Gość Andrzej Z Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 No cóż, nie wiem, czy chelatacja jest lekiem na wszystko:-) ale na pewno na kłopoty z układem krwionośnym ewidentnie tak. A przynajmniej w przypadku mojego Taty nieźle się spisała: Tata chyba w roku 2005 lub 2006 wziął za moją radą 20 kroplówek. Chodziło o kłopoty z chodzeniem, bolały Tatę nogi, 100 metrów na spacerze czasem nie zrobił i trzeba było wracać, miał nogi spuchnięte. W sumie zaczynał się dramat. Mamy rok 2012, Tata normalnie chodzi na długie spacery, żadnych spuchniętych nóg od lat już nie ma. Dlaczego to piszę i w ogóle co robię na tym forum? Sam wpadłem w nieco inne kłopoty i liczę, że chelatacja również i mi pomoże. Swego czasu bardzo dużo o tym czytałem i sądzę, że chelatacja jest skuteczna ponieważ odnawia skuteczność naszego organizmu w walce z chorobami. Leki działają lepiej, człowiek jest ogólnie zdrowszy. Brak zanieczyszczeń w komórkach na 100% pomaga, choć pewnie nie wszystkim tak samo, bo każdy ma swój organizm, każdy trochę inny. Koszt nie jest mały i sama kroplówka też nie jest zbyt przyjemna (wziąłem wczoraj pierwszą, więc wiem) ale nie ma nic za darmo. A propos tabletek, to podobno jednak tylko strata czasu, kroplówka jest o niebo skuteczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Robert J Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 A czy ktos probowal chelatacji doustnej? Tam znajdziecie produkty, ktore praktycznie przywrocily moja siostre (60 letnia) do zycia. Lekarze stwierdzili, ze tylko przeszczep serca moze ja uratowac, natomiast na taki przeszczep, z racji wieku i ilosci wykonywanych przeszczepow w Polsce, nie miala szansy. Jej pomogl Cardio Coctail, ktory oczyszcza wszystkie naczynia krwionosne, wlacznie z wloskowatymi. Reguluje Cholesterol. I dzieje sie to naprawde szybkim czasie! Oral Chelate natomiast, usuwa metale ciezkie, toksyny i wszelkiego rodzaju zlogi. Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość basieniek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Szkoda, że brak na forum informatyka, co by wypowiedział się w kwestii pozytywnych opinii o chelatacji (w każdym razie dożylnej) a numerami IP wpisów. Szczególnie tych, zaczynajacych się od 83. i około tego. Lub kogoś, komu chce sie pobawić w geograficzną lokalizację IP. Mam wrażenie, że prawie wszystkie sa z komputerów z tego samego rejonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ernest von Klaun Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Co chelatacji czopkami producenci czopków twierdza ze przyswajlność wynosi około 95%... co jest bzdurą... uważajcie na sprzedawców którzy tutaj sie pojawili... w jedynym oprcowaniu , mało wiarygodnym zresztą, bo i osoba ta osoba jest zywotnie zainteresowana promocja tej formy EDTA przyswajalność wyniosła 36%... co byłoby nawet znośne... i warte rozważenia... a co do cwaniaka od produkcji wlasnych czopków... jedno zdanie... baza do czopków jest masło kakaowe o temp topnienia 36 stopni... tyle na temat tajemniczej metody wytwarzania... czopkami bym sie nie przejmował natomiast Sławek mi zainmponował odwaga... ale z drugiej strony nie uwazam ze jest konieczne az takie poswiecenie... Sole kwasu wersenowego maja relatywnie mała mase molowa i sa łatwo rozpuszczalne... przyjmowanie pod język... ???? jaka przyswajalność... podejrzewam ze niepokojąca wysoka... dla kogo niepokojąca... sami mozecie odpowiedziec... dlaczego przyjmowanie doustne w formie zelatynowej kapsułki jest skazane na niepowodzenie... otóz drodzy ,,mysliciele,, w żoładku znajduje sie coś takiego jak kwas solny... kwas solny jako silniejszy wyprze kwas slabszy z soli w tym wypadku kwas wersenowy... otzrymamy kwas wersenowy ktory jest nierozpuszczalny... wytraci sie on... i nie wchłonie... teoria... ale podejrzewam ze ot i cała tajemnica... wiedza na poziomie liceum... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ernest von Klaun Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Najgorszym moim zdaniem metalem ciezkim jest kadm... ołow ma krotki czas poltrwania w organizmie, podobnie rtęć.. pozatym olowiu można sie pozbyć dzięki DMSA... taniej i bez wlewow... fajnie byloby gdyby tak jak podaja na swoich stronach spece od wlewow EDTA te wlewy pozwalaly pozbyć sie kadmu... toretycznie spece maja racje bo koncentracja kadm wzrasta 7 krotnie po wlewie... czyli zamiast 0,001mg wydalimy 0,007mg kadmu... niby fajnie ale liczymy dalej po 30 wlewach pozbedziemy sie hoho calych 0,21 mg kadmu a po 100 osiagniemy ,,astronomiczna wartość 0,7mg... co wyglada slabiutko jezeli porownamy to z okolo 15-30mg ktore mamy w organizmie... sprawa z olowiem wyglada lepiej... ale jak już wiadomo tutaj alternatywa to DMSA... Pb, Al, Hg... jezeli nie mamy kotletow mielonych w miejscu watroby i nerek nie powinny byc jakims strasznym problemem... ale ale w internecie pelno jest cwaniakow z kregow medycyny alternetywnej ktorzy sa wciskaja rozny kit na detoksyfikacje malo z tych rzeczy ma szanse na dzialanie... chlorella, preparaty witaminowe, cuda cuda... a znalezc na ncbi mozna takie perelki http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17916975 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17435259 o co chodzi... ????? czy oczyszczanie z metali ciezkich... czy o koszenie kasy...???? spece od wlewow jada po specach od ,,bajpasow,, jak po lysej kobyle... w miedzyczasie serwuja terapie chelatujace ktore w testach na zwierzetach nie dorastaja do piet ekstarktom z czosnku czy czarnuszce siewnej... czy mozna liczyc na badania na ludziach pod tytulem ,, detoksyfikacja olowiu kadmu ekstarktem z czosnku,, byloby to dzialanie skrajnie antybiznesowe... heh EDTA dziala po usuwa metale ciezkie i toksyny.... jakie toksyny... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość prof Ciekawski Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Intersuje mnie czysto techniczna sprawa chleatacji... jezeli ktos miał robiona może mi pomóc... wlew z EDTA podawanay jest przez wenflon... i teraz jak to jest że ten roztwór EDTA przepływa przez metalowa igłe... czy nie chelatuje on scianek igły i w efekcie mamy zatrucie zelazem chromem i niklem po z tych metali sa robione wenflony i igły....??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karwa71 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Http://www.cnn.com/2012/11/04/health/chelation-heart-study/index.html?hpt=hp_t3 ,najnowsze wstępne wyniki badań nad chelatacja w USA z listopada 2012 roku,mówia wstepnie ze chelatacja jest skuteczna w przypadku chorób serca,badania byly wieloletnie i wydano na nie 30mln.dol.. Cytuj Odnośnik do komentarza
micke Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Proszę o wszelkie informacje na temat chelatacji IV i za pomocą czopków na email: konfirmacja@gmail.com Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za tak dobrze rozwinięty temat naprawdę brakowało mi otwartej dyskusji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Esperado Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Tak na prawdę to przekonałyby mnie dwa zdjęcie rentgenowskie: zapchanego naczynia przed chelatacją i tego samego naczynia udrożnionego po chelatacji. Czy ktoś widział taki dowód? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr 1965 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam. Tak czytam i czytam i trochę się dziwię ale cóż, jedni wierzą inni nie- ich wola. ja nalezę do grupy* biorącej* EDTA jestem po 8 wlewie. zawał miałem 30 grudnia i od tego czasu ból nóg nawet na 1 piętro nie mogłem wejśc tak mnie bolały mięśnie. w nocy spałem na podlodze , ból lewej stopy w przegubie w stanie spoczynkowymPrzed zawałem miałem stwierdzony brak przepływu na poziomie tętnic biodrowych i miałem mieć zabieg 27 stycznia angioplastyka , niestety z powodu świezego zawału przeniesiono na kwiecien. dzien przed zabiegiem telefon i przeniesiono na 24 czerwca. Przypadkiem trafiłem na info w necie na temat chelatacji, chwila zastanowienia i poszedłem - co mam do stracenia? taki życie to nie życie- stan na dziś : ból mięśni znikł , stopa nie boli, ci śnienie z 90/50 od kilku dni na poziomie 110/64, i cały czas się utrzymuje na tym poziomie. Mam nadzieję iż 24 czerwca lekarze w szpitalu stwierdzą że nie nadaję się do zabiegu bo jest przepływ w tetnicach- Zobaczymy co bedzie Pozdrawiam wszyskiich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza
BARBARABARBI Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Do Piotr 1965 Daj znać co z Twoimi tętnicami. Chelatacja pomogła? Bardzo mnie interesuje ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
AMARIS Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam wszystkich! Na temat chelatacji trafiłam dwa tygodnie temu. Po przeczytaniu wielu różnych artykułów jestem już trochę w temacie. Ponieważ ni bardzo mnie stać na drogie wlewy, wymyśliłam wyjście alternatywne. Mianowicie: zamiast czopków zrobić codziennie wlew doodbytniczo z np. 0,5 grama wersanianu dwusodowego. Można zrobić lewatywę i później wlew z EDTA. Próbowałam już robić lewatywę i wiem , że po niej np 250 ml płynu nie stanowi problemu tzn. jelita nie próbują tego wydalić. Proszę osoby, które coś wiedzą na ten temat o odpowiedź tu na forum W tytule można pisać :chelatacja. Z niecierpliwością czekam na jakieś wiadomości (również na temat skutków pozytywnych jak i negatywnych). Cytuj Odnośnik do komentarza
senior Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Do AMARIS . Myślę,że w tej sprawie powinien wypowiedzieć się jakiś lekarz specjalista od chelatacji.Można samemu narobić sobie poważnego problemu.Były przypadki w latach 2000-2008,że nawet zdarzały się przypadki śmiertelne,bo po prostu nie dobrane były wówczas prawidłowe proporcje,dawki preparatu.Dzisiaj jest to już opanowane i nie słyszy się o jakiś przypadkach zgonów.Mnie interesuje następujący temat a mianowicie,gdzie w Polsce można zakupić oryginalne czopki chelatowe 900-1200 mg EDTA nowa nazwa KELAMIN HM.Można je dostać,lub sprowadzić z USA,ale jest to dość zawiła procedura,bo trzeba posiadać konto PayPay i kartę.Proszę o szybką odpowiedź,bo czeka mnie w styczniu 2014 r bardzo poważna operacja,ponieważ zarosła mi tętnica biodrowa wspólna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ada40 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Mam prosbe , poniewaz jestem zaintetesowana takimi zabiegami bardzo bym prosila o informacje gdzie wykonuje sie w Warszawie te zabiegi i czy jest osoba ktora naprawde ma zadowalajace wyniki po takiej kuracji??? Pozdrawiam Ada Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kajkilius Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 My z żoną chodzimy na zabiegi w Krakowie, tylko chyba się tam właściciel zmienił, bo jest inny numer telefonu, ale polecam wizytę u specjalisty Dr Jakimowicz na konsultacje, zanim zanim zaczniecie się leczyć sami - sam słyszałem jak odmawiała zabiegu kilku osobom. Nasze doświadczenia są dobre, czujemy się lepiej, a trochę chorowaliśmy wcześniej. Jeszcze raz polecam konsultacje z Panią Doktor ze Zbożowej w Krakowie, ona zna się na terapii i dużo doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
senior Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Do ADA40 ! Piszę już kolejny raz i jakoś ten mój post nie może być zapisany?Otóż przesyłam Ci Ado informację,gdzie najpewniej można wykonać zabieg chelatacyjny poprzez kroplówkę 250 ml EDTA.Takie CENTRU CHELATACJI i REWITALIZACJI NACZYŃ znajduje się w Warszawie na UL.Dzikiej 4a na samym dole budynku.Zabieg kosztuje 150,-zł po uprzedniej konsultacji z lekarzem przy równoczesnym udziale pielęgniarek towarzyszących.Terapia prowadzona jest w czasie od 1,5-3,0 godzin.Zajęcia odbywają się 3 razy w tygodniu w dniach:poniedziałek,środa,piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza
adamus1 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jak samemu zrobić czopki z EDTA 1200 mg. ? czy kotoś wie... Cytuj Odnośnik do komentarza
adamus1 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Z tego co wiem to MAREKW zna skład czpków EDTA bo kiedyś się tym chwalił że sam zrobił czopki a informacje znalazł w necie MAREKW odezwij się ktoś bardzo potrzebuje twoich czopków na zatkane naczynia w mózgu, podaj kontakt MAREKW zapłacę za info. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EJKA Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Piszecie o wlewie, ile gram na 0 ,5 l trzeba dać EDTA, piszcie proszę bo to pilne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość despero Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Może ktoś wie czy przy raku można stosować chelatację, bo mam zmiany miażdżycowe w otrzewnej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość golfinch Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Na 36-stej stronie książki Jerzego Zięby: *Ukryte terapie* można przeczytać - cytuję: *Po podaniu ok. 50 000 000 (50 milionów) wlewów z EDTA, nie stwierdzono ani jednego zgonu, który można było by w sposób jednoznaczny przypisać zastosowaniu EDTA*. Jeśli to jeszcze kogoś nie przekonuje, to znaczy, że nic go nie przekona, albo... jest człowiekiem złej woli. Pan Jerzy Zięba jest rodakiem, który powrócił z Australii. Od dwudziestu lat zajmuje się naturopatią i podchodzi do zdrowia w sposób całościowy - mając na względzie cały organizm, a nie tylko pojedynczy organ. Można posłuchać jego wykładów: http://tiny.pl/qbs9f, na które przychodzi nawet 1000 osób, w tym wielu lekarzy. Z kolei lek-med Jan Pokrywka, którego filmiki również można znaleźć na YouTube, a który także robi te wlewy - twierdzi, że EDTA usuwa w pierwszej kolejności metale ciężkie i to od najcięższych do najlżejszych, a na samym końcu *bierze się* za blaszką miażdżycową. I to tłumaczy, dlaczego tak dużo wlewów trzeba brać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość goldfinch Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Lek-med Jan Pokrywka o chelatacji: http://tiny.pl/qbs9z Cytuj Odnośnik do komentarza
adela1234 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Panie doktorze niedowiarku, mogę dać panu dowód na działanie chelatacji i to widoczny gołym okiem. Miałam na górnych powiekach złogi cholesterolowe takie żółte a teraz nie mam , no i jak by pan to wytłumaczył, cud czy co. A przecież robiłam tylko chelatacje a nie usuwałam chirurgicznie . Jeśli tak znikły te złogi to co musi sie dziać z żyłami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegorz USA Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Podaje gdzie panstwo mozecie zamowic czopki chelacyjne ktore sa porownywalne do wlewow dozylnych a kuracja jest o wiele tansza i mozna ja stosowac w komforcie wlasnego domu http://warszawa.oglaszamy24.pl/ogloszenie/669583625/warszawa-Chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JanNovak Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Czy ktoś stosował EDTA pod język? Teoretycznie powinno się pięknie i wydajnie wchłonąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi