Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowny Panie Jureczku. Bardzo podoba mi się Pańska dziarska postawa i organizacyjna sprawność. Prosiłbym i stanowczo apelował jednak, by nie wylewał Pan *dziecka z kąpielą*. Pańskie uwagi na temat zarażenia wirusem WZW typu C mają się nijak do samej chelatacji. Są to tylko pomieszane, różne, nijak kupy nie trzymające się rzeczy. To tak samo, jakby z zaobserwowanego autentycznego zdarzenia, że pacjent idący drogą do kardiochirurga na koronarografię wpadł pod autobus i w wyniku tego zmarł, wyciągnąć wniosek, że chodzenie na koronarografię jest śmiertelne, ludzie giną wtedy pod kołami autobusu, a w dodatku, w związku z tym należy dać wycisk żonie konduktora tego autobusu, którego, w dodatku nie było w pracy, gdyż ministerstwo transportu zlikwidowało ten etat, lat temu 10. To, iż stan zdrowia osób zarażonych, w tym czasie, a nie przez chelatację, wirusem WZW typu C, uległ pogorszeniu, pomimo, na pewno skutecznego odtrucia z metali ciężkich, mnie jako lekarza wcale nie dziwi. Chociaż, jestem prawie pewien, że niewątpliwie przebieg tego zakażenia byłby cięższy, gdyby pacjent ten, był nadal zatruty metalami ciężkimi. Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości. Jest nawet możliwe, że bez chelatacji zmarł by, i nie było by tej sprawy, wcale. Mam jednak podejrzenia, daj Boże, aby nieuzasadnione, iż głównym tłem pełnej rozgoryczenia postawy Pana Jerzego jest kwota, którą zapłacił, i nie uzyskał natychmiastowego wyleczenia, a chyba tego się spodziewał. Statystyki, niesty mówią, że do 10 % nie obserwuje się pozytywnych efektów, i to od tych właśnie osób pochodzą te negatywne opinie. Ja, stykam się z całym przekrojem osób chelatowanych, a więc i z tymi 90 % odczuwającymi sukces terapeutyczny i z 10 % bez sukcesu, z których część niebawem umiera. Takie są niestety pozytywne i smutne obserwacje zza biurka lekarza praktykującego. Nie odważył bym się jednak na tej podstawie odwodzić pacjentów od tej bardzo cennej zdrowotnie procedury odtruwającej, z tego jedynie względu, że później, po prawidłowo wykonanej chelatacji umarło parę procent chorych. Osoby te bowiem umarły by i tak, z chelatacją, czy bez chelatacji. Nie do lekarzy bowiem należy życie i śmierć chorego. Do lekarzy należy podtrzymywanie zdrowia i życia, i to do naturalnego końca, oraz wzmacnianie zdrowia. Odtruwanie, niewątpliwie jest wzmacnianiem zdrowia. Nieodtruwanie, bądź wręcz zatruwanie organizmu, co w niektórych procedurach leczniczych ma niestety nawet dziś miejsce, według mnie zdrowia nie wzmacnia. Należny szacunek dla Pana Jerzego, Jan P PS. Pan wcale nie apeluje do przechelatowanych. Pan apeluje do tych 10 % nie obserwujących, póki co, pozytywnych efektów odtrucia z metali ciężkich, proszę to wziąć pod uwagę. Do tych, kilku którzy zmarli po chelatacjach, Pańskie apele ze smutkiem stwierdzę, nie dotrą. Proszę obejrzeć poniższą prezentację, by posłuchał Pan interesującej relacji jednego z naszych pacjentów. Owszem, te obserwowane efekty które chory relacjonuje, wcale nie są bezpośrednim wynikiem chelatacji, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Jest to wynik samo ozdrowienia, na które jednak w znaczący sposób złożyło się i odtrucie z metali ciężkich z udziałem EDTA. http://video.google.pl/videoplay?docid=5735775420956404366 Po oglądnięciu powyższej prezentacji zadam Panu kilka pytań, oto one: I co, lepiej by było go nie chelatować?, niech się chłopisko dalej męczy, o dwóch kulach?, niech gra w szachy nadal tylko średnio?, niech tylko na leżąco czyta książki, bo inaczej nie idzie żyć? Niech Pan, Panie Jureczku, przyzna się bez bicia, czy taki jest może Pański zamiar w stosunku do tego odtruwania. Nie sądzę.
Gość jureklubl
jureklubl do Jana P. Może i jest pan doktorem zcertyfikatem dr? Krasickiego.Jeżeli podczas miesięcznej kuracji w IBC Sp.z o.o. w Warszawie ul. Ostrobramska 75 C zostało zarażonych 51 osób wzw C to nie przypadek./przegląd epiddemiol 2005:59:385-394 autorstwa prof.dr hab nauk med Janusza Cianciary może Pana przekonać.Co do gry gram w brydża i mam w tej grze niezłe wyniki/ranking bbo/.Tak dla przypomnienia terapia chelatowa nie jest uznana przez żadne towarzystwo naukowe.Jeżeli panu wiadomo badania kliniczne leku trwają wiele lat.Niech Sz.P.sprawdzi skład rady naukowej opiniującej terapię chelatową.Zygmunt Bronz tytułujący się docentem albo prof.psycholog Wojciech Eichelberger psycholog ukarany w przeszłościm wyrokiem Sądu Koleżeńskiego PTP.Jasek Kryński powołujący się na posiadanie dokumentu ukon ńBez obrazy jureklublczenia filozofii ,Peter J.Vanderschar/brak danych/ czy to może być rada naukowa.Taką laurkę mogą też napisać amatorzy ciepłej wódki.Leki stosowane podczas chelatacjii/vasolastine nie są zarejstrowane.Więcej?. Sprawę bada Prokuratura Okręgowa w Warszawie VDs 26/08.O tym,że EDTA usuwa nadmiar metali ciężkich z organizmu wiadomo już od 1913r. Proszę trochę poczytać literatury fachowej/jeśli posiada pan znajomość języków obcych.
Gość jureklubl
Dla ścisłości EDTA jest najlepszym środkiem na czyszczenie rur kanalizacyjnych.Jedno pytanie kto w Polsce seswolił na stosowanie terapii chelatowej.Jeśli Pan *lekarz*mi na to odpowie otrzyma Pan nagrodę w wysokości50 tys, zł.Przecheletowany i żółty Jurek.
Gość jureklubl
jureklubl do Jana P.Jak ma Pan ochotę to mogę zrobić reklamę ślepca,który po chelatacjii odzyskał wzrok.Mam też inne pomysły np.wydawanie certyfikatów na wszystko od leczenia do zezwolenia siusiania na śniegtak jak to robi*dr *Krasicki.Na tym Panu zależy.Oszustów trzeba karać i po to mamy kodeks karny.Obiecuję,że winni zostaną skazani vide Ostrów Wielkopolski.Prześlę Panu xero wyroku,jeżeli nie jest Pan zamieszany w to oszustwo. jreklubl
Gość jureklubl
jureklubl di Jana P pronuje panu wydanie certyfikatu na czyszczenie rur kanalizacyjnch środkiem EDTA- koszt 10000 zł. Mogę również wydrukować każdy certyfikat z tytułem doktora np,specjalisty do centrowania kół w wozach drabiniastych.Więcej nie chce mi sie pisać bo i tak Pan z tego nic nie rozumie a i podejrzewam problemy ze zrozumieniem tekstu. Bez pozdrowień jureklubl
Gość jureklubl
Jureklubl do Karinki -droga Karinko nie dawaj wiary żadnym pisemkom na temat chelatacji.Niedługo dr? Krasickiego bedzie mozna odwiedzić w kryminale za oszustwa i szkodę wielu ludzi.Jak chcesz pogadać złap mnie na skype jurek_lublin. Pozdrawiam serdecznie jueklubl. tel/ 0602 238645
Gość jureklubl
jurek lul do Jana P nich Pan mi poda jaką uczelnię medyczną Pan skończył i cz przysięga Hipoktratesa Pana nie obowiązuje?.Myślę,że już Pan nie odważy się do mnie napisać bo zdaje Pan sobie sprawę z tego,że też bezprawnie używa pan tytułu dr nauk med, Zeznania w prokuraturze zabieraj ą czas więc kogo Pan będzie *DR* chelatować czyli wyłudzać pieniądze/i w tym przypadku odwołuję się do kk/.Uciekaj człowieku z Polski bo ja chyba wczesniej cię zapuszkuję.jureklubl
Miły i energiczny Panie Jureczku. Nie mam zamiaru odpowiadać na Pańskie zaczepki, gdyż rozumiem Pańską trudną sytuację zdrowotną i energetyczną. Gdy ktoś ma podrażniona wątrobę np. wirusem WZW typ C, to popularnie mówiąc zalewa go żółć, i się wkurza na byle co, i można od takiego gościa oberwać zupełnie za nic, a za żart, to już niemal że na pewno. Gdy idzie o pisanie postów na forum to zachowuje się Pan jak karabin maszynowy, robi dużo szumu, strzela szybko i natychmiast, to tu, to tam, celność jednak marna, gdy chodzi o trafianie, i przy okazji niepotrzebnie niszczy dużo rzeczy dobrych. Proszę mi jednak nie odpisywać od razu, tak jak ma Pan to w zwyczaju. Proszę się najpierw zastanowić i przemyśleć zanim Pan wyśle swego posta. Pytanie brzmi: Jaki, według Pana ma związek wystąpienie 51 przypadków pojawienia się zachorowań WZW typ C z EDTA i z procedurami odtruwającymi? Są to moim skromnym zdaniem dwie zupełnie niezależne sprawy! Pytanie drugie, dlaczego dawniej u odtruwanych robotników z pomocą EDTA i u bardzo wielu innych osób, które poddawały się, i nadal poddają się ze znakomitym skutkiem chelatacji, nie występują zachorowania WZW typu C? W samej małej Polsce, takich przetoczeń wykonano już setki tysięcy, nie mówiąc o Europie Zachodniej i USA, gdzie takie sprawy wypłynęły by natychmiast. Według Pana dotychczasowych wynurzeń niemal każdy chelatowany EDTA winien mieć wszczepionego wirusa WZW typ C. Mam jeszcze inne pytanie, dlaczego upodobał sobie Pan tylko wirusa C, a co inne są gorsze, typ A, B, D, a co z wirusem HIF, i wieloma innymi. Co one są według Pana nie dość dobre. To, niestety, jest podejście czysto rasistowskie, wywyższanie i poniżanie ze względu na rasę wirusa. Dlaczego Pan te inne zachorowania poniża, nie doceniając ich grozy? Jasno teraz widzę iż Pańską ideą przewodnią jest zabronienie stosowania chelatacji EDTA w Polsce, a dochodzenie przyczyny zakażeń WZW typ C wśród opisanych przez Pana 51 osób z *Promenady* w Warszawie, jest tylko do tego pretekstem. Teraz odbijam piłeczkę na Pańskie podwórko. Czyżby Pan był przedstawicielem lobby kardiochirurgicznego, któremu chelatacja coraz skuteczniej odbiera klientelę?, bo przecież samo EDTA nie ma najmniejszego związku z WZW typ C. A może ma Pan jakieś inne informacje o tych związkach przyczynowych i je Pan, brzydko mówiąc, utajnia przed czytelnikami tego forum i opinią publiczną. Oj brzydko!, brzydko! Panie Jureczku! W takim wypadku, domagam się, by je Pan ujawnił! . Pozdrawiam miłego Pan Jureczka i uszy do góry. Wygrają nasi! Jan P
Pan, Panie Jureczku, się tylko przechwala i tyle, gada, a nic nie robi! Jeśli Pan traktuje serio własne swoje słowa, cytat wklejam z Pańskiego posta: *Jureklubl do Jana P. Jak ma Pan ochotę to mogę zrobić reklamę ślepca, który po chelatacjii odzyskał wzrok.* Dopóki Pan tego nie zrobi i nie udostępni do oglądnięcia, nie gadam z Panem! Jan P
Gość jureklubl
Pytanie było jasno postawione*jaką uczelnię medyczną Sz.P.kończył* i dlaczego upiera się Pan,iz chelatacja jest dobrodziejstwem.Albo jest Pan nawiedzony albo sam pan stosuje kardiooszustwo/terapia chelatowa. Mam odwagę cywilną i podaję swój e-mail oraz telefon czego nie mogę powiedzieć o panu,gdyż kryje sie Pan za nikiem.Wracając do sprawy*dochtorów*sprawę bada ABW. Sprawę przechelatowanych Prokuratura Okregowa w Warszawie sygn.V Ds 26/08. Podczas tego oszustwa powstała epidemia WZW*C*,Wracając do wykształcenia posiadam 2 fakultety,lecz niestety nie jestem lekarzem.Ma Pan mój telefon,e-mail mogę podać też podać kontakt na skype jurek_lublin..Jak ma pan odwagę proszę się ujawnić.Myślę,że Sz.P.jest jednym z tych kardiooszustów.Jeśli się Sz.P. nie ujawni to przekona mnie Pan,że czerpie korzyści materialne z niedopuszczonej w Polsce terapii chelatowej.Czekam na ujawnienie.Certyfikat na odzyskanie wzroku,był tylko żartem ale trzeba posiadaś minimum intelektu,by to zrozumieć.Czekam na ujawnienie. jureklubl
Gość jureklubl
jureklubl z zapytaniem? dlaczego *dr* Kracicki nie broni stanowiska Polskiego Towarzystwa Terapii Chelatowej-ponoć jest konsultantem krajowym? I dlaczego nigdy nie odpowiedział na mój post.dot. certyfikatów wypisywanych przez to Towarzystwo wzajemnej adoracji?Czyżby miał problemy z prawem? Kochani z problemami kardiologicznymi pozdrawiam i ostrzegam prze tą terapią.Jurek /e-mail diamond-narzedzia @ o2.pl phon. 0602 238 645 Jeszcze raz proszę Was nie ukrywajcie się pod nicami,gdyż post może napisać każdy nawiedzony.Głowa do góry i pozdrawiam.Jureklubl
Gość Barbara 0501 232 804
Jestem w kontakcie z osobą, która poddała się chelatacji dożylnej- dziś był pierwszy wlew. Pan podał mi nazwy preparatów, które zlecili lekarze do wzmocnienia i regeneracji organizmu: calcium effervencens-granulat musujący z wapniem,Multisal, Arnica Montana, secale cornutum i arsenicum jodatum! A gdzie są witaminy, aminokwasy i cała reszta składników mineralnych??!! Jedynym minerałem, który jest w optymalnej ilości to Ca. Obawiam się, że też będą trudności z jego wchłanianiem, a jeszcze połowę zabierze EDTA. Nie są dobrze dobrane proporcje Ca z Mg(którego sporo też zabierze EDTA), a cała mizerna reszta w zbyt małych ilościach. Za to jest sporo homeopatii- tej nie znam, więc wypowiadać się nie będę, ale nie jestem też naiwna i nie uwierzę, że homeopatia zdziała cuda i zregeneruje uszkodzone tętnice nawet razem z tymi przepisanymi minerałami! Ot , ,,medycy*.
Gość jureklubl
jureklubl do Basi: Basiu tak trzymaj może uda sie nam zniszczyć oszustów stosujących terapie chelatową. W czwartek jestem w W-wie w Prok.Okregowej na przełuchaniu biegłych,Dzisiaj uzysklałem opinię dot. kardiooszustwa i jej szkodliwości. Będę w kontakcie i po przesłuchaniu biegłych zapraszam Ciebie i męża na dobrą kawę.Po nagłośnieniu przez prasę sprawą zajęła się ABW/oszustwa i pranie pieniążków/dzisiaj składałem wyjaśnienia i dostarczyłem zebraną prze kilka lat dokumentację Serdecznie pozdrwiam i główka do góry.Oszuści do kryminału to moje motto.Z poważaniem Jerzy
Gość jureklubl
Jureklubl do Jana P. Czyżby odebrało Sz.P.zdolność myślenia cosik zatkało *miszcza*od chelatacjii.A może pański sponsor oszust kardiologiczny nie napisał Panu tekstu?.Ciekaw jestem ile Panu płaci za napisanie postu /pewnie nie za dużo/.Życzę więcej samodzielności w pracy*twórczej*.jureklubl
Gość jureklubl
jureklubl do jana P ponoćlekarz- słabawa to była uczelnia jak nie nauczyła Sz,P. pisania językiem polskim,Wracając do tematu rewelacjii chelatacji do zrobię reklamę nawet jak inwalidzie odrosły nogi a szanownemu panu przybyło szarych komórek. Ale niestety projekt graficzny to koszt i nie wiem czy go pan udzwignie.Nic za darmo.Reklamę za darmo dot. wspaniałości terapii chelatowej obejrzy Pan niedługo w TVP1 i w tym programie wystąpią naukowcy różnych specjalności. ,szef GIS,GIFkardiololdzy i epidemiolodzy,Szef GIF będzię opowiadał pięką bajkę o tym ja na terenie RP znalazły się środki chelatutęce,które nie są zarejstrowane w Polscse ani w innych krajach świata,Bajka dot.będzie prawa farmaceutycznego minn.wrt.55.56.64 pkt.4.108 pkt4120pkt,2 or wielu innych w tym zparawy najcięższej czyli zaniechania.Nie bedę wszystkich zarzutów pisał bo musiałbum przepisać kk oraz ustawę farmaceutyczną,Jest Pan cienki i słaby psychicznie ?EDTA?/ jak tak wymiękł po koleżeńskiej rozmowie i dyskusji dot.celowości stosowania leków.Mottem przewodnim w świecie medycznym jest:by nie szkodzić:,Mam oretensję do siebiemże poszło panu ciśnienie w wiele za dużo, ale tez wierze ,że po wkwasie wersenowym wróci do normy taj jak i moja kanalizacja,Wracaj Pan na forum bo nie ma z kim pogadać i brakuje mi Pana ciężkich dowcipów zrozumiałych tylko przez niemców, jureklubl
Gość Paweł, Waszyngton.
Szanowny Panie Jerzy! Zza oceanu, od pewnego czasu, obserwuję Pana potyczkę z Janem P. i z przykrością muszę przyznać, iż zewnętrzny obserwator odnosi wrażenie ze Pan w tej dyskusji przegrywa, pomimo iż trzymam Pańską stronę, to naturalne, jest Pan poszkodowany, wirus WZW typ C. Ma Pan, Panie Jerzy dwa fakultety, a Jan P, prawdopodobnie, Pan to odkrył i napisał, jest uzurpatorem, ale gdy skopiuje się Pana wypowiedź z tego forum i wklei do Worda to sprawdzanie pisowni wskazuje błąd na błędzie. Wypowiedzi Jana P. pod tym względem są bezbłędne, sprawdzałem. Znacząco obniża to Pana wiarygodność i czytelność znakomitych skądinąd postów. Jest to jakby walka Goliata z Dawidem. Niestety Pan występuje tu w roli Goliata, który wali twardo i mocno, ale niestety na oślep, a Jan P. uderza celnie i najczulsze Pana punkty, w słabe Pana strony. Ma Pan niewątpliwą rację, że chelatacja to zwykłe oszustwo, co sprawdziłem na samym sobie. Kolega z Brooklynu namówił mnie na to dziadostwo, nie jest to tutaj drogie, w porównaniu z innymi cenami bo tylko 150 baksów za zabieg, gdyż jak twierdził bardzo poprawił mu się wzrok, i nie nosi już okularów od 4 miesięcy. Wziąłem 10 kroplówek, i nic, nadal noszę okulary. Co prawda stopy i dłonie istotnie zrobiły mi się ciepłe, a zawsze marzłem, ale mi o to nie chodziło. Tutaj jest tak, płacę i wymagam! Co prawda lekarz nadzorujący to dziadostwo, wciska mi ciemnotę, że jest to poprawa krążenia w drobnych naczynkach, które też są w oczach i w siatkówce. Ja w siatkówkę nie gram i niech mi kitu nie wciska, dlatego przewałem i koniec. nie dam się więcej nabierać. Panie Jerzy, nie dawaj się Pan i do ataku. Atak jest najlepsza obroną, i tak trzymać! Paweł, Waszyngton.
Gość Paweł, Waszyngton.
Panie Jerzy! Oglądnąłem ten filmik Jana P. Popatrz Pan jaki ten Jan P. prymitywny spryciarz. Ciekawe skąd wiedział, i kazał powiedzieć temu, pożal sie Boże, *szachiście*, że po tym dziadostwie stopy i dłonie robią się ciepłe? Dotrzymaj Pan słowa, i nagraj Pan, Panie Jerzy, coś takiego, żeby temu dziadowi kapcie pospadały. Gorą nasi! Panie Jerzy! Pozdrawiam, i niech tego pańskiego wirusa WZW typ C szybko diabli wezmą, Paweł, Waszyngton
Gość jureklubl
jureklubl do Basi i Pawła.Masz rację Pawle z tym moim pisaniem ale to normalna reakcja nerwicowa i brak pózniejszej korekty.Jutro jestem w Warszawce na przesłuchaniu biegłych,gdyż coś niecoś zataili .w swojej opinii.Opinię podpisywało 2 lekarzy ostatniego kontaktu/medycy sadowi/.Inne informacje posiadam od lekarzy specjalistów chorób zakaznych.Obiecuję Ci,że od dzisiaj każdy post będę starał się pisać poprawną polszcyzną. Pozdrawiam Jurek z Lublina. Życzę zdrówka i jak najrzadszych spotkań z ludzmi w białych kitlach.
Gość jureklubl
koordynatorze krajowy d/s chelatacji*DR* Krasicki daj swój głos na temat dobrodziejstwa terapii chelatowej, zarejestrowania procedur medycznych w Polsce oraz min.piśmiennictwa naukowego dot. tej wspaniałej terapii..Jeżeli nie odpowie Sz.P. *DR* to będzie znaczyć,że masz pan ubrudzone ręce i nieczyste sumienie.O resztę spraw dopyta się Sz.P.*DR* ABW. Jerzy Kołodziejczyk e-mail diamond-narzedzia@o2.pl
Gość Barbara 0501 232 804
Masz rację, Jurku, jak najmniej kontaktu z nimi. Wróciłam właśnie z przychodni- przedstawiałam lekarzowi wyniki moich ostatnich badań (nie po to aby sprawdził, tyko aby wpisał w kartę, bo inaczej nie chce mi dawać skierowań na badania). Zapytał, co robię, że mam takie dobre wyniki. Odpowiedziałam, że wspomagam organizm zestawami odżywczymi. Powiedziałam jakimi i dlaczego wybrałam właśnie te, oraz dlaczego nie kupuję w aptece. Nie chcę syntetyków i wyrzucania pieniędzy w błoto. Pan lekarz uważa, że skoro sama leczę się skutecznie, to po co przychodzę po skierowania na badania? Nie wypadało mi parsknąć śmiechem... zostawię to bez komentarza... Jak chcę skierowanie na badania, pyta mnie ,,czy pani coś dolega*...? Też nie skomentuję... Większość lekarzy nie jest, niestety, otwarta na wiedzę. O profilaktyce też, okazuje się, nie mają zielonego pojęcia. Chcą nas niby leczyć, a sami chorują. Najlepszy pacjent, to chory pacjent, utrzymywany w chorobie do końca życia- wtedy interes się kręci- nieważne że ze szkodą dla niego samego! To wszystko jest dobrze zaplanowane! Panu Janowi P., temu od chelatacji dożylnej, proponowałam rozmowę. Do dziś się nie odezwał. Czyżby nie był pewny swoich przekonań? Pozdrawiam- Basia
Gość Paweł Waszyngton
Kochani, Basiu i Jurku! Dzięki Jerzy, że przyjąłeś moją uwagę o ortografii i się nie wkurzyłeś, miałeś pełne prawo - wirus C w wątrobie robi swoje. Miałem trochę stracha, czy się nie obrazisz. Ale w następnym już Twoim poście - 80% błędów mniej, da się już zrozumieć bez domyślania się. Ponadto zawsze powtarzałem swoim znajomym, że lepiej do knajpiarza, niż do lekarza. Do tego ostatniego tylko wtedy, jeżeli uniknąć się tego nie da. Gdy już, dosłownie nóż na gardle. Myślę, że Jan P. nie odzywa się, gdyż czeka cierpliwie na filmik o cudownym uzdrowieniu po chelatacjach, jaki nieopatrznie Jerzy mu obiecałeś. Jerzy zrób mu coś, choćby jakąś chałturkę, co Ci szkodzi! Basiu, jeśli nie wiadomo o co chodzi... ja za swoje badania płacę sam pani magister z laboratgorium, wychodzi taniej, i mam doktora w nosie! Górą nasi! Paweł, Waszyngton.
Gość Paweł Waszyngton
Jerzy, ty masz poczucie humoru! Cytuję z Twego posta *Opinię podpisywało 2 lekarzy ostatniego kontaktu /medycy sadowi/.* Z tymi, to nie spotykać się nigdy, chyba że na sądzie, ale tym ostatecznym. Czuję, Jerzy, że zdrowiejesz, bo żartujesz. Tak trzymać! Rób jeszcze odstępy, dwa entery, co 4 -5 linijek, jest zdecydowanie czytelniej.