Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jureklubl
jureklubl do Jana P. 1. Pytałem Sz.P. jaką uczelnię medyczną Pan kończył-niestety brak odpowiedzi. 2.Pytałem Sz.P. o piśmiennictwo dot.terapii chelatowej i jej dobrodziejstw- brak odpowiedzi. 3.Krótki dowcipny film nagram tylko jedna prośba:czy mógłby Sz.P. Jan P wystąpić w roli głównej jako zwolennik terapii chelatowej? 4.Kto w Polsce zezwolił i ustalił procedury chelatacyjne?. 5.Jeżeli nie uzyskam na moje pytania jasnej odpowiedzi na forum uznam,że Sz.P. ma powiązania z mafią chelatową. 6.Łatwo pisać posty pod nikiem proszę się ujawnić imieniem i nazwiskiem a także w której izbie lekarskiej jest Sz.P. zarejestrowany. Jerzy Kołodziejczyk tel.+48 602 238 645 ps. jak zechcę to i tak sprawdzę szanownego pana podającego się za lekarza medycyny.
Gość jureklubl
jureklubl do jurasa4 *dochtory*pewnie pakują walizki by prędko się ewakuować do Ameryki Południowej/sprawy ekstradycji/. Jutro jadę do Prok.Okręgowej w celu przesłuchania pracowników warszawskiego sanepidu. Następny krok to nagranie dla TVP 1 dot.epidemii i mafii chelatowej/ale to już po świętach/. Pozdrawiam i życzę tradycyjnie Tobie i Twoim bliskim Wesołych Świąt Wielkanocnych. Jurek z Lublina
Gość barbara 0501232804
Jurku- chyba porządnie wystraszyłeś ludzi tą chelatacją, bo nikt nie pisze i nawet nie pyta, czy to pomaga??? Po Twoich wpisach wszystko wiadomo. Tak, jak ci lekarze się za to zabierają, to wcale się nie dziwię, że każdy stąd ucieka.... Nie masz pojęcia ile się uśmiałam! Pozdrawiam .
Gość MarekS z Łodzi
To ze ta chelatacja to jedno wielkie oszustwo,mozna zorientowac sie na samym wstepie placowka w ktorej sie jej dokonuje najczesciej jest zakamuflowana,osoba ktora ma cie zbadac trudno dostepna,tak bylo min. w Łodzi gdzie udałem sie z moja mama ciezko chora po 2 zawałach,gosc ktory miał ja zbadac zjawiał sie raz w tygodniu .Zrobil na mnie zle wrazenie opowiadal jakies brednie o nagrodzie Nobla zapisal kuracje nie wdajac sie za bardzo w szczegoly choroby matki,natomiast ubrany byl w najmodniejsze ciuchy,lancuch zloty na szyji i najlepsza komóra.Cala kuracja skonczyla sie po pierwszej wizycie,mama nie mogla uwierzyc ze za wlewke jednorazowa plus jakas witamina c trzeba wybulic razem ok.300zl,za te kase mialaby lekarstwa na 2 miesiace.Z tej perspektywy rozumiem zachowanie Jurka z Lublina,ja nie mialbym takiej determinacji zeby walczyc z ta cholota,ktora zeruje na zchorowanych i niekiedy biednych wyciagajac od nich przyslowiowy ostatni grosz,łudzac ich odmłodzeniem o kilka lat.Wystarczy przeciez logicznie pomyslec gdyby to byla taka rewelacja to na 100% byloby to stosowane na całym swiecie z korzyscia dla chorych,a nie jest.Osoby ktore to oferuja sa niedostepne czyli cos ukrywaja.Nieprzedstawiane sa zadne badania naukowe, tylko na pierwszy rzut oka pseudonaukowe.Osoby ktorym chelatacja rzeczywiscie pomogła mieszcza sie w bledzie statystycznym.Usluga ktora oferuja rozprowadzana jest w systemie sekciarskim.
Gość Paweł Waszyngton
Przez oczy miałem długą przerwę w dostępie do internetu. Drogi Jureczku tak trzymaj, nie dawaj się. Masz rację, że te chelatacje to lipa. Ja mam przez nie tylko same kłopoty. Wyobraź sobie, że przez dwa dni niemal całkiem zaniewidziałem. A było to tak. Spotkałem się z tym kumplem od okularów po robocie w barze. Trochę popiliśmy, i ja mu mówię, że tą kasę, co wydałem na to by nie nosić okularów - na te 10 kroplówek - to przez niego, poszło w dym. On mi na to, że to moja sprawa. Od słowa do słowa trochę się po przepychaliśmy, do tego dołączyło się jeszcze dwóch czarnych, ci to takiej okazji nie przepuszczą. I potem przez dwa dni miałem tak zapuchnięte oczy, że nic nie widziałem. Po tym czasie jak doszedłem do siebie idę do optyka, bo moje porządne okulary szlag trafił, podczas naszej przygody z czarnymi, tego, u którego robiłem okulary ostatnio, a ten mi gada, i przeprasza, że oni się chyba ostatnio pomylili, bo tamte okulary były dla mnie za mocne, i że w zasadzie to mógłbym przez jakiś czas nie nosić okularów, chyba że słoneczne fotochromy. Kazałem zrobić fotochromy. Wyszły taniej. Bez okularów człowiek wygląda głupio. Wkurza mnie też, że od czasu kroplówek mam stale gorące stopy, co wiąże się z poceniem. Skąd ten pieprzony *szachista* o tych stopach, po kroplówkach, wiedział? Dawniej miałem fajne chłodne, przyzwyczaiłem się. Poszedłem nawet z tym tam z powrotem, a doktor mi się wyśmiał w nos. Zaprowadził mnie do tych co siedzą pod kroplówkami i im o mnie opowiada, i powiedział, że to takie działanie uboczne, i że to dla mnie bardzo dobrze. Mam w nosie takie *dobrze*, teraz codziennie muszę zmieniać skarpetki, przedtem co dwa - trzy dni. Jak tak dalej pójdzie, nie zarobię na proszek do pralki. Nie mówiłem mu o tych okularach, bo widać tu w Stanach mało jest porządnych ludzi, co rozumieją człowieka, nie to co u nas w kraju. Trzymaj się Jureczku, lecę do roboty. Paweł, Waszyngton.
Zamilkłem, bo, w przeciwieństwie do Pana, z całym szacunkiem Panie Jerzy, Absolwencie dwóch fakultetów, ja mam tylko jeden, marny, i to przez Szanownego Pana mocno kwestionowany, muszę na co dzień, długie godziny zajmować się pomocą setkom cierpiącym, którzy przychodzą do mnie po pomoc przez nikogo nie przymuszani. Dzieje się tak u mnie od 25 lat. Proszę mi wierzyć, gdyby to co robię nie przynosiło efektów długofalowych poczekalnia mojego gabinetu stała by pusta. Bo w przeciwieństwie do przychodni NFZ u mnie trzeba płacić. Umiarkowanie, ale jednak! Z drugiej jednak strony nikt tych płacących nie zmusza by do mnie przychodzili. Konkurencja nie śpi i jest przeze mnie mile widziana. Nie mam też ochoty, ani czasu wdawać się w słowne awantury. Na moje wyczucie, lekko przebrał Pan miarę, nie obrażam się, ale nie mam też ochoty odpowiadać na zaczepki. Nie mogę jednak nie reagować na bezpodstawne ataki przeprowadzane na bardzo pożyteczną procedurę odtruwającą z metali ciężkich, która przekłada się to znacząco na wzrost potencjału zdrowotnego człowieka w ten sposób odtrutego. Tu słówko do Pana Jerzego Szczepańskiego. Pan pisze bardzo konkretnie i chce Pan uczciwie zbadać sprawę. Cytuję Pańskiego e maila: *Badanie powinno objąć naczynia krwionośne, które stwierdza prześwit czyli drożność. Wynik badań powinien jasno odpowiedzieć na stawiane pytanie działa czy mobilizuje organizm do samo wyzdrowienia. A może ani jedno ani drugie?* Takie badania wykonano już wielokrotnie i potwierdzanie ich następnymi, takimi samymi, nie ma najmniejszego sensu. Jeśli dla Łaskawego Pan wykonanie takich badań nie przedstawia problemu to proszę je wykonać. Dla mnie, praktykującego terapeuty, jest to problem, zarówno kosztowy, organizacyjny i moralny - uzyskanie dobrowolnej, nie wymuszonej jak zdarza się to w służbie zdrowia - zgody konkretnych ludzi - nie do przeskoczenia. A państwo. Znając życie, nie przypuszczam, by państwo z rozmysłem zakładało sobie pętlę na szyję przyznając się do tego i w dodatku udowadniając to naukowo, że biorąc od społeczeństwa przez 50 lat składkę na utrzymanie i ochronę zdrowia społeczeństwa dopuściło do powszechnego skażenia ołowiem 100% ludności. Przekroczenie średnie 2000 razy. I to skażenia, które się samo, z upływem czasu, nie redukuje. Są takie tylko trzy metale. A na to by wyszło, gdyby oficjalnie to uznano. Lepiej dawać w mediach tematy zastępcze, a za 50 lat problem ołowiu sam się rozwiąże na cmentarzach komunalnych. A że teraz więcej cierpień... widać tak miało być dla wszystkich, ci co mają oczy otwarte nie muszą tyle cierpieć, mają skuteczne sposoby pozbywania się tych „skarbów” chelatacjami. Z moich obserwacji te *działania uboczne* odtruwania, w sensie ustępowania miażdżycy oscylują w okolicy 90%. Dla mnie jest to zupełnie zadowalające, i działanie to jest długofalowe. Rzadko który lek ma taką skuteczność w działaniu głównym. Leki ponadto działają krótko, co wcale mnie nie cieszy. Chelatacja w działaniu głównym - odtruwającym ma skuteczność w 99%. To tyle, pozdrawiam wszystkich, którzy tu zaglądają i miłej lektury. Jan P. PS. Coś widzę, że stronnik Pana Jerzego zza oceanu, Paweł W. wbił Panu Jerzemu samobója.
Panie Janie P. Wyszło szydło z worka! Kłamstwo ma zawsze krótkie nogi! Gdzie pańska etyka, nie tylko jako lekarza, ale jako człowieka?! Już teraz wiem, co oznaczają te bardzo ciepłe pańskie nogi, wymagające codziennej zmiany skarpetek (!). Ma pan po prostu grzybicę , a nie tak doskonałą poprawę krażenia po chelatacji, jak to pan przedstawia! A skarpetki niezależnie od wszystkiego, powinno się zmieniać codzień, a nie raz na 3 dni i o tym pan szczególnie powinien wiedzieć. Jeśli w ogóle jest pan lekarzem?- w co watpię.
Gość JUREKLUBLIN
do Jana P ponoć dochtora - jurek lublin. Uprzejmie proszę o podanie na forum publicznie s ukończenie przez ponoć lekarza Akademii medycznej i w której OIL jest pan zarejesrotowany. Interesuje mnie też lokalizacja tego wspaniałego gabinetu gdzie ludzie pchają się oknami i drzwiami. Jet możliwe,że przyjadę do Sz.P.:dochtora:na konsultacje i leczenie.Środki na leczenie posiadam w wystarczającej ilości nawet za zakup Pańskiego gabinetu w celu jego likwidacji. Jeżeli nie poda Pan tej informacji to będzie Pan oszustem. Jak panu wiadomo oszuści powinni trafić za kraty z wysokimi wyrokami+przypadek mienia. Co do chelatacji mam opracowanie wybitnych specjalistów kardiologów,którzy wreszcie po mojej interwencji zainteresowali Krajowego konsultanta d/s Kardiologii prof.n.med.Opolskiego. Od kilku dni specjalna komisja namierza kardiooszustów przy pomocy ABW. I tutaj jest niestety koniec szarlatanerii. Również rodzina noblisty ma wystąpić z procesami w stosunku do oszustów powołujących się na jego dobre imię. Czarno to widzę cienkawy :*dochtorze* udzielający kilkaset porad miesięcznie/czyżby doba trwała 48 godz a ba jednego pacjenta przypadało 15 sek konsultacji. Jesteś dochtorze po praniu mózgu bo to nie jest leczenie tylko oszustwo i wyłudzanie od naiwnych ostatnich pieniędzy w moim środowisku na takich ludzi mówi się ,że są hienami cmentarnymi. Ja i tak ustalę namiary na ten pseudogabinet i podeślę Policje Skarbowa. Oprócz tego GIF i OIL. Proszę odpowiedzieć pełnym nazwiskiem i miejscem pańskiej działalności. Niech tylko nie pisze Pan o dobrodziejstwach chelatacji przepisując brednie swojego guru. Czekam 2 dni na ujawnienie się łobrońcy kardiooszustwa. Po dwóch dniach ustalę kompa z którego Pan klika i przekaże organom ścigania. K o n i e c z s z a r l a t a n a m i i o s z u s t a m i. P R Z E C H E L A T O W A N Y JUREK
Witam wszystkich Interesuje mnie wątek chelatacja a poprawa wzroku (-1,5 krótkowzroczność + początki astygmatyzmu). Jeśli jeszcze Pan Jan P tu zagląda byłabym wdzieczna za napisanie parę słów na ten temat. Co do chelatacji i naciagania to z własnego doświadczenia wiem ,że lekarz u którego byłam a który ma gabinet chelatacyjny raczej nie zachecał mnie do chelatacji bo stwierdził, że te zabiegi są drogie a ja jestem w miarę zdrowa i nei poczułabym poprawy choć pewnie efekt odtruwajacy z metali ciężkich by był. Zrobie prawie wszytko by wyleczyć oczy. Panie Jurku z Lublina Jeśli Pan Jan P jest tym o kim myślę (bo energia jego wypowiedzi wygląda mi na znajomą), to nie trudno wyśledzić kto to jest, gdzie ma gabinet i czym sie zajmuje, wystarczy tylko troche dedukcji i analizy faktów :) Czy moze Pan napisać jak sie Pan zaraził WZW C? Igły były brudne?
Gość jurek_lublin
jurek_lunlin do Sz.P. Mahakala-informuję,że do zakażenia 52 pacjentów doszło na przełomie sierpnia i wrzesnia 200r.w Instutucji,która mi śmierdzi na odległość przekrętem.Występowała po 3 szyldami w tych samuych pomieszczeniach w Warszawi ul. Ostrobramska 75 C, Właścicielem tego pdseudoośrodka jest oszust holendrski Dionisius Heijmans.Przykro mi,że lekarze popisuję sie po tym przekręFirma ta występowała pod szyldem BIC =Biomediklal Internacionale Center* Centrum Biomedyczne *Promenada* oraz NZOZ Centrum Biomedyczne. Zaznaczam,że wszystkie te jednostki posiadały ten sam regon i NIP /sprawa dla Policji Skarbowej/. Dyrektorem medycznym przykro mi pisać ale niestety był lekarz Jacek Kryński /sprawę skierowałem do Mazowieckiego OIL/. Leki,które nam aplikowan nie były dopuszczone w żadnym kraju świata a nawet w Holandii gdzie jest siedziba tej oszukańczej firmy..
Gość jurek_lublin
Wracając do epidemii HCV C Powiatowa Stacja Sanepidu podesłała 2 ograniczone pielęgniarki,które stwierdziły ,że w w/w ośrodku posadzka jest czysta a firma zakupiła 2000 szt rękawiczek jednorazowych. Od głównego tematu czyli chelatacji uciekły jak dzieci od piaskownicy. Protokoły kontroli Sanepidu i Promenady puściłem przez program sprawdzający plagiaty na lubelskim KUL. Opinia pracownika: pisma te pisała ta sama osoba/wniosek?; ktoś ratuje własną d....:; Zaznaczam,że w/w ośrodkiem kieruje mafia żydowska skorzystałem z bazy danych literata i historyka P.Henryka Pająka,który zajmuje sie ta problematyką. Sanepid nie przeprowadził dochodzenia epidemiologicznego?Ustawa o chorobach zakaznych/brak jest takiej dokumentacji w Sanepidzie bo i skąd miała się wziąść ja to towarzystwo każdego korumpowało. pozdrawiam jurek_lublin
Gość jure_LUBLIN
jurek_lublin do kardiooszusta Krasickiego: 1. jaką uczelnię pan kończył i jRada Naukowa ,która pisałe wspaniakim prawem wydaje Pan certyfikaty ludzim z ulicy /czy mam Pan takie uprawnienia?. 2.proszę o podanie mi wiarygodnych medycznych informacji dot. cheletacji / 3.gdzie były przeprowadzane badania kliniczne na jakiej grupie osób i kto te badania przeprowadzał /interesuje mnie dokumentacja medyczna/ 4.Jeżeli lubi Pan Certyfikaty mogę dać Panu certyfikat siusiana na śniegu /10000zł/. 5.Rada Naukowa,która legalizowała terapie chelatową odsiaduje teraz wyroki w kryminałach na terenie Polski/postaram umilić im żywot/. 5.Do naszego spotkania jednak dojdzie gdzie ja będę strona a sz.p.*dochtror*po drugiej stronie lady jako oskarżony.
Witam wszystkich... i co mam robić?..mój przypadek jest następujący: tomografia naczyń wieńcowych wykazała zmniejszenie przekroju tętnic obu tętnic wieńcowych do 50-80%. Stwierdzona choroba wieńcowa. Dolegliwości zamostkowe. Jeżdże na rowerze, nartach, rolkach, pływam. Od dwóch lat biorę leki na obniżenie cholesterolu i na nadciśnienie. Wsród wpisów na forum nt. chelatacji dwa-trzy lata temu jest sporo entuzjastycznych, ale stopniowo zanikają one na rzecz wpisów negatywnych. Czyżby zwolennicy chelatacji przestraszyli się krucjaty Pana Jerzego z Lublina?. Przecież jest ona wymierzona w *dochtorów* a nie w pacjentów. Przyznam się *bez bicia* że poważnie myślę o kuracji chelatowej, bo przeraża mnie myśl o angioplastyce czy nie daj Boże o by-passach. Ale też myśl o znlezieniu się wśród frajerów oskubanych na ca 3000 zł lub wiecej też nie jest wesoła. Dlatego bardzo proszę osoby które poddały się kuracji o wpisy na forum. Pomóżcie takim jak ja.
Gość Barbara, tel. 0501 2
Panie Szymonie - z mężem wspomagaliśmy swoje organizmy preparatem, zawierajacym w swoim składzie m. innymi kwas wersenowy. Podkreślam- kwas wersenowy był jednym ze składników. Przekomarzałam się nawet z JanemP na tym forum, gdyż próbował mnie przekonać, że tylko i wyłącznie chelatacja dożylna (kwas wersenowy)jest skuteczna. Czy w ogóle sam kwas wersenowy (EDTA) jest skuteczny w usuwaniu miażdżycy, czyli złogów wapniowo-cholesterolowych? Owszem, wiąże metale cieżkie (niektóre źródła wymieniają bardzo dużo, niektóre ograniczają się do kilku, a niektóre tylko do ołowiu- jaka jest prawda-nie wiem, trzeba by robić badania, co jest możliwe), ale również minerały (np. magnez), które są bardzo ważne dla funkcjonowania organizmu. To jest pierwszy minus. Uszkodzenie nerek- następny minus.Ewentualne zakażenia organizmu- następny, jeśli podany dożylnie. Niektórzy uważają jednak, że chelatacja dożylna pomaga. I być może tak jest. Myślę, że ,, pies pogrzebany* jest nie w samym EDTA, ale w tym ,kto to robi i jaką ma wiedzę na temat przyczyn powstawania miażdżycy i jej eliminacji. Ważne jest, a nawet śmiem twierdzić ,że najważniejsze, jakie składniki wzmacniające i w jakich ilościach zostaną Panu przepisane. Ważne jest również, aby były one czyste, pozbawione metali ciężkich, rozpuszczalników i różnych innych substancji niepotrzebnych organizmowi. Niestety- większość takie zawiera. Jeśli chodzi o wysoki poziom cholesterolu i sztuczne obniżanie jego poziomu, okazuje się błędem. Podwyższony poziom cholesterolu jest skutkiem, a nie przyczyną powstawania miażdżycy. Wątroba ,,musi* produkować jego zwiększoną ilość, by krew razem z lepką lipoproteiną a mogła rozprowadzić go do tętnic w celu ,,wyreperowania* uszkodzonych naczyń. Jeżeli tętnice będą zdrowe- mocne i gładkie wtedy cholesterol z lepką lpa i wapniem nie odłoży się . Zatem sztuczne obniżanie cholesterolu odwraca naszą uwagę od problemu. Wszystkie inne proszki, które trzeba brać do końca życia utrzymują ludzi niestety, w chorobie. Komuś na tym bardzo zależy, aby tak właśnie było. Wracając do chelatacji... jeśli nawet podda Pan się jej i będą jakieś efekty, a potem pozostawi Pan organizm samemu sobie i nie będzie uzupełniał składników odżywczych dobrze zestawionych- wróci problem. Mając tę wiedzę i to doświadzczenie jakie mam, jeśli chodzi o powrót do zdrowia, nigdy nie poddałabym się chelatacji dożylnej. Od ponad 4 lat zaczęłam wspomagać organizm naturalnymi składnikami odżywczymi. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania.
Dziękuje za odpowiedź. Chyba najbardziej trafnym Pani spostrzeżeniem jest to że jesteśmy zależni od profesjonalizmu ludzi wykonujacych zabieg. Nawet najbardziej cudowna kuracja zamienia sie w koszmar w przypadku zakażenia od brudnej igły etc. Czy ktos z osob które poddały się chelatacji może odpowiedziec na poniższe pytania: Czy sprzęt używany do wlewów jest sterylny i czy pacjent mmoże to stwierdzić przed wkłuciem? Np czy jest wyjmowany ze strylnego opakowania w obecności pacjenta? Czy preparat jest w rowniez otwierany w obecnosci pacjenta a na opakowaniu jest nr seryjny etc. Tak jest w niektorych gabinetach wykonujacych szczepienia, a lekarz notuje te dane. I pytanie ogólne: czy warto przed kuracją zaszczepić sie na zółtaczke typu C?
Gość juurek_lublin
jurek_lublin do P.Szymona niestety nie ma w chwili obecnej szczepionki na HCW *C*.Chelatację proponują wszelkiej maści naciągacze,którzy kupują certyfikaty z tytułem *dochtora* od oszusta Krasickiego./proponowałem mu na forum przepis na chelatację *dowcipną*. Jeżeli publicznie podaję swoje namiary to dlaczego ten niby lekarzyna nie poda mnie do sądu za oszczerstwo i szkalowanie dobrego imienia??? Szukałem też namiarów na Polskie Towarzystwo Chelatowe lecz niestety to kolejne oszustwo jak również konsultant krajowy d/s chelatacji. Dla rozbawienia czytających proponuję lekarzowi Krasickiemu i innym oszołomom kardiooszustom stanowisko krajowych konsultantów d/s głupoty. Obecnie sprawa chelatacji i oszustwa badana jest przez organy ścigania i obiecuję,że ludzie-oszuści znajdą właściwe miejsce w swoim życiu t.j. w zakładzie karnych a wyłudzone pieniążki wraz z ich majatkiem trafią dla potrzebujących. Pozdrawiam Jurek.
Gość Ania Stokłosa
Matko kochana, ale teoria spiskowa!!! Jestem w szoku. Panie Szymonie, mojej babci podawano kroplówki. Sprzęt którego używano aby się wkłuć był rozpakowywany przy niej, przez pielęgniarkę w rękawiczkach jednorazowych. Normalna procedura. Dalej, pojemniki szklane z preparatem są przy pacjentach otwierane i podłączane do zestawów do wlewów kroplowych składających się z filtra i rurki łączącej filtr z wenflonem. Po całej procedurze taki zestaw trafia do kosza na odpady medyczne. Babcia w tej chwili jest po 30 wlewach, 20 wzięła pół roku temu przez 3 miesiące, potem była przerwa, w tej chwili wzięła kolejne 10 wlewów. Chyba powoli skończymy się chelatować, bo poprawa jest znaczna, więc chyba nie ma potrzeby kolejnych kroplówek bo to finansowo też ciężko. W każdym razie wyniki są bardzo dobre, babcia się czuje o niebo lepiej więc ja nie mam zastrzeżeń ani do ośrodka który wykonywał kroplówki ani do tej metody. Będę bronić chelatacji. Każdy ma prawo leczyć się tak aby być zdrowym, a wyzywanie lekarzy którzy stosują zarejestrowane leki od znachorów to trochę niepoważne podejście. Pozdrawiam wszystkich za i przeciw.
Gość jurek lublin
Ludzie przestancie tytuować Rafala doktorem bo nie spotakem sie z takim przypadkiem by ktoś po szkole podstwowej zosta lekarze a gdzie przewów doktorski. Niech naoisze cwaniaczek w której OIL jest zarejstrowany. Tego Wam nie napisze,gdy,,,,z mnie jest lekarzem a szarlatanem. Pozdrawiam Jurek Lublin
Gość jurek Lublin
Sz.P. Pawle z Zabrza obiecuje Panu i wszystkim oszukanym, że tych lobózów dopadnę wszędzie a ciężko będzie im się schować/mam troszkę przyjaciól w świecie i nawet jak ucieknie do raju podatkowego to na smyczy przyprowadza go do Polski. Pozdrwaia Jurek Lublin