Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, nie wiem, czy chelatacja jest lekiem na wszystko:-) ale na pewno na kłopoty z układem krwionośnym ewidentnie tak. A przynajmniej w przypadku mojego Taty nieźle się spisała: Tata chyba w roku 2005 lub 2006 wziął za moją radą 20 kroplówek. Chodziło o kłopoty z chodzeniem, bolały Tatę nogi, 100 metrów na spacerze czasem nie zrobił i trzeba było wracać, miał nogi spuchnięte. W sumie zaczynał się dramat. Mamy rok 2012, Tata normalnie chodzi na długie spacery, żadnych spuchniętych nóg od lat już nie ma. Dlaczego to piszę i w ogóle co robię na tym forum? Sam wpadłem w nieco inne kłopoty i liczę, że chelatacja również i mi pomoże. Swego czasu bardzo dużo o tym czytałem i sądzę, że chelatacja jest skuteczna ponieważ odnawia skuteczność naszego organizmu w walce z chorobami. Leki działają lepiej, człowiek jest ogólnie zdrowszy. Brak zanieczyszczeń w komórkach na 100% pomaga, choć pewnie nie wszystkim tak samo, bo każdy ma swój organizm, każdy trochę inny. Koszt nie jest mały i sama kroplówka też nie jest zbyt przyjemna (wziąłem wczoraj pierwszą, więc wiem) ale nie ma nic za darmo. A propos tabletek, to podobno jednak tylko strata czasu, kroplówka jest o niebo skuteczniejsza.

Gość Robert J

A czy ktos probowal chelatacji doustnej? Tam znajdziecie produkty, ktore praktycznie przywrocily moja siostre (60 letnia) do zycia. Lekarze stwierdzili, ze tylko przeszczep serca moze ja uratowac, natomiast na taki przeszczep, z racji wieku i ilosci wykonywanych przeszczepow w Polsce, nie miala szansy. Jej pomogl Cardio Coctail, ktory oczyszcza wszystkie naczynia krwionosne, wlacznie z wloskowatymi. Reguluje Cholesterol. I dzieje sie to naprawde szybkim czasie! Oral Chelate natomiast, usuwa metale ciezkie, toksyny i wszelkiego rodzaju zlogi. Szczerze polecam.

Gość basieniek

Szkoda, że brak na forum informatyka, co by wypowiedział się w kwestii pozytywnych opinii o chelatacji (w każdym razie dożylnej) a numerami IP wpisów. Szczególnie tych, zaczynajacych się od 83. i około tego. Lub kogoś, komu chce sie pobawić w geograficzną lokalizację IP. Mam wrażenie, że prawie wszystkie sa z komputerów z tego samego rejonu.

Gość Ernest von Klaun

Co chelatacji czopkami producenci czopków twierdza ze przyswajlność wynosi około 95%... co jest bzdurą... uważajcie na sprzedawców którzy tutaj sie pojawili... w jedynym oprcowaniu , mało wiarygodnym zresztą, bo i osoba ta osoba jest zywotnie zainteresowana promocja tej formy EDTA przyswajalność wyniosła 36%... co byłoby nawet znośne... i warte rozważenia... a co do cwaniaka od produkcji wlasnych czopków... jedno zdanie... baza do czopków jest masło kakaowe o temp topnienia 36 stopni... tyle na temat tajemniczej metody wytwarzania... czopkami bym sie nie przejmował natomiast Sławek mi zainmponował odwaga... ale z drugiej strony nie uwazam ze jest konieczne az takie poswiecenie... Sole kwasu wersenowego maja relatywnie mała mase molowa i sa łatwo rozpuszczalne... przyjmowanie pod język... ???? jaka przyswajalność... podejrzewam ze niepokojąca wysoka... dla kogo niepokojąca... sami mozecie odpowiedziec... dlaczego przyjmowanie doustne w formie zelatynowej kapsułki jest skazane na niepowodzenie... otóz drodzy ,,mysliciele,, w żoładku znajduje sie coś takiego jak kwas solny... kwas solny jako silniejszy wyprze kwas slabszy z soli w tym wypadku kwas wersenowy... otzrymamy kwas wersenowy ktory jest nierozpuszczalny... wytraci sie on... i nie wchłonie... teoria... ale podejrzewam ze ot i cała tajemnica... wiedza na poziomie liceum...

Gość Ernest von Klaun

Najgorszym moim zdaniem metalem ciezkim jest kadm... ołow ma krotki czas poltrwania w organizmie, podobnie rtęć.. pozatym olowiu można sie pozbyć dzięki DMSA... taniej i bez wlewow... fajnie byloby gdyby tak jak podaja na swoich stronach spece od wlewow EDTA te wlewy pozwalaly pozbyć sie kadmu... toretycznie spece maja racje bo koncentracja kadm wzrasta 7 krotnie po wlewie... czyli zamiast 0,001mg wydalimy 0,007mg kadmu... niby fajnie ale liczymy dalej po 30 wlewach pozbedziemy sie hoho calych 0,21 mg kadmu a po 100 osiagniemy ,,astronomiczna wartość 0,7mg... co wyglada slabiutko jezeli porownamy to z okolo 15-30mg ktore mamy w organizmie... sprawa z olowiem wyglada lepiej... ale jak już wiadomo tutaj alternatywa to DMSA... Pb, Al, Hg... jezeli nie mamy kotletow mielonych w miejscu watroby i nerek nie powinny byc jakims strasznym problemem... ale ale w internecie pelno jest cwaniakow z kregow medycyny alternetywnej ktorzy sa wciskaja rozny kit na detoksyfikacje malo z tych rzeczy ma szanse na dzialanie... chlorella, preparaty witaminowe, cuda cuda... a znalezc na ncbi mozna takie perelki http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17916975 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17435259 o co chodzi... ????? czy oczyszczanie z metali ciezkich... czy o koszenie kasy...???? spece od wlewow jada po specach od ,,bajpasow,, jak po lysej kobyle... w miedzyczasie serwuja terapie chelatujace ktore w testach na zwierzetach nie dorastaja do piet ekstarktom z czosnku czy czarnuszce siewnej... czy mozna liczyc na badania na ludziach pod tytulem ,, detoksyfikacja olowiu kadmu ekstarktem z czosnku,, byloby to dzialanie skrajnie antybiznesowe... heh EDTA dziala po usuwa metale ciezkie i toksyny.... jakie toksyny... ????

Gość prof Ciekawski

Intersuje mnie czysto techniczna sprawa chleatacji... jezeli ktos miał robiona może mi pomóc... wlew z EDTA podawanay jest przez wenflon... i teraz jak to jest że ten roztwór EDTA przepływa przez metalowa igłe... czy nie chelatuje on scianek igły i w efekcie mamy zatrucie zelazem chromem i niklem po z tych metali sa robione wenflony i igły....???

Http://www.cnn.com/2012/11/04/health/chelation-heart-study/index.html?hpt=hp_t3 ,najnowsze wstępne wyniki badań nad chelatacja w USA z listopada 2012 roku,mówia wstepnie ze chelatacja jest skuteczna w przypadku chorób serca,badania byly wieloletnie i wydano na nie 30mln.dol..

Gość Piotr 1965

Witam. Tak czytam i czytam i trochę się dziwię ale cóż, jedni wierzą inni nie- ich wola. ja nalezę do grupy* biorącej* EDTA jestem po 8 wlewie. zawał miałem 30 grudnia i od tego czasu ból nóg nawet na 1 piętro nie mogłem wejśc tak mnie bolały mięśnie. w nocy spałem na podlodze , ból lewej stopy w przegubie w stanie spoczynkowymPrzed zawałem miałem stwierdzony brak przepływu na poziomie tętnic biodrowych i miałem mieć zabieg 27 stycznia angioplastyka , niestety z powodu świezego zawału przeniesiono na kwiecien. dzien przed zabiegiem telefon i przeniesiono na 24 czerwca. Przypadkiem trafiłem na info w necie na temat chelatacji, chwila zastanowienia i poszedłem - co mam do stracenia? taki życie to nie życie- stan na dziś : ból mięśni znikł , stopa nie boli, ci śnienie z 90/50 od kilku dni na poziomie 110/64, i cały czas się utrzymuje na tym poziomie. Mam nadzieję iż 24 czerwca lekarze w szpitalu stwierdzą że nie nadaję się do zabiegu bo jest przepływ w tetnicach- Zobaczymy co bedzie Pozdrawiam wszyskiich serdecznie

Witam wszystkich! Na temat chelatacji trafiłam dwa tygodnie temu. Po przeczytaniu wielu różnych artykułów jestem już trochę w temacie. Ponieważ ni bardzo mnie stać na drogie wlewy, wymyśliłam wyjście alternatywne. Mianowicie: zamiast czopków zrobić codziennie wlew doodbytniczo z np. 0,5 grama wersanianu dwusodowego. Można zrobić lewatywę i później wlew z EDTA. Próbowałam już robić lewatywę i wiem , że po niej np 250 ml płynu nie stanowi problemu tzn. jelita nie próbują tego wydalić. Proszę osoby, które coś wiedzą na ten temat o odpowiedź tu na forum W tytule można pisać :chelatacja. Z niecierpliwością czekam na jakieś wiadomości (również na temat skutków pozytywnych jak i negatywnych).

Do AMARIS . Myślę,że w tej sprawie powinien wypowiedzieć się jakiś lekarz specjalista od chelatacji.Można samemu narobić sobie poważnego problemu.Były przypadki w latach 2000-2008,że nawet zdarzały się przypadki śmiertelne,bo po prostu nie dobrane były wówczas prawidłowe proporcje,dawki preparatu.Dzisiaj jest to już opanowane i nie słyszy się o jakiś przypadkach zgonów.Mnie interesuje następujący temat a mianowicie,gdzie w Polsce można zakupić oryginalne czopki chelatowe 900-1200 mg EDTA nowa nazwa KELAMIN HM.Można je dostać,lub sprowadzić z USA,ale jest to dość zawiła procedura,bo trzeba posiadać konto PayPay i kartę.Proszę o szybką odpowiedź,bo czeka mnie w styczniu 2014 r bardzo poważna operacja,ponieważ zarosła mi tętnica biodrowa wspólna.

Gość Kajkilius

My z żoną chodzimy na zabiegi w Krakowie, tylko chyba się tam właściciel zmienił, bo jest inny numer telefonu, ale polecam wizytę u specjalisty Dr Jakimowicz na konsultacje, zanim zanim zaczniecie się leczyć sami - sam słyszałem jak odmawiała zabiegu kilku osobom. Nasze doświadczenia są dobre, czujemy się lepiej, a trochę chorowaliśmy wcześniej. Jeszcze raz polecam konsultacje z Panią Doktor ze Zbożowej w Krakowie, ona zna się na terapii i dużo doradzi.

Do ADA40 ! Piszę już kolejny raz i jakoś ten mój post nie może być zapisany?Otóż przesyłam Ci Ado informację,gdzie najpewniej można wykonać zabieg chelatacyjny poprzez kroplówkę 250 ml EDTA.Takie CENTRU CHELATACJI i REWITALIZACJI NACZYŃ znajduje się w Warszawie na UL.Dzikiej 4a na samym dole budynku.Zabieg kosztuje 150,-zł po uprzedniej konsultacji z lekarzem przy równoczesnym udziale pielęgniarek towarzyszących.Terapia prowadzona jest w czasie od 1,5-3,0 godzin.Zajęcia odbywają się 3 razy w tygodniu w dniach:poniedziałek,środa,piątek.

Na 36-stej stronie książki Jerzego Zięby: *Ukryte terapie* można przeczytać - cytuję: *Po podaniu ok. 50 000 000 (50 milionów) wlewów z EDTA, nie stwierdzono ani jednego zgonu, który można było by w sposób jednoznaczny przypisać zastosowaniu EDTA*. Jeśli to jeszcze kogoś nie przekonuje, to znaczy, że nic go nie przekona, albo... jest człowiekiem złej woli. Pan Jerzy Zięba jest rodakiem, który powrócił z Australii. Od dwudziestu lat zajmuje się naturopatią i podchodzi do zdrowia w sposób całościowy - mając na względzie cały organizm, a nie tylko pojedynczy organ. Można posłuchać jego wykładów: http://tiny.pl/qbs9f, na które przychodzi nawet 1000 osób, w tym wielu lekarzy. Z kolei lek-med Jan Pokrywka, którego filmiki również można znaleźć na YouTube, a który także robi te wlewy - twierdzi, że EDTA usuwa w pierwszej kolejności metale ciężkie i to od najcięższych do najlżejszych, a na samym końcu *bierze się* za blaszką miażdżycową. I to tłumaczy, dlaczego tak dużo wlewów trzeba brać.

Panie doktorze niedowiarku, mogę dać panu dowód na działanie chelatacji i to widoczny gołym okiem. Miałam na górnych powiekach złogi cholesterolowe takie żółte a teraz nie mam , no i jak by pan to wytłumaczył, cud czy co. A przecież robiłam tylko chelatacje a nie usuwałam chirurgicznie . Jeśli tak znikły te złogi to co musi sie dziać z żyłami.

Gość Grzegorz USA

Podaje gdzie panstwo mozecie zamowic czopki chelacyjne ktore sa porownywalne do wlewow dozylnych a kuracja jest o wiele tansza i mozna ja stosowac w komforcie wlasnego domu http://warszawa.oglaszamy24.pl/ogloszenie/669583625/warszawa-Chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta.html