Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jureklubl
jureklubl do Pawła i Basi wielkie dzięki za wsparcie.Pawełku nie brażam się jak ktoś ma rację.Chętnie pogadam na skype nic: jurek_lublin.Jak syn skończy pilną i zaległą pracę dla TV to przygotujemy kilka filmów.Osobiście żyję szybko bo czas ucieka/bridge,enduro,motolotnia i czytanie.Chętnie pogadam na skype nic: jurek_ lublin.Życzę Tacie dużo słońca i samych radosnych dni. Pozdrawiam Twoją rodzinę. Jerzy Kołodziejczyk e-mail diamond-narzedzia@o2.pl phon +48 81 534 17 71 mobile: +48 602 238 645.
Gość jureklubl
*dochorze* Kracicki krajowy specjalisto d/s oszustwa broń się Pan przed pomówieniami niedouczonych i przechelatowanych.Stań Pan twarzą w twarz razem ze mną w programie telewizyjnym/osobiście dopilnuję by Sz.P. *dochtora*zaproszono.Przecież będzie pan miał dla swoich klinik darmową reklamę, Informuję,że jedna minuta w dobrym czasie antenowym to wydatek ok.o,5 mln zł. Ujawnij Pan swe szacowne oblicz,które ratuje setki ludzi przed śmiercią.Zapewniam zaproszenie do udziału w tym programie. Będzie miał Pan okazję zobaczyć oblicze swojego adwersarza,który jest przeciwnikiem terapii chelatowej prof.dr nauk med.Opolskiego/konsultanta krajowego d/s kardiologii. W takim szacownym gremium ma Pan okazję dokopać przeciwnikom. Chyba,że spakował Pan już walizki i wylatuje do kraju gdzie nie ma ekstradycji. Bez wyrazów szacunku Jerzy Kołodziejczyk
Gość jureklubl
jureklubl do Merigold to pewnie zaniedbania szkoły podstawowej,że nie potrafisz poprawnie pisać.Nie podszywaj się,że jesteś studentką chemii bo i tak nikt w to nie uwierzy.Moja wnuczka 7-latka bardziej poprawnie pisze,niż dziewczyna ze średnim wykształceniem.Ni pisz więcej postów bo Twa rodzina musi się wstydzić,że ma w domu nieuka. jureklubl
Gość jureklubl
jureklubl do Rafała - potrzebna będzie szczegółowa kontrola urzędu skarbowego.Natychmiast powiadamiam urząd by dokładnie wyliczył należności 140x 300=czyli obrót miesięczny minimum42 tys zł.Co ma z tego RP? Bez szaunku dla oszustów jureklubl
Gość jureklubl
jurklubl do Beatki program będzie robiony przez TV Lublin red.Duda-Ziętek razem z TVP1/scenarjusz jest zatwierdzony i czekamy jeszcze na kilka odpowiedzi od ludzi zaproszonych do programu.Podam ten termin na necie.Pozdrawiam jureklubl
Gość jureklubl
*DOCHTORZE* KRASICKI-krajowy *kołordynatorze* d/s oszustwa zabierz głos w dyskusji bo inaczej będę tytułować waszmość tchórzem. Czekam na reakcję 2 dni t.j. do soboty 08.03.2008. Proszę o podanie literatury medycznej dot.terapii chelatowej. Ciekaw jestem gdzie zakupuje waszmość kwas wersenowy. Dla wiadomości kolegów: dzisiaj rozmawiałem z koordynatorem krajowym prof.dr nauk med.Opolskim oraz z e specjalistami z Ministerstwa Zdrowia.Obiecują,że skończyły się czasy dla oszustów, A tak weselej- może opracował pan chelatację dowcipną???? Baz pozdrowień dla kardiooszustów jureklubl
Gość jureklubl
jureklubl do Jana P czyżby ten wspaniały szachista dostał gumofilce,iż tak się rozgrzał a może 1/2 l gorzały to też wspaniale wpływa na ukrwienie.Ponoć gumofilce pożyczał pan od byłego wicepremiera/pożal się boże/ albo tej seksownej posłanki od specjalistki do nagrywania filmów. Bez poważania,gdyż pan czegoś się obawia. bez pozdrowień i szacunku jureklubl
Gość jueklubl
pytanie dla *dochtorów*stosujących terapię chelatową. Dlaczego nikt z Was nie broni tego dobrodziejstwa i nie ujawni się imieniem i nazwiskiem tak jak ja to robię. Bo to ja mam rację a Wy sie boicie o kasę,którą i tak stracicie. Gdybym nie miał racji to już miałbym wezwania do sądu o pomówienie. Jerzy Kołodziejczyk e-mail diamond-narzedzia@o2.pl tel.+48 602 238 645
Gość jureklubl
jureklubl do Pawła z za oceanu: ja po prostu piałem posty i nie czytając ich puszczałem dalej. Dziękuję za zwóceni mi uwagi,gdyż pewnym ludziom nie przystoi pisać nie po :*polskiemu*. W dni dzisiejszym doprowadziłem do szału lekarza ostatniego kontatku,ktory na mone pytania odpowiadał *nie znam,nie wie ect.* Poinformowałem jego,że ma 8 pacjentów na cmentarzu lubelskim i może przeprowadzić szczegółowe badania.Prokurator nie wytrzymała i się roześmiała.Jutro piszę pismo do Prezesa Sądu Okręgowego o wykreślenie go z listy biegłych lekarzy,Pozdrawiam Ciebie i całą rodzinę w szczególności tatę,prawie mojego rówieśnika. Jurek z Lublina
Gość Beata C
Beata C do jureklubl Dziękuję za odpowiedź. Ależ się pan zacietrzewił, chyba Pan szybciej pisze niż myśli, nawet w swojej sygnaturze robi Pan błędy. Jak tak można? Pan, człowiek z dwoma fakultetami! Wystawia Pan sobie świadectwo człowieka nie zrównoważonego. Wyzywanie na udeptaną ziemię adwersarzy w takiej formie, obrzucanie ich obelgami i wyzwiskami, powiem szczerze - nie jest w porządku. Prawdy tak się nie broni. Nie dziwię się, że zamilkli. Sciągnął Pan dyskusję poniżej parteru. Poza tym... W związku z politycznymi rozgrywkami wokół służby zdrowia, (nagłaśnianie sprawy szpitala w Kartuzach jest tego najnowszym przykładem), Pańska inicjatywa może się łatwo stać tematem zastępczym. Na ogół, jak obserwuję, media budzą niechęć, jeśli nie nienawiść do lekarzy, wobec ich, niestety, nader wygórowanych żądań. Wpisuje się Pan więc w pewną niezbyt czystą grę sił politycznych. A tak nawiasem mówiąc, miałam *okoliczność* z jednym z lekarzy tego szpitala w Kartuzach, dopuścił się łajdactwa i gdyby nie szybkie odkręcenie sprawy z udziałem policji, sprawa rozwinęłaby się bardzo nieprzyjemnie. Pozdrawiam i życzę, nawet w trudnych sprawach, równowagi ducha.
Gość jureklubl
jureklubl do Beatki. Oczywiście masz rację,że podchodzę do tej sprawy emocjonalnie.Moja odezwa do nie jest skierowana do lekarzy tylko do przypadkowych ludzi,którzy kupują certyfikaty u *dochtora*Krasickiego z tytułami doktor/vide dr Markiewicz patrz certyfikat/.Błąd w numerze sprawy był brakiem korekty.Pisząc posty po prostu je puszczam i z tego wynikają błędy.Numer sprawy Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga V Ds 26/08.To nie jest temat zastępczy tylko walka z oszustami. Pozdrawiam jureklubl. e-mail diamond-narzedzia @o2.pl
Gość Beata C.
Beata C do ~jureklubl Jestem trochę starej daty i najoględniej mówiąc trochę mnie zdumiewa Pańska poufałość, czego dowodem skierowany do mnie zwrot *do Beatki*. Szanujmy naszą tradycję, jest piękna. Grzecznościowy zwrot *pan*, *pani* nie jest pustą formą, lecz oznaką szacunku nie tylko dla osoby, do której się zwracamy; świadczy też o klasie osoby zwracającej się. Natomiast poufały zwrot zawiera sygnał, że zaraz - na przykład - pójdziemy pod budkę z piwem. A ja, akurat, piwa nie piję. Przy okazji zapewniam, że nie znam doktorów: Krasickiego, JanaP, czy wymienionego w ostatnim poście dra Markiewicza, nie zaliczam się więc do ich stronników. Ma Pan rację sugerując, że większość praktykujących lekarzy, dentystów, weterynarzy, nie posiada naukowego tytułu doktora. Jednakże w wielu krajach słowiańskich, w tym w Polsce, jest zwyczaj zwracania się do lekarzy *doktorze* i to, jak mi się zdaje, nikomu specjalnie nie przeszkadza. Widzi Pan, Panie Jerzy - psychiczny mechanizm działa tak, że człowiek odruchowo staje po stronie kopanego. To błąd często spotykany w propagandzie, kiedy to lżenie wychodzi na korzyść lżonemu. Tak było np. z posłanką Sawicką w ostatniej kampanii wyborczej, kiedy to mimo wszystko, sympatia wyborców przeszła na jej stronę. No cóż, pozdrawiam.
Gość jureklubl
jureklubl do Sz.P.Beaty C. Piękne dzięki za zwrócenie mi uwagi,iż zwróciłem się po imieniu.Ja też jestem starej daty ale w necie wszyscy mówią sobie po imieniu ale ja się za to nie obrażam. Pierwszy raz od kilku lat spotkałem się z taką uwagą.Jeszcze raz przepraszam Szacowną Panią .A tak na marginesie żałuję,iż nie zauważa Szanowna Pani,że w wielu przypadkach żartuję i szarżuję by wywołać dyskusję z *dochtorami*. Proszę wejść na stronę dr. Markiewicz i spojrzeć kto go zrobił doktorem.W państwie polskim trzeba najpierw skończyć studia i otrzymać dyplom.Następnym krokiem jest otwarcie przewodu doktorskiego/dorobek naukowy/i obrona pracy doktorskiej.Po obronie można używać tytułu doktora.......... Jeśli Pani nie zauważyła,iż słowo dochtor piszę w cudzysłowie to już nie jest moją winą. Z wyrazami szacunku dla Sz.P. jureklubl ps.ciekaw jestem co powiedzą koledzy i koleżanki z każdego forum o zwrotach *Pan Pani*. Wiele lat grywam w brydża na najlepszym serwerze brydżowym i nikt dotychczas nie zwrócił na to uwagi bo to norma. podaje przykłady /Andrzej Wilkosz,Janusz Korwin-Mikke,Jacek Pszczoła oraz ponad 13000 graczy.
Gość jureklubl
Przepraszam Szanowną Panią za zwrócenie się po imieniu.W necie jest to normą,że nie używa się formy *Pan Pani*./ciekawe co na ten temat powiedzą koleżanki i koledzy?/ Gram w brydża na najlepszym światowym serwerze *bridge base* gdzie jest zalogowanych ponad 20 000 graczy.Gdybym do kogoś zwrócił się nie po imieniu uznano by mnie za odmieńca,Na tym serwerze w brydża gra czołówka światowa i pierwszy raz ktoś mi zwrócił na to uwagę. Nawet na wizytówkach nie podaje się tytułów naukowych. Nie spotkałem się też z takim zarzutem w krajach europejskich. Niestety pod budką z piwem nie mogę się z Szanowną Panią spotkać gdyż polikwidowano je razem z komuną. Niestety gdyby takowe były,też z Szanowną Panią bym nie mógł sie spotkać gdyż jestem abstynentem. Pozdrawiam Szanowna Panią jureklubl
Gość jurasa4
Witam wszystkich. Po przeczytaniu tego wątku utwierdziłem się w przekonaniu o nieskuteczności chelatacji doustnej -dowody przedstawione przez Pana Jana P. Co do chelatacji dożylnej potwierdziło się tylko to, co wiadomo od dawna -usuwa metale ciężkie w tym najskuteczniej ołów. Metoda stosowana w USA u robotników którzy mieli kontakt z farbami Pb. Co do efektów ubocznych chelatacji, tutaj ustąpienie zmian miażdżycowych, czy to aż tak trudno przebadać? Za jednym zamachem można zrobić badania przed kuracją chelatacyjną, po kuracji oraz wybrać grupę osób której zastosuje się placebo i również przebadać. Badanie powinno objąć naczynia krwionośne, które stwierdza prześwit czyli drożność. Wynik badań powinien jasno odpowiedzieć na stawiane pytanie działa czy mobilizuje organizm do samodziałania. A może ani jedno ani drugie? Moja ocena -potencjalnego pacjenta kardiologów a może gabinetów chelatacyjnych, to jeden zero dla Pana Jerzego z Lublina. Nikt z *dochtórów* się nie wypowiada i nie przedstawia jasnych dowodów, dając tym dowód doktorstwa. Dla jasności nie każe się tu udowadniać, że nie jest się wielbłądem. Wystarczy mi tu przedstawienie wpisów rejestracyjnych stosowanych preparatów leczniczych oraz przedstawienie jasnych dokumentów potwierdzających zdobyte doświadczenie w zawodzie. Dokumentów oczywiście potwierdzonych przez odpowiednie uczelnie. Jako potencjalny pacjent chyba mam skromne prawo do zażądania dokumentów potwierdzających? Czy nie wytrąci to Panu Jerzemu i mi przy okazji argumentów z ręki? Pozdrawiam również Jerzy Jerzy Szczepański jurasa4@wp.pl
Gość jurasa4
Dla obiektywizmu zapytam jeszcze Pana Jerzego z Lublina, czy nie odczuł jakielkowiek poprawy po zabiegach chelatacyjnych? Pewnie trudno o obiektywizm ze strony P Jerzego sądząc po przeczytanych postach, ale zapytać muszę. Zadam sobie trud i poszperam w *środowisku* ażeby dotrzeć do jakichkolwiek badań, osób i lekarzy którzy potwierdzą/zaprzeczą działanie chelatacji. Jerzy Szczepański jurasa4@wp.pl
Gość jureklubl
jureklubl do Sz.P.juresa4 bardzo dziękuję za wsparcie moralne z Pańskiej strony.Skład wlewów prześlę e-mailem,oraz literaturę fachową i moje odczczucia po kroplówkach tzw.terapii chelatowej.Mogę napisać również na stronie chelatacja bo i tak nic mi już nie zaszkodzi,gdyż siedzę na bombie zegarowej WZW*C*wszepionej podczas chelatacji pięknie opisane w Przeglądzie epidemiol. przez prof.dr nauk med.Janusza Cianciarę.W chwili obecnej prowadzone jest dochodzenie czy nie doszło do epidemii WZW*C* w Centrum Biomedycznym Promenada NZOZ w Warszawie ul.Ostrobramska 75 C.W/g epidemiologów była to epidemia.Muszę wyjaśnić kto starał się tą epidemię zamieść pod dywan i napewno dojdę prawdy a winni zaniedbań GIS,GIF,Ministerswo Zdrowia trafią za *kratki*.Wracając do poprawy zdrowia dopadł mnie 2 zawał 4 m-ce po zakończeniu chelatacji.Kolega pilot LOTu dostał wylewu całe szczęście,że za kierownicą samochodu a nie za sterami samolotu.Jak Sz.P. ma chęć dowiedzieć się o szczegóły zapraszam na skype nic jurek_lublin Z poważaniem Jerzy Kołodziejczyk
Gość jureklubl
jureklubl do Sz.P.Betay C- życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet. niech mi Sz.P. wskaże gdzie wykazałem sie w dyskusji o oszustach na poziomie parteru a gzie na poziomie suteryny. Po pierwsze nie szkodzić. Z Wielkim Szacunkiem dla Szanownej Dobrodziejki człowiek starej daty jureklub dla wszystkich kolegów i koleżanek z forum po prostu Jurek. Czekam na reakcję od Wielce Szanownej Pani z pozdrowieniami po prostu Jurek
Gość Beata C.
Beata C do ~jureklubl Dzięki za życzenia z okazjui Dnia Kobiet. O suterenie jednak nie wspominałam. Do parteru zszedł Pan w kilku miejscach. Abstrahując od Pańskiego słusznego rozgoryczenia, działania, jakie Pan podjął, jednakże lepiej jest przeprowadzać sine irae.Pozdrawiam.
Gość jureklublin
jureklubl do Sz.P.Beaty C moje działania naprawdę są bez emocji.Moje posty pisane są ex albrupto.In extremis postanowiłem walczyć nie z lekarzami a z ludzmi podszywającymi się pod doktorów.Świat medyczny traktuję z szacunkiem,bo właśnie oni przedłużyli mi życie.Podziwuam lekarzy,którzy po wielogodzinnych dyżurach znajduję jeszcze czas na dokształcanie.Wśród moich kolegów mam wielu wspaniałych lekarzy z olbrzymim dorobkiem naukowym vide-prof.dr hab Jan Kowalczyk z kliniki onkologicznej w Lublinie/wśród kolegów nazywamy jego Jurkiem. W/w profesor w wieku 35 lat został profesorem co jest bardzo rzadkim przypadkiem Akademiach Medycznych uprzejmie proszę zapoznać się z jego curriculum vitae w internecie. Dlatego występuję coram publico by Szanowni Państwo nie pomyśleli,iż jestem kimś sterowany. Z uwagi na to że odpowiednie agendy rządowe działały ex lex postanowiłem ex officio walczyć z oszustami kardiologicznymi proszę nie myli/osobiście traktuję osoby te jako *działające w mafii chelatowej*. *vox populi vox Dei* Z wyrazami szacunku dla Sz.P. Jerzy Kołodziejczyk
Gość jureklubl
jureklubl do Sz.P.Haliny Budzyńskiej-z przykrością muszę stwierdzić,że zostałem przez Panią oszukany.Z informacji jakie uzyskałem jest Pani reprezentantką firmy 4Life Research-proponującą szeroką gamę suplementów wydatnie wspierających zdrowie. Transfer factor w imunologii okazał się suplementem diety. Rozczarowała mnie Sz.Pani jak dowiedziałem,że reprezentuje Pani firmę naciągającą ludzi na bezużyteczne *leki*. rozczarowany jureklubl
Gość jureklubl
jureklubl d o *d o c h t o r a * Kracickiego Prosiłem o padanie opracowań naukowych i wyników badań. Termin się skończył więc biorę się za naciągaczy. Wymyśliłem terapię chelatową *dowcipną*, która nie pomaga ale i nie szkodzi cena 2 mln euro płatne gotówką przy zawieraniu transakcji. Dlaczego gotówka? niestety nie wierzę oszustom/miał Pan *dochtor*czas na wyjaśnienie mi,że jestem w błędzie. Pozostałe sprawy zbadają organy ścigania jak też nadzór farmaceutyczny. Bez szacunku dla oszustów jureklubl
Gość jureklubl
jueklubl do wszystkich: widzę,że zabrakło obrońców *terapii chelatowej* jaki wniosek?-jest to zwykłe oszustwo. 1.dlaczego brak reakcji ze strony *dochtorów* czyżby terapia odebrała im zdolność myślenia? 2, *dochtorze* K R A S I C K I prowadzący terapię chelatową w wielu swoich ośrodkach wyłudzających od naiwnych potrzebujących pomocy- czyżby już spakował swoje walizki i jak szczur ucieka z płonącego okrętu? a może już został zatrzymany przez organa ścigania? 3.kochani nie wierzcie w cudowne uzdrowienie bo gdyby takowe istniało niejedna nagroda Nobla byłaby przyznana jej twórcom. 4. Nagroda Nobla przyznana w 1913 r chemikowi Arturowi Wernerowi nie dotyczyła chelatacji pod którą podszywają się oszuści/wysłałem odpowiednie informacje rodzinie Noblisty celem wykrzystania/. 5.Więcej nie piszę postów.gdyż zabrakło pewnym ludziom odwagi cywilnej,Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia-jureklubl