Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Pikolo! Dziękuję Panu bardzo, że po doznaniu poprawy zadał Pan sobie ten trud by o swojej poprawie napisać na forum. Dodało to otuchy wielu cierpiącym. Podsumuję to daleką analogią iż Pan jest tym jednym z dziesięciu oczyszczonych z trądu przez Pana Jezusa, o którym jest napisane w ewangelii, którego Pan Jezus zapytał, a gdzież jest pozostałych dziewięciu, czyż nie dziesięciu zostało oczyszczonych? Proszę jednak nie osiadać na laurach, szczególnie uzupełniać NNKT - pasta dr Budwig, gdyż dobre zdrowie jest wynikiem wielu zachodów a nie tylko wyczyszczenia z metali ciężkich.
Jan P do Pani *Barbara 0501 232 804* Cieszy mnie to, że uzyskaliście Państwo ładne efekty w sensie wyraźnej poprawy zdrowia i to jest najważniejsze nie tylko dla Was, ale i dla pozostałych forumowiczów, HURRRAAA! Jednak tak jak wcześniej już pisałem nie wszystko co jest *po* jest po. Po to mamy rozum i rozsądek by na obserwowane zjawiska patrzeć w miarę jak najobiektywniej. Do mnie jako badacza tego zjawiska przemawiają konkretne fakty i na ich podstawie wyrabiam sobie własny osąd. Jak wcześniej napisałem dla mnie w chelatacji liczy się, czy organizm po niej oczyszcza się z metali ciężkich, czy nie. Po chelatacjach dożylnych sytuacja jest jasna jak Słońce. Wprowadzamy bezpośrednio do krwiobiegu EDTA połączone z sodem, a w moczu znajdujemy EDTA połączone z różnymi innymi metalami, w tym głównie z ołowiem. Po całej kuracji badamy stężenie ołowiu w kości, i stwierdzamy przekroczenie stukrotne, a nie dwu tysiąckrotne jak było przed chelatacjami. To jest dla mnie jednoznaczne. To, że przy okazji ustąpiła miażdżyca, wycofały się odczyny zwyrodnieniowe, to są dla mnie sprawy nie do końca udowodnione, gdyż pomimo ponad dziewięćdziesięcio procentowej korelacji tych zjawisk nie znamy bezpośredniego mechanizmu wywołującego te rezultaty. Dla mnie, jako lekarza, jest to jednak bardzo istotne i pozwala mi zalecać tę procedurę z czystym sumieniem. W praktyce zaleca się procedury ze znacznie mniejszą korelacją statystyczną sukcesu terapeutycznego na przykład 40%. Gdy jednak chodzi o chelatację doustną do mnie przemawia zapis w *Kalendarzu Chemicznym* ostrzegający już w latach pięćdziesiątych dwudziestego wieku, a więc grubo przed utworzeniem gabinetów chelatacji, przed podawaniem doustnym EDTA ze względu na niebezpieczeństwo zatrucia właśnie wszędobylskim ołowiem. Dla mnie, jako badacza, jest to jasne i klarowne. Niemniej to, doustne podawanie znikomych w sumie dawek EDTA nie musi się przekładać na pogorszenie samopoczucia szczególnie gdy obserwacje prowadzimy w krótkim okresie czasu, na przykład 5 do 10 lat i na pojedynczych pacjentach, nawet w przypadku niewielkiego zwiększenia skażenia ołowiem przenikającego wtedy z jelit do ustroju. Jako lekarz bowiem wiem doskonale, że na poczucie zdrowia składa się taka ilość różnych czynników iż nie dyskutuję z Państwa obserwacją, tylko się z Wami cieszę. Nie jest to jednak dla mnie wystarczająca przesłanka bym zalecał chorym, którzy mi zaufali stosowanie tego doustnego środka. Tak jak przy chelatacji dożylnej nie mam wątpliwości tak przy doustnych środkach mam ich aż nadto.
Do Pana Jana P.-Przy chelatacji zarówno dożylnej, jak i doustnej powinny być uzupełniane składniki witaminowomineralne, aminokwasy ( w doustnej, tę, którą znam jest wszystko w jednej tabletce). Bardzo ważna jest wit.C. (przyjmujemy z mężem dużo większe dawki niż są zalecane ). Miażdżyca i większość chorób bierze się z niedoborów witaminowo-mineralnych. WHO o tym mówi wyraźnie. Choroby serca, nadcisnienie, miażdżycę i inne powodują powyższe niedobory. Każda komórka musi być dożywiona, to jest podstawa jej dobrej pracy. Lekarze, niestety, nie zwracają na to wiekszej uwagi. Normy są bardzo zaniżone, nawet w środkach masowego przekazu jesteśmy ostrzegani (!) przed szkodliwym(!) działaniem witamin! Jest udowodnione naukowo, że to są podstawowe składniki niezbędne dla dobrze funkcjonującego organizmu. My z mężem przekonaliśmy się o tym (zresztą nie tylko my). Wystarczy też logicznie pomyśleć.... W związku z tym, że żywność jest bardzo uboga w witaminy i minerały, ma dużo metali ciężkich i innych toksyn musimy, aby zachować w miarę dobre zdrowie, uzupełniać wszystkie niedobory i oczyszczać organizm. Ma Pan wątpliwości jeżeli chodzi o chelatację doustną. Oczywiście nie przekona się Pan do niej, jeśli na sobie Pan tego nie sprawdzi. Obawia się Pan ołowiu. Dlaczego właśnie ołów miałby dostawać się do organizmu i tam pozostać (jeśli dobrze zrozumiałam Pańską wypowiedź), skoro EDTA go wiąże, by wydalić na zewnątrz. Czy zastanawiał się Pan kiedykolwiek , dlaczego leki, które nie leczą,bo są substancjami tylko chemicznymi, a więc obcymi zupełnie dla naszego organizmu ,a które mają tak dużo działań ubocznych, są uznane jako zasadnicze i główne środki lecznicze? Prawdziwy lek powinien człowieka wyleczyć. Jeżeli leki bierze się do końca życia coraz wiecej i więcej, to, czy to jest leczenie, czy produkowanie ludzi chorych? Pozdrawiam Pana- Barbara T. PS. Dzięki dodatkom żywieniowym, eliminowaniu (na tyle, ile możemy) chemicznej żywności, oraz chemii w gospodarstwie domowym pozbyłam się nie tylko problemów z sercem i nadciśnieniem, ale również wielu innych poważnych dolegliwości jak:wrzody żołądka, przewlekłe zapalenie śluzówki żołądka,ischias- u rwy kulszowej, straszliwych bólów głowy, bezsenności, nerwowości, nadczynności tarczycy z guzami. Nadczynność prawdopodobnie spowodowała te wszystkie dolegliwości. Wcześniej dałam się namówić na HTZ. To był ogromny błąd.
Chcę przedstawić krótką historię choroby mojego ojca. Ma on 62 lata i choruje na miażdzycę, głównie chodzi o tętnice udową która jest zapchana co powoduje brak krążenia krwi w nodze, najbardziej cierpi na tym stopa która jest chłodna i wygląda jak by była odmrożona. Tato dowiedział się o chelatacji zrobilismy wspólnie rozeznanie w internecie. czytalismy różne fora internetowe i wszedzie mozna spotkac zwolenników jak i przeciwników tych *Kroplówek* .Tato ma silna miażdzycę tętnicy udowej, rok temu przeszedł operację która miała za zadanie udrożnienie tej zapchaniej cholesterolem tętnicy. Niestety po ok roku czasu od zabiegu powróciły bóle i związane z tym trudności w poruszaniu się. Liczylismy ze ta kuracja coś pomoże ale jak sie okazało hu.... dała! tato jest po 22 kroplówkach aplikowanych po 2 razy w tygodniu od ok 2,5 miesiąca ! Wspomne ze koszt jednej kroplówki to 140 pln nie licze juz nawet dojazdu do Opola gdzie mieści sie ta *cudowna* klinika!!! Same kroplówki wyniosły nas ok 3 000 PLN. Niestety kroplówki te nie sa aż tak skuteczne jak przedstawiają nam ci zasrani dystrybutorzy. Pozdrawiam serdecznie i DUŻO zdrowia życzę. W razie jakoch kolwiek pytań i zastrzeżeń prosze pisac na moją skrzynke mailową mlody-combat@wp.pl
Szanowny Panie Tomku. Pisze Pan co cytuję: *Tato ma silną miażdżycę tętnicy udowej* i następnie: *Liczyliśmy że ta kuracja coś pomoże, ale jak się okazało hu.... dała! Tato jest po 22 kroplówkach aplikowanych po 2 razy w tygodniu od ok 2,5 miesiąca !* Bardzo proszę Szanownego Pana przeczytać wypowiedź Pana Pikolo ze strony piątej tego naszego forum, a wiele się Panu wyjaśni. Interwencje chirurgiczne w angiologii dają efekt natychmiastowy. W ostrych przypadkach są nieuniknione i ratujące kończynę, bądź nawet życie. Jest to prosty efekt mechaniczny. Z upływem czasu jednak zanikający. Po prostu zabiegi te nie dotykają samego mechanizmu zarastania tętnic. Doświadczyliście tego już po roku, i nie macie, a powinniście, mieć pretensje. Gwarancja, jak na komputery, winna być trzy lata, a tu tylko rok - oczywiście, tu żartuję. Tak na prawdę, w medycynie, jak i w całym świecie gwarantowana jest jedynie śmierć. Niektórzy dodają, że jeszcze podatki. W rozsądnym leczeniu wielowątkowym, z udziałem chelatacji, jakie przechodzi Pański tato w Opolu, przypuszczam, że u mającego dobre opinie doktora Brzozowskiego, efekty przychodzą normalnie później i pojawiają się stopniowo. Za to procedury te dotykają samego mechanizmu choroby - jej korzenia. Skuteczność niestety tylko ponad 90%. Aż, w nie całych, 10% bez wpływu na rozwój objawów miażdżycy. Mam nadzieję, że napisze Pan nam, jak sprawa ma się obecnie, bo upłynęło już wystarczająco dużo czasu, dalsze 6 tygodni, by efekty zaczęły się pojawiać, tak jak było u Pana Pikolo. Miło by było przeczytać takiego posta od Pana Panie Tomaszu. Pan Pikolo też by się ucieszył. Szacunek, Jan P
Jan P do Pani Barbary. Proszę się nie obrażać, ale w Pani powyższym tekście dla mnie jest zbyt dużo słów a zbyt mało konkretów. Moim zdaniem jest w nim dodatkowo mieszanie idei dobrych ze złymi, nie powinno mieć to miejsca, a ma. Odnośnie chelatacji doustnej wyjaśniłem to już wyczerpująco wcześniej na tym forum, w związku z tym nie będę się powtarzał. Aby więcej o tym poczytać proszę zaglądnąć na stronę: http://rewitalizacja.webpark.pl/oral.html oraz: http://rewitalizacja.webpark.pl/oral-continue.html może zamieszczone tam stwierdzenia będą miały większą moc przekonywania. Mnie one przekonały. Odnośnie witamin to tylko w połowie mogę, bez obrazy, przyznać Szanownej Pani rację, gdy chodzi o witany tak zwane rozpuszczalne w wodzie i to nie wszystkie, bo tak nie jest z witaminą B12, która w dużym nadmiarze, u myszy, standardowo wywołuje konkretnego, naukowo opisanego, raka. Witaminy A, D, E i witamina K spożywane w nadmiarze są niewątpliwie szkodliwe, wywołując hyperwitaminozy, i proszę, dla własnego dobra, o tym nie zapominać. Bardzo bym tego pragnął, aby możliwa była skuteczna chelatacja doustna i na pewno, jako pierwszy, bym ją wszystkim polecał. Stoi mi jednak na przeszkodzie moja *najlepsza wiedza i najlepsza wiara*, takie tam głupie skrupuły. O ile by to potaniło i uprościło życie chorych na miażdżycę, zwyrodnienia i wiele innych chorób!!! Niestety moja najlepsza *wiedza i wiara* nie pozwalają mi aż tak optymistycznie widzieć ten świat. Cieszę się jednak, że chelatacja dożylna choć droższa i znacznie bardziej dla pacjentów kłopotliwa, daje wymierne efekty zdrowotnie i odtruwające. Na co dzień można to zaobserwować choćby badając mocz osób chelatowanych na zawartość ołowiu i innych metali ciężkich. Zachęcam do niej nawet osoby, póki co zdrowe, bo noszenie w swoim wnętrzu przekroczenia ołowiu średnio 2000 razy, w końcu musi o sobie przypomnieć, albo jako miażdżyca, albo jako zwyrodnienia albo jeszcze coś gorszego, o czym lepiej nawet nie wspominać. Cytuję *nie przekona się Pan do niej (chelatacji doustnej), jeśli na sobie Pan tego nie sprawdzi.* Obserwacja siebie jest dla mnie zbyt mało obiektywna i tylko jednostkowa, a wnioski z niej płynące mógłbym w najlepszym razie zastosować tylko do siebie samego. Nie odważył bym się, opierając jedynie na takiej obserwacji, dawać zalecenia dotyczące tak cennego daru jakim jest zdrowie, innym ludziom. Cytuję: *Jeżeli leki bierze się do końca życia coraz więcej i więcej, to, czy to jest leczenie, czy produkowanie ludzi chorych?* Zgadzam się z Panią w tym fragmencie zupełnie i proponuję zaglądnąć na prezentację: http://video.google.com/videoplay?docid=9039733632977763354&hl=pl Szacunek, Jan P
Witam Państwa :) a szczególnie Pana P. Od mojego ostatniego postu na tym forum mineło troche czasu i niektóre osoby są ciekawe przebiegu choroby mojego ojca. Otóż pozytywnych skutków chelatacji dalej nie widac, nie chciał bym tu nikogo zachęcać czy zrażac do tej metody gdyz jak sie okazuje sama chelatacja powinna być wspierana dodatkowymi kuracjami witaminowymi etc. etc. etc. U mojego taty niestety tego zabrakło, kto wie może przebieg choroby był by inny.... Do rzeczy. Czytając to forum orientują sie Państwo w czym rzecz. Choroba mojego ojca mogło by sie zdawać troche przystopowała co jest wynikiem operacji założenia bay-pasów tętnicy w lewej nodze. Noga powoli, powoli wraca do sprawności. Zabieg był przeprowadzony ok. połow września i do dziś noga nie jest w pełni wyleczona. Została niewielka rana na wysokości piszczeli która bardzo trudno i wolno się goi przez co równiez ojcu ucieka duzo energi, zdrowia i cierpliwości. Napomnę że tato choruje na cukrzyce ale nie jest to zaawansowane stadium choroby( stężenie ok 130) Gojenie nogi ślimaczy sie ale widac na szczęscie poprawę. Lekarz mówi ze za ok. 1 miesiąc noga powonna być wyleczona i sprawna. Jak będzie? to sie okaże, na pewno wruce na to forum by po krótce opisać przebieg leczenia. Pozdrawiam Tomek.
Do Pana Jana P. Nie obrażam się wcale. Zajrzałam na wszystkie strony, które Pan podał. Dialog odnośnie chelatacji nie przekonał mnie jednak. To jest za mało. Nie traktuję tego jako dokument. Proszę zauważyć, że informacje negatywne przyjmowane są przez większość ludzi natychmiast bez jakiegokolwiek sprawdzania., one jakby wrastają w nas. Nie rozumiem, co chciał Pan powiedzieć przez ,,mieszanie dobrych idei ze złymi*. Piszę swoje odczucia i chciałabym, aby tak były przyjmowane przez osoby czytające. Pisałam o chelatacji doustnej, co nie oznacza, że tylko tę należy stosować. Uważam, że przy dużej miażdżycy należy zastosować chelatację dożylną. Jeśli chodzi o stosowanie witamin, minerałów i aminokwasów, nie mam na myśli przedawkowania, z czego zdaję sobie sprawę. Nie wiem, jaką dawkę np. B12 przyjmuje Pan za normę?Czy tylko 1mcg, tak, jak podają oficjalne, europejskie źródła? ...Pisze Pan ,,moja najlepsza wiedza i wiara nie pozwalają mi aż tak optymistycznie widzieć ten świat*. Bardzo interesujący temat. Chętnie Panu coś zaproponuję- kontakt e-mail, skype lub telefoniczną rozmowę. Podam tel. kom.0501 232 804 w celu pierwszego kontaktu. Może brzmi to bardzo tajemniczo, ale zaznaczę, że nie mam absolutnie żadnych złych intencji, wręcz przeciwnie- chętnie porozmawiałabym z Panem na temat zdrowia i choroby ( nie tylko chelatacji). Myślę, że moja skromna wiedza też może się do czegoś przydać. Pozdrawiam Pana
Gość Barbara tel. 0501 23
Do EL 1911 -Preparat, który przyjmowałam zawiera nie samo EDTA ale równiez całe spektrum witaminowo-mineralne. Poza tym są jeszcze inne prepatary z waznymi aminokwasami, którymi mozna wspomagać organizm w celu uzyskania lepszych efektów.
Gość jureklubl
Kochani ludzie nie dajcie się szarlatanom.Mnie podzczas chelacji zarażono WZW C w Placówce IBC Promenada w W-wie należącej do holenderskiego oszustaDionisiusa Heijmansa.Dyrektorem medycznym był Jacek Kryński.Oprócz mnie zarażono jeszcze 50 innych osób /akta sprawy 4Ds 486/05/01.Kretyni Ci nie zastanawiają się,że żyjemy w Europie i odpowiedzą z art.156 par.1 i 2 ,oraz za składanie fałszywych zeznań.Sprawe obecnie prowadzi Prokuratura okręgowa W-wa Praga.Niestety to nie Sanepid ani Inspektor Farmaceutyczny powiadomił organy ścigania,chociaż znali sprawę od początku.Postaram się by również zostali pociągnięci do odpowiedzialnośći karnej za fakt ukrywania epidemi.Proszę dr Uve o kontakt. tel.0602 238645 lub e-mail diamond-narzedzia@o2.pl.Trzymajcie się ciepło i niepoddawajcie się chwilom słabości.Mnie trzyma walka z szarlatanami począwszy od ministerstw a skończywszy na dochtorach,którzy AM oglądali przez okno autobusu.
Gość jureklubl
jureklubl zapowiadam koniec z szarlatanami i obiecuję,że większość odpowie za oszustwa.Zostało mi mało życia więc muszę je wykożystać maksymalnie i zlikwidować mafię chelacyjna.Szykuję teraz program w TWP 1 o pseuolekarzach i certyfikatach,które wydaje pseudolekarz Kracicki .Jeżeli poczuje się obrażony niech mnie poda do sądu a ja mam takie argumenty,że zabraknie mu nawet pieniążków na skarpetki i pastę do zębów jeżeli takowe posiada.Pozdrawiam jureklubl
Gość jureklubl
jureklubl do dr Uve proszę o kontakt sprawa pilna e-mail diamond-narzedzia@o2.pl lub o602 238 645. Serdecznie pozdrwaia przecheletowany pacjent.Sprawa jest o tyle pilna,że mam zacząć walkę z mafią stosującą terapię cheletową/czy taka istnieje?/ Pozdrawiam Jurek
Gość jureklubl
Jeśli lekarzu Jacku Kryński masz dość odwagi cywilnej to podaj mnie do sądu o oszczerstwo.Przechelatowany i żólty Jerzy Kołodziejczyk.Adres znasz więć to nie stanowi problemu.Ja ze swej strony obiecuję,że sprawę epidemii doprowadzę do końca i wszyscy winni zaniedbań wylądują w miejscu odosobnienie.Ciekaw jestem kto Ci napisał dyplom filozofa/chyba Krasicki albo Heijmans.Ja mogę też Ci napisać kilka dyplomów jeżeli chorujesz na tytułomanię.lekarz Kryński jest zatrudniony w szpitalu w Warszawie.Pozdrawiam przechelatowanych.jurek
Gość jureklubl
nie wierzcie oszustom piszących te piszą sami właściciele o wspaniałej terapii chelatowej.Posty te piszą oszuści by nabijać chorych ludzi na kasę.Jeśli to nie jest prawdą miejcie cywilną odwagę i napiszcie swoje namiary tak jak ja to robię.Koniec z oszustami.Oszuści za kraty i przepadek mienia zdobyty nieuczciwą drogą.W tej chwili sprawdzam na OIL czy te osoby posiadają kwalifikacje medyczne. Sprawa nabiera biegu i jeszcze parę tygodni będzie potrzeba wybudować kryminał dla osób wykonujących zabiegi chelacyjne. Precz z oszustami /Sanepid ,GIF,Min. Zdrowia. pozdrawiam
Gość jureklubl
jureklubl do Rafała.Człowieku nie wprowadzaj chorych w błąd bo stanowisko medyczne w USA już w latach 50 nie dało nawet 1$ na badania dot.chelaltacji.Swierdzono,że jest to zwykła szarlataneria.Podejrzewam,że zam chelatujesz ludzi i piszesz laurki o tej*rewelacyjnej*metodzie.Jeśli interesują Ciebie szczegóły to poczytaj amerykańskie pisma fachowe.chociaż nie podejrzewam Ciebie o znajomość języków obcych. Bez pozdrowienia
Gość jureklubl
Szanowni koledzy i koleżanki proszę wiedej czytać periodyków medycznych i tam sie dowiecie,że chelatacja to złpodziejstwo.Czas z tym skończć i dochtorów,którzy nie widzieli uczelni umieścić w miejscu odosobnienie oraz zabrać im majatki nieuczciwie zarobione.Chelatacja nje jest zarejstrowana jako procedura medyczna/kto kręci na tym lody?Gdzie są organy ścigania oraz Sanepid?.Kończąć pozdrawiam wszystkich uczciwych i obiecuję,że jak Polski Rząd poważnie nie postawi sprawy sam zajmę się ludzmi którzy zarabiają pieniądze na oszustwie.Mam na to środki i odpowiedzialna ekipę.KONIEC z SZARLATANAMI.KRES WEASZ DOBIEGŁ KONCA.Pierwszy w kolejce jest dr /drań? derdymałek? Krasiski i jego oszukańcza ekipa.Sprawę nagłośni WVP 1 w najbliższych 2 tygodniach.Pozdrawiam chorych jureklubl