Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Mój syn ma cechy autystyczne, przekroczony poziom ołowiu. Czy ktoś próbował EDTA na takim (7 lat) dziecku? lub słyszal o skutkach? Czy mogłabym sie z kimś takim skontaktować? Forum np sdsi jest pełne ludzi, którzy na własną rękę chelatują metodą Cutlera. Sama się trochę tego obawiam i nie zamierzam eksperymentować.

Chelatacji nie obronił nikt na forum naukowym jak do tej pory. Jest sporo procedur medycznych i terapii , które tylko szkodzą a mimo to są stosowane i zalecane . Przyczyna bierze się stąd , że nie ma lepszych .o Cheletacji znalazłem opinię w portalu opisującym oszustwa *branży zdrowia* www.quackwatch.com Your Guide to Quackery, Health Fraud, and Intelligent Decisions link do aartykułu : /www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/chelation.html

Ja nie jestem fachowcem w tej dziedzinie wiem tylko jak się czuję po 10 zabiegach chelatacyjnych i zapłaciłem za nie po 120 zł bo trafiłem na ośrodek w Katowicach na ul francuskiej 11 i akurat była akcja promocyjna , czytam wiele na temat tego i myślę że komuś bardzo zleży na tym żeby nie dopuścić tej metody do normalnego stosowania bo pewnie niektóre firmy farmaceutyczne by tego nie chciały , tak jest nie tylko z tą sprawą ale i dużo innych można by przytoczyć , kocham Polskę bo jestem polakiem ale to co dzieje się w naszym kraju to woła o pomstę do nieba.

Http://video.google.pl/videoplay?docid=3216920086424852861# Dr Krasicki - wywiad o chelatacji i metalach ciężkich. (...) jedynie te trzy metale są przez organizm człowieka mylone z własnymi metalami odżywczymi, to znaczy ołów mylony jest z wapniem i wbudowywany jest do kości, stąd tak duża koncentracja właśnie w kościach, a rtęć mylona jest z magnezem i wbudowywana jest do mózgu natomiast nadmiary aluminium koncentrują się w mózgu i nerkach. Obecnie coraz więcej uczonych i lekarzy nadmiar aluminium obwinia jako przyczynę choroby Alrzcheimera. Z całej tablicy pierwiastków Mendelejewa jedynie te trzy metale prawie zupełnie nie są przez ustrój wydalane, a wręcz są przez nasz organizm chronione przed ich utratą, i w związku z tym, tych szkodliwych składników ciągle nam wewnątrz przybywa, jak tylko organizm zetknie się z tymi pierwiastkami od razu je przyswaja i kumuluje. (...)

Witam..przeczytalam wszystkie posty i nie pooba mi sie ze tak opluwany jest dr Krasicki.Chodze do niego od dziecka,a takze moja matka maz i dzieci.Dzieki niemu matka zyje,maz zdrowy ,ja takze dobrze sie czuje.Bardzo szanuje Doktora,gdyz na wszystkie problemy zdrowotne gdzie lekarze rozkladali rece iz taka moja uroda mi pomogl i pomaga do tej pory.Wzielam takze kroplowki z edta,maz i matka.W tym wszystkim chodzi o to zeby przemysl farmaceutyczny ,apteki itd prosperowaly,a* lekarze*zarabiali i tyle.Ziololecznictwo i metody naturalne maja zostac wylkuczone. *Codex Alimentarius *Pozdrawiam.

Na pewno warto spróbować chelatacji. Ja stosowałem najpierw doustną, bez większych rezultatów, chociaż choroba nie postępowała ,co mogło być jej wpływem. Ale od pewnego czasu stosuję chelatację czopkami, czuję się lepiej, a zwłaszcza lepiej chodzę. Przechodziłem zaledwie około 100metrów, teraz ok 300, a w tempie3-3,5 km/godz mogę iść stale.Wziąłem 30 czopków własnej roboty, co ponoć odpowiada 10 wlewom, do pełnej kuracji zaaplikuję sobie 120 czopków. Można je wykonać samodzielnie, wszystko odnośnie receptury można znaleźć w internecie. Czopki Ketalox lub Detoxamin kosztują ok. 7-8dolarów sztuka w USA, są bardzo drogie. Ja przesiedziałem w internecie może ze 100godz, musiałem wykupić dostęp do patentów, wykonać mnóstwo telefonów, w tym i za granicę. Są także trudności ze zdobyciem komponentów, chociaż w wielu hurtowniach są i to w cenie od kilku do kilkudziesięcu złotych za kilogram i to w worach od 10 do 46 kg. Kupno zaś 100-200gram jest trudne i bardzo drogie, dochodzą jeszcze przesyłki. W sumie jednak, nie licząc kosztów czasu, dostępu do patentów i telefonów, za nieco ponad 200zł. zrobiłem sobie 120 czopków. Oczywiście każdy może zrobić tak jak ja, więc nie zdradzę darmo tego co jest możliwe do samodzielnego zrobienia.

Witam, mam 56 lat, w 2007 przeszedłem zawał (3 stenty, ale pozostało gdzieś trudno dostępne zwężenie tętnicy). Ze względu na pogarszające się samopoczucie wykonałem w 2011 roku ok. 20 zabiegów dożylne (po 3gr wersenianu) przed ponowną angioplastyką (+ 2 stenty no bo było 95% zwężenie). Przypuszczam, że dzięki tej chelatacji dotrwałem do wszczepienia stentów bez zawału. Po każdym zabiegu czuję sie lepiej, lżej mi się oddycha, ciepło w nogach, rękach, itd, ustąpiły pojawiające się poprzednio kłujące bóle wewnątrz czaszki. Chelatacja działa. Jedyny mój problem to słabo widoczne żyły co wiąże się z dyskomfortem i konieczną korzystania z pomocy zaprzyjaźnionej pielęgniarki. Mam zamiar ponownie kupić 100gr wersenianu. Pozdrawiam