Gość Basia1 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Szanowny Nie ma sensu kupować- jakie leki? Czy ma Pan na myśli te, które przepisują lekarze? Jeżeli tak- miażdżyca powinna się cofać a okazuje się, że mimo ich zażywania - postępuje. Chętnie podyskutuję tel.501 232 804 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Aleksander Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Minęły 2 lata od zakończenia kuracji. Do tej pory nie powróciły dolegliwości, których pozbyłem się po zabiegach chelatacji. Mnie to pomogło jest dobrze. Pozdrawiam i życzę zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Basiab Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Do Alexandra: A co Pan przyjmował poza EDTA? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość autyzm Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Mój syn ma cechy autystyczne, przekroczony poziom ołowiu. Czy ktoś próbował EDTA na takim (7 lat) dziecku? lub słyszal o skutkach? Czy mogłabym sie z kimś takim skontaktować? Forum np sdsi jest pełne ludzi, którzy na własną rękę chelatują metodą Cutlera. Sama się trochę tego obawiam i nie zamierzam eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jerzy55 Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Chelatacji nie obronił nikt na forum naukowym jak do tej pory. Jest sporo procedur medycznych i terapii , które tylko szkodzą a mimo to są stosowane i zalecane . Przyczyna bierze się stąd , że nie ma lepszych .o Cheletacji znalazłem opinię w portalu opisującym oszustwa *branży zdrowia* www.quackwatch.com Your Guide to Quackery, Health Fraud, and Intelligent Decisions link do aartykułu : /www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/chelation.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Basiab Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Autyzm?- w organiźmie może być rtęć , np. po szczepionkach- thimerosal. Oj, dużo rzeczy trzeba by zmienić, również żywienie dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość KS3 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Chciałbym porozmawiać z kimś sensownie na temat chelatacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość basiab Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Chętnie podzielę się tym, co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
izab Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 A czy ktoś ma opinię o leczeniu miażdżycy za pomocą infradźwięków (infraterapia)? Podobno w niektórych krajach odnosi duże sukcesy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ryszard1 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Ja nie jestem fachowcem w tej dziedzinie wiem tylko jak się czuję po 10 zabiegach chelatacyjnych i zapłaciłem za nie po 120 zł bo trafiłem na ośrodek w Katowicach na ul francuskiej 11 i akurat była akcja promocyjna , czytam wiele na temat tego i myślę że komuś bardzo zleży na tym żeby nie dopuścić tej metody do normalnego stosowania bo pewnie niektóre firmy farmaceutyczne by tego nie chciały , tak jest nie tylko z tą sprawą ale i dużo innych można by przytoczyć , kocham Polskę bo jestem polakiem ale to co dzieje się w naszym kraju to woła o pomstę do nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza
gieniam51 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Posiadam dla chętnych lub zainteresowanych leki sprowadzone ze Stanów pomocne przy zwalczaniu miażdżycy kończy dolnych tzw. metodą cheletacyjną : 1) tabletki - CARDIO CHELATE ORAL 2 op. x 120 kap. 2) czopki - KELATOX 900mg 56szt. 3) plastry ze srebrem - CURAD SILVER 8opak.x10szt. (5x9,5cm) Kontakt: 75-644-71-32 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kasiula1 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Http://video.google.pl/videoplay?docid=3216920086424852861# Dr Krasicki - wywiad o chelatacji i metalach ciężkich. (...) jedynie te trzy metale są przez organizm człowieka mylone z własnymi metalami odżywczymi, to znaczy ołów mylony jest z wapniem i wbudowywany jest do kości, stąd tak duża koncentracja właśnie w kościach, a rtęć mylona jest z magnezem i wbudowywana jest do mózgu natomiast nadmiary aluminium koncentrują się w mózgu i nerkach. Obecnie coraz więcej uczonych i lekarzy nadmiar aluminium obwinia jako przyczynę choroby Alrzcheimera. Z całej tablicy pierwiastków Mendelejewa jedynie te trzy metale prawie zupełnie nie są przez ustrój wydalane, a wręcz są przez nasz organizm chronione przed ich utratą, i w związku z tym, tych szkodliwych składników ciągle nam wewnątrz przybywa, jak tylko organizm zetknie się z tymi pierwiastkami od razu je przyswaja i kumuluje. (...) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MACIEK P Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Podaje gdzie mozna dostac chelatacje w czopkach,doskonaly produkt porownywalny z wlewami dozylnie ,BARDZO GO POLECAM http://olkusz.olx.pl/chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta-iid-127863086 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maciek P Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Podaje nowy link gdzie mozna dostac czopki chelacyjne http://olkusz.olx.pl/chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta-iid-204539695 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość straja Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam..przeczytalam wszystkie posty i nie pooba mi sie ze tak opluwany jest dr Krasicki.Chodze do niego od dziecka,a takze moja matka maz i dzieci.Dzieki niemu matka zyje,maz zdrowy ,ja takze dobrze sie czuje.Bardzo szanuje Doktora,gdyz na wszystkie problemy zdrowotne gdzie lekarze rozkladali rece iz taka moja uroda mi pomogl i pomaga do tej pory.Wzielam takze kroplowki z edta,maz i matka.W tym wszystkim chodzi o to zeby przemysl farmaceutyczny ,apteki itd prosperowaly,a* lekarze*zarabiali i tyle.Ziololecznictwo i metody naturalne maja zostac wylkuczone. *Codex Alimentarius *Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdalenka90 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Mam pytanie , zna ktoś miejsce gdzie wykonuja Infraterapie w woj. Lubuskim lub Wielkopolskim ?? To wazne prosze o szybką odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasia53 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Czy chelatacja pomaga przy cukrzycy i retinopatii oraz w kardiomiopatii? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kkkk Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam. Jestem 51 letnim mężczyzna jestem swiezo po zawale serca mam miec zakladane bay-passy czy nie lepszym rozwiazaniem byla by chelatacja prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza
marekw Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Na pewno warto spróbować chelatacji. Ja stosowałem najpierw doustną, bez większych rezultatów, chociaż choroba nie postępowała ,co mogło być jej wpływem. Ale od pewnego czasu stosuję chelatację czopkami, czuję się lepiej, a zwłaszcza lepiej chodzę. Przechodziłem zaledwie około 100metrów, teraz ok 300, a w tempie3-3,5 km/godz mogę iść stale.Wziąłem 30 czopków własnej roboty, co ponoć odpowiada 10 wlewom, do pełnej kuracji zaaplikuję sobie 120 czopków. Można je wykonać samodzielnie, wszystko odnośnie receptury można znaleźć w internecie. Czopki Ketalox lub Detoxamin kosztują ok. 7-8dolarów sztuka w USA, są bardzo drogie. Ja przesiedziałem w internecie może ze 100godz, musiałem wykupić dostęp do patentów, wykonać mnóstwo telefonów, w tym i za granicę. Są także trudności ze zdobyciem komponentów, chociaż w wielu hurtowniach są i to w cenie od kilku do kilkudziesięcu złotych za kilogram i to w worach od 10 do 46 kg. Kupno zaś 100-200gram jest trudne i bardzo drogie, dochodzą jeszcze przesyłki. W sumie jednak, nie licząc kosztów czasu, dostępu do patentów i telefonów, za nieco ponad 200zł. zrobiłem sobie 120 czopków. Oczywiście każdy może zrobić tak jak ja, więc nie zdradzę darmo tego co jest możliwe do samodzielnego zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość krzysia Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 To napisz za ile zdradzisz tę recepturę? Cytuj Odnośnik do komentarza
marino46 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witam-mam 65lat i podobną dolegliwość t.z. chromanie przestankowe. markew:jak z Tobą się skontaktować. Pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza
marekw Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 @ marino46 Wszystkie informacje znajdzie Pan w internecie, ale jeśli Pan chce to proszę. Tel *** Cytuj Odnośnik do komentarza
marekw Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Większość moich wpisów jest wycięta lub ocenzurowana. Nawet miałem zablokowany dostęp do forum przez 2 tygodnie. Nie podam receptury na forum, bo nie chcę, aby z tego mogli korzystać jacyś cwaniacy, zamiast prawdziwie zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza
marino46 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 @marekw Witam serdecznie Panie Marku,dziękuję za odpowiedż. mój adres email marino46@onet.eu tel. 500621738 Pozdrawiam i życzę pomyślności i zdrówka w Nowym Roku 2012 dla Pana i Rodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ale Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam, mam 56 lat, w 2007 przeszedłem zawał (3 stenty, ale pozostało gdzieś trudno dostępne zwężenie tętnicy). Ze względu na pogarszające się samopoczucie wykonałem w 2011 roku ok. 20 zabiegów dożylne (po 3gr wersenianu) przed ponowną angioplastyką (+ 2 stenty no bo było 95% zwężenie). Przypuszczam, że dzięki tej chelatacji dotrwałem do wszczepienia stentów bez zawału. Po każdym zabiegu czuję sie lepiej, lżej mi się oddycha, ciepło w nogach, rękach, itd, ustąpiły pojawiające się poprzednio kłujące bóle wewnątrz czaszki. Chelatacja działa. Jedyny mój problem to słabo widoczne żyły co wiąże się z dyskomfortem i konieczną korzystania z pomocy zaprzyjaźnionej pielęgniarki. Mam zamiar ponownie kupić 100gr wersenianu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi