Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jurek lublin
jurek lublin do Sz.P. Barbary- sprawa ma sie na ukonczeniu i wreszcie z Polski znikna gabinety chelatacyjne a ludzie z nimi zwi,,,,,,,azani trafi,a na nasze utrzymanie czyli do Zakadów Karnych, . Zauważ,że ostatnio bardzo mao obrońców tej pseuoterpii chociaz ostatnio kwasem wersenowaym odwapnialem rurę do szamba, Pozdrawiam Jurek.
Gość jureklublin
a gdzie to zapodzia sie pseudolekarzyna Rafa, czyżby już by zatrzymany?????????????????????????????????????????????????????? Brakuje mi pana debilnych argumentów nie podpartych wiedza medyczna ani badaniami klinicznymi. Z uwag jakie pan napisal to nawet nie znasz pan skadu wlewu czyli jesteś 0. Jak nie podoba sie mój poszt proszę o wytoczenie mi proces. ps.jak wypadla kontrola skarbowa???????? jak przebiegao przesuchanie w ABW ????????????????? To jeszce nie koniec tego maratonu- koniec bedzie w zakladzie karnym
Gość jureklublin
___________Do obrońców rerapii chelatowej_____________________ 1. Czyzby brak odwgi cywilnej nie pozwale wam sie podpisać nazwiskiem i tytułem,oraz w jakim OIL jesteście zarejstrowani. 2proszę mi wytłumaczyć,który z odczynników składających się na wlew jest lekarstwem. 3,PROSZĘ o podanie pismniennictwa medycznego dot.w/w terapii. 4.GDZIE BRONILIŚCIE PRACE DOKTORSKIE I KTO BYŁ WASZYM PROMOTOREM. 5,Kto ustalał procedury lecznicze dot.chelatacji i kto je zaakceptował. 6,Jeśli nie uzyskiam w 7dniowym terminie pełnej informacji to przekonam się,że jesteście bandą oszustów działających na szkodę ludzi chorych/hieny cmentarne/ 7.Moim mottem jest by oszuści w tym kardiooszuści odpowiedzieli za nielegalne praktyki i zgodnie z prawem polskim zostali wyeleminowani ze społeczeństwa.
Gość Ania Stokłosa
Wie Pan co? To jest żałosne. Niech Pan sobie zajrzy, Panie Jurku do takiej dużej książki pod tytułem *Leki współczesnej terapii* wydanie XVII, autorstwa Jana K. Podlewskiego, Alicji Chwalibogowskiej-Podlewskiej, wydanej w roku 2005 na stronę 582, pod hasło SODIUM EDETEATE, które jest w spisie leków alopatycznych. Chyba, że autorów tej książki nazwie pan też szarlatanami, a może i samym diabłem wcielonym? Coś mi się zdaje że jest Pan znerwicowanym, niedoinformowanym człowiekiem. Nie robi na mnie wrażenia Pana monolog. Ten kto powiedział, że chelatacja jest nielegalna, ten jest oszustem Panie Jurku. Tyle ode mnie, swoje zdanie powiedziałam i nie zamierzam się powtarzać. Pozdrawiam :)
Pani Aniu, dziękuje za informację nt. warunków podawania wlewu. Co prawda jeszcze nie poddałem sie jeszcze zabiegowi ale mam mocne postanowienie na tak...pomimo tego że mój znajomy kariochirurg wspomniał niedawno że operują sporo osób po chelatacji...;-)..ja myślę że on ma duże poczucie humoru i ja też..;-). Postaram się opisać wrażenia po kilku wlewach. Pozdrawiam wszystkich niezdezydowanych a w szczególnosci Pana Jurka z Lublina..;-)
Gość elaryszard
Oto decyzja Narodowego Instytutu Zdrowia (USA) o zaprzestaniu badań klinicznych nad chelatacją jako metodą nieetyczną i szkodliwą (http://www.medscape.com/viewarticle/570625?src=mp&spon=17&uac=120753SG) Dostępne jest bogate, 9-stronicowe uzasadnienie. Kto chce, niech się truje (jego wola) Pozdrawiam Ryszard Gomuła
Gość Barbara, 0501232804
Do Pana Ryszarda - a, to ciekawe! - w Vademecum lekarza ogólnego (PZWL- Warszawa 1984, str. 56,57) jest opisane zastosowanie wersenianu sodowo-wapniowego. Znajduję Chelaton w Indeksie leków, str. 214-215 (Wydawnictwo Medyk sp.z o.o., MediMedia International sp. z o.o, - 1994r.)
Gość elaryszard
Pani Barbaro, czego to właściwie dowodzi, że w Vademekum lekarza ogólnego z roku 1984 opisano zastosowanie wersenianu sodowo-wapniowego ? Czy umieszczenie chelatonu w indeksie leków wydawnictwa Medyk (czyli w spisie pozaurzędowym) świadczy o tym, że jest to substancja lecznicza ? Proszę przeczytać zastrzeżenia z publikacji, do której podałem link, warto. Pozdrawiam Ryszard Gomuła
Gość Barbara, 0501 232 80
czego dowodzi... teraz nagle okazało się, że chelatacja EDTA jest szkodliwa? Tak bardzo firmom farm. zależy na naszym zdrowiu? Jeżeli tak by było, powinno być wycofane przynajmniej 80% leków (proszę przeczytać o działaniach ubocznych tychże) , oraz byłyby likwidowane przyczyny chorób (spotyka się już coraz cześciej ale nie w oficjalnej medycynie- sama jestem przykładem) a nie tylko objawy. Ludzie byliby zdrowi ,,jak rzepa*. Oficjalnie byłaby prowadzona skuteczna profilaktyka , począwszy od przekazywania właściwej wiedzy w szkołach, z uwzględnieniem przede wszystkim produkowania czystej ekologicznie żywności. Jesteśmy manipulowani ,bo jesteśmy źródłem zysków. Wmówi się nam, że np. modyfikowana żywność jest dobra. Dla kogo dobra? Przez tyle lat wmawiano nam również, że dobre są sztuczne nawozy,herbicydy, pestycydy,oleje roślinne do smażenia , oraz margaryny i roślinne masła. Wmawiano nam, że jajka są złe... I tak nam wmawiają do dziś poprzez decyzje na które nie mamy wpływu. Lekarze od przyczyn zalecają jednak chelatację EDTA. Właśnie dlatego, że skutecznie usuwane są metale ciężkie, które m.innymi są przyczyną wielu groźnych chorób. EDTA nie stosuje się przez całą resztę życia, tak jak wmawiają nam przy stosowaniu ,,leków*, które nie leczą, a powodują jeszcze inne choroby. ,,Leki na obniżenie cisnienia i cholesterolu, na serce- musi pan brać do końca życia*- wmawiają nam lekarze! Okazuje się ,że nie tędy droga ( i znowu jestem tego przykładem). Od prawie 5 lat nie biorę żadnych chemicznych zlepków nazywanych szumnie ,,lekami*. Mojemu ciału daję to, czego potrzebuje, a ono odwdzięcza mi się dobrym zdrowiem. Mam plytkę z filmem wyjaśniającym w bardzo przystępny sposób na temat mechanizmów powstawania miażdżycy i chorób nowotworowych i jak sobie z nimi radzić. Pozdrawiam
Gość jurek_lublin
jurek lublin do Sz.P. Stokłosy - przykro mi powiadomić Sz.P., że EDTA jak też vasolastine nigdy nie były dopuszczone do obrotu w Polsce.W/g prawa farmaceutycznego jest to przestępstwo zagrożone nawet do 8 lat więzienia.Ciekawe jest jak te pseudomedykamenty trafiły do Polski.Pseudoleki te nie zostały zarejestrowane nawet w kraju producenta. Sprawa w/w leków i wprowadzenia ich do obrotu badana jest przez organa ścigania/prawie na ukończeniu jest akt oskarżenia skierowany p-ko *dochtorom*. Dziękuję Panu Ryszardowi Gomuła za ciekawy link.Prosiłbym o kontakt skype jurek_lublin albo phon 0602 238 645.Pozdrawiam i dziękuję. jurek
Gość Ania Stokłosa
Szanowny Panie Jurku Skoro EDTA nigdy nie było dopuszczone do obrotu to jakim prawem znalazło się np. w: -* ALLERGOCROM 2% KROPLE DO OCZU 10 ML -* Polcrom 2%, 20 mg/ml, aerozol do nosa, roztwór 15ml -* BEDICORT G -* CLOBEDERM® -* Allergo-COMOD® -* Aescin żel -* Clindacne -* Oxalin -* RHINOPHENAZOL 10ml krople do nosa -* XIFAXAN® ??????????????????????????????????????????????????????????? Czekam na wyniki działań organów ścigania w sprawie tego leku i mam nadzieję że nie rzuca Pan słów na wiatr. A właściwie to jakie to są organy ścigania? I dlaczego dopiero teraz się okazuje że ten lek jest niedopuszczony do obrotu? Coś tu nie gra Panie Jurku i czekam na wyjaśnienia. A Pan się chelatował ile razy? I gdzie? Pozdrawiam
Rany... słyszę, że to skuteczne... Ale nie lepiej stosować naturalne suplementy, które porządkują nasze żyły, układ krwionośny, a *przy okazji* kompleksowo cały organizm, inne układy również? Jak słysze *wlewy* to juz mi cierpnie skóra - preferuję metody zgodne z naturą:) Czy przejście z 60% miażdżycy do 100% drożności żył w 6 miesięcy, pijąc zioła, to bobry wynik? Jeżeli tak, to zainteresowanych zapraszam: andyi@wp.pl
Gość Barbara, 501232804
Do Andrzeja- myślę, że czasem EDTA również jest potrzebne, choć może nie zawsze we wlewach- tabletki też działają. Zarówno zioła, jak i inne składniki, są bardzo pomocne i skuteczne. Sprawdziłam na sobie. Pozdrawiam.
Witam, To moja pierwsza wizyta tutaj więc najpierw parę słow. Jestem po 2 zawałach i BP wykonanych 10 lat temu.Pierwszy zawał mialem bardzo wcześnie - w wieku 46 lat ledwo z niego wyszedłem, drugi 2 lata później( był dość miły), ale po koronarografii wszystko okazało się totalnie zapchane i trafiłem na kardichirurgię. Po operacji bylo nieźle, choć są skutki uboczne - *martwa* skóra i ból w okolicy zrostu. Można polubić. Wydolność niezła - wtedy, ale po 10 latach jest dużo gorzej - jeszcze jestem aktywny ale wydolność spadła ( renta ).Przez te całe 10 lat czytałem sporo o chelatacji - najwięcej na stronie amerykańskiego kardiologa , dr. Elmera Crantona, który od wielu lat prowadzi klinikę chelatycyjną. Polecam, bo mnie raczej przekonał, choć z pewnym marginesem zaufania.link : http://www.drcranton.com/ We wrześniu idę znowu na koronarografię a potem na wlewy do dr. Krasickiego w Gdyni. Oczywiście wiem,że metoda ta nie jest oficjalnie uznana, ale skutki uboczne są nieznaczne - wg. dr. Crantona 1 na 10000 przypadków , z kolei by-passy to 3 % przypadków śmierci i poważnych komplikacji.Nie wiem co z tego wyjdzie, ale nie wymiękam.Napiszę o efektach. Barbara, o jakich tabletkach piszesz?
Gość barbara
Jerzy52-mamy już coraz większą wiedzę na temat chorób sercowo-naczyniowych i nie tylko. Temat dość szeroki. Nie sposób opisywać wszystkiego. Jeśli zechcesz- zadzwoń do mnie, lub podaj kontakt. Może skype? Rozmawiając przekażę więcej i szybciej. Podam źródła. tel. 0501 232 804
Poczytałem trochę dyskusje na temat chelatacji i przedstawiam kilka faktów z własnego podwórka przeżytych osobiście, co sobie obiecałem decydując się na chelatację. 2002 zator i paraliż połowiczy lewostronny - po 9 miesiącach do pracy. 2007 ostry zawał podsierdziowy koronografia i OK. 2008 styczeń do marca zdecydowałem się na chelatację tabletkami po 1; 2 i 3 tabletki dziennie + dodatki, gotowe zestawy z opisem stosowania nabyłem w internecie. Jest koniec lipca więc trochę czasu upłynęło. Moje samopoczucie, kondycja zdecydowanie się polepszyła, nie chodze po schodach bo nie potrzebuję ale pod górkę zadyszki jeszcze nie dostałem. Co do badań to poważniejszych nie przeprowadziłem, te proste EKG, cholesterol są jak najbardziej prawidłowe. Moja tolerancja na leki jest pozytywna. Kilkoro moich znajomych także zdecydowało się na chelatację (wlewy) z różnymi skutkami, część skończyła całość kuracji niektórzy musieli przerwać, nietolerancja. Jednoznacznie ocenić leczenia chelatacją nie odważyłbym się, myślę że jednym pomaga innym nie jak wszystko w życiu. Ja jestem zadowolony, jeżeli komuś moje bazgroły pomogą to się cieszę. Takich co jednoznacznie więdzą wszystko nie warto słuchać bo po prostu nie wiedzą nic. Pozdrowienia dla forumowiczów KZG
Gość ALEKSANDER
Dzisiaj zacząłem .Kolega był wcześniej cukrzyk i mu pomogło,już po 2 wlewach , poprawiło się krążenie w nogach.Po pięćdziesiątce takie czyszczenie naczyń jest konieczne więc próbuję.A malkontentom :jeżeli jesteście zdrowi to nie zaśmiecajcie forum,jeżeli jesteście chorzy to dlaczego jeszcze chorzy skoro leczono Was dopuszczonymi lekami. ZACZNIJCIE SIĘ LECZYĆ , WRÓŻKI WAM NIE POMOGĄ!!!!!!!!! POZDRAWIAM
Gość barbara, 0501 232804
cyt: ,,Jake preparaty naturalne są wskazane w leczeniu miażdżycy kończyn dolnych?* Potrzebna jest zmiana stylu życia, a w tym m.in.zmiana diety i uzupełnianie jej witaminami, minerałami, aminokwasami, pierwiastkami śladowymi, enzymami etc. Ma to na celu oczyszczenie organizmu z toksyn, metali cieżkich (dodatkowo np. chelatacja) i dowóz ,,paliwa* do każdej komórki organizmu, by mogła prawidlowo funkcjonować. Temat szeroki i wspaniały.
Gość Barbara0501 232804
cyt.: ALEKSANDER, 2008-08-23 17:52:41 (IP: 77.253.***) Dzisiaj zacząłem .Kolega był wcześniej cukrzyk i mu pomogło,już po 2 wlewach , poprawiło się krążenie w nogach.Po pięćdziesiątce takie czyszczenie naczyń jest konieczne więc próbuję.A malkontentom :jeżeli jesteście zdrowi to nie zaśmiecajcie forum,jeżeli jesteście chorzy to dlaczego jeszcze chorzy skoro leczono Was dopuszczonymi lekami. ZACZNIJCIE SIĘ LECZYĆ , WRÓŻKI WAM NIE POMOGĄ!!!!!!!!! POZDRAWIAM * - A co dalej ? Po chelatacji? Pozdrawiam- Barbara
Dzięki tej kuracji chodzę,byłem po zawale serca,jednocześnie chorowałem na chromanie przystankowe u lekarzy leczyłem się 5 lat, kilogramy zjedzonych tabletek,żadnej poprawy,otrzymałem skierowanie na operację której to pomyślności Pani Profesor nie gwarantowała,jedyny ratunek pozostał w chelatacji po przyjęciu 16 wlewek, bez problemu wchodzę na drugie piętro,pokonuję odległość bez przystanku 300m,przedtem przy dobrych układach 20m,czuję się o niebo lepiej.To był dla mnie jedyny ratunek.Pozdrawiam Darek