklubl, 2008-11-29 10:07:43 (IP: 79.163.***) Odnośnie wersenianu, jeżeli czyści rury z osadów wapiennych to i żyły też powinno czyścić. Na Islandii są gorące źródła, w Polsce też są tylko trzeba wywiercić dziurę w ziemi.Gdyby miał Pan chęć i wiedzę byłoby to z kożyścią dla kraju. A tutaj na tym forum niepotrzebnie traci Pan czas i energię godne lepszej sprawy. Serdecznie pozdrawiam Aleksander
Gość jurek_lubl
do P.Aleksandra:w Ciemnogrodzie nastała moda na tzw.terapię chelatową.Ci, którzy ją polecają,obiecują,że pomaga na kilkanaście chorób.Poczynając od miażdżycy,przez zaburzenia krążenia,infekcje bakteryjne wirusowe kończąc na chorobie Alzheimera,Parkinsona itd.Tymczasem Amerykańska Agencja ds.Żywności i Leków uznała tą terapię za nieskuteczną oraz niespełniającąwymogów bezpieczeństwa.W USA oficjalnie przeciwdziała się jej promowaniu.Substancja EDTA-syntetyczny aminokwas w Polsce nie jest zarejstrowany do stosowania w kroplówkach.Wybitni kardiolodzy ostrzegają,że terapia chelatowa jest oszustwem. W III etapie miażdżycy można sobie tylko kupić *młot pneumatyczny*do blaszek miażdżycowych.do zamkniętych tętnic miażdżycą. Dlaczego Ciemnogród? w sekciarskich pisemkach reklamuje się : *ksiądz ma lekarstwo jedno na wszystko bo.......przyjechał z Ameryki Południowej.....* /JAMA 2002,287: American Heart Journal;2000;140, więcej informacji w polskim przedruku JACCa sierpień 2002, Obecne stanowisko największych organizacji opiniotwórczych związanych z ochroną zdrowia w USA:AHA,ACC,FDA i NIH jest zgodne i określa tą metodę leczenia jako oszustwo /AHA statement on chelation therapy,Dallas TX:Heart And Stroke A-Z Guide 2000/
Gość jurek_lubl
dr z kropką Krasicki gdzie pan pisaŁ pracę doktorską i kto by pańskim promotorem?????????????????? Uważam Pana za oszusta i nie jest pan godny do wykonywania zawodu lekarskiego. Uprzejmie proszę o podanie mnie do sądu o zniesŁawienie i oszczerstwo. Kto powoŁaŁ pana na Krajowego Koordynatora d/s terapii chelatowej/takiego koordynatora po prostu nie ma/ domyślam się iż powoŁali pana na koŁordynatora d/s oszustwa przepraszam terapii chelatowej,która jest oszustwem ludzie,którym pan sprzedaje certyfikaty doktorskie ale to już sprawa dla organów ścigania. Z przyjemnością czekam na pozew ale wcześniej spotkamy się w Sądzie Koleżeńskim OIL w Gdańsku. . żegnam jurek-lubl
Gość jurewk_lubl
- do Jana P coś pan zmilkŁ panie Pokrywka z KŁodzka,czyżby mowę oderbraŁo? a może pakujesz pan walizki? Czekam na odpowiedz dot. chelatacji opisanych przez przez naukowców i podanie literatury a nie szarlatanów-oszustów. Proszę wskazać autorów opracowań. Jeżeli Pan poda mi wiarygodne materiaŁy żródŁowe to publicznie wszystko odszczekam. Należe do ludzi,którzy potrafią przepraszać. jurek_lubl
Gość jurek_lubl
do P Aleksandr kwas solny 30% caŁkowicie oczśyći żyŁy z wapnia. Proponuję więc zastosować do chelatacji wodę królewską /3 objętości kwasu solnego.1 obj.kwasu azotowego/któr oczyści nawet caŁu organizm /oszczędzi się na kremacji/ . żegnam jurek_lubl
Do Jurek_lubl. Szanowny Panie Jest to forum dot. chelatacji. Ludzie chcą się tu dowiedzieć czegoś o tej kuracji. Chyba nirewiele osób ma ochotę czytać pańskie bełkotliwe, zacietrzewione wypowiedzi. Proszę znaleźć inne forum, gdzie niewątpliwie Pańska obecność wzbudzi zachwyt. A swoją drogą szkoda może Pan tak szybko wrócił z Islandii; może znajdzie Pan inną wyspę, której mieszkańcy z należytą uwagą odniosą się do Pańskich przemyśleń. Pozdrawiam.
Gość jurek_lubl
do bor - piszę dlatego na tym forum by ostrzec chorych przed oszustwem i podaŁem piśmiennictwo,oraz opinie świata nauki. Celowo wzywam oszustów lekarzy i oszustów,którzy się podają za lekarzy by wytoczyli mi procesy. ZastanowiŁ się Pan, że taki autorytet *krajowy konsultant d/s terapii chelatowej dr z kropką Krasicki* siedzi jak mysz pod miotŁą? Dlaczego żaden naukowiec nie bronii i nie poda fachowej literatury o chelatacji?? Wyjaśnię Szanownemu Panu - terapia chelatowa nie istnieje a oszuści oŁupiają ludzi by wyrwać pieniądze. Ja na takie praktyki się nie godzę i przyjdzie czas,że Ci ludzie znajdą swoje miejsce w zakŁadach karnych. Pozdrawiam Sz.P. jurek_lubl
Gość Aleksander
Do Pana ~jurek_lubl, 2008-12-05 00:46:30 (IP: 79.163.***) Czy ten styl nie jest porażający ? *Do P Aleksandr kwas solny 30% caŁkowicie oczśyći żyŁy z wapnia. Proponuję więc zastosować do chelatacji wodę królewską /3 objętości kwasu solnego.1 obj.kwasu azotowego/któr oczyści nawet caŁu organizm /oszczędzi się na kremacji/ . żegnam jurek_lubl * Powinien Pan pomyśleć o zmianie orientacji medycznej . Może spowiedź w Adwencie uwolni Pana od fobii, jeżeli to nie pomoże to czas zainteresować się zdrowiem psychicznym.Pozdrawiam chelatowo Aleksander.
Gość jurek_lubl
do P Aleksandra- z przykrością muszę stwierdzić,że posziada pan zerowe informacje o oszustwie jakim jest chelatacja. Szkoda mi czasu na jakąkolwiek dyskusje z panem bo jest Pan dyletantem. PodsyŁam kilka stron www dot.chelatacji i jej szkodliwości: Medex Publishers Inc,Rypshin Rd,. http://drcranton.com The Chelation Answer,Morton Walker,D.P.M., American College for Advancement in Medicine (ACAM) http:///www.acam.org/ Second Opinion Publishing Inc., Mogę dorzucić jeszcze wiele innych zródeŁ ale podejrzewam Pana o brak rozumienia tekstu w czytaniu. ZadaŁem konkretne pytanie oszustom o naukowe dowody dot.chelatacjii EDTTA. I co? Psychiatra jest potrzebny pewnie Panu.