Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, brak siły, zawroty głowy i ciemność przed oczami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 14lat, często mam duszności, nie mam na nic siły, bardzo często kręci mi się w głowie, raz zemdlałam, a raz zdążyłam się połozy jak zrobiło mi się ciemno prze oczami… Rok temu (jak pierwszy raz zemdlałam) byłam u kardiologa miałam robione EKG, echo serca i wszystkie badania z krwią i wszystkie badania były dobre. Mam niskie ciśnienie często poniżej 100, oraz niską temperaturę 35/36 oraz często mam zimne ręce (w ciepłym pomieszczeniu). Czasem boli mnie po prawej stronie pod piersią. Choruje na zapalenie mięsni międzyżebrowych (nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego ale wolałam napisać) Jeśli ktoś ma podobnie albo się na tym zna niech pomoże czy lekarz ma racje, że mi nic nie jest?
Witaj a robilas badanie echo serca przez przelyk ??jest dokladniejesze .bo wiesz jesli chodzi o to mdlenie ,dusznosci,brak sily,krecenie w glowie,niskie cisnienie to ja tez tak mam i tez nikt niewiedzial od czego a doktorowa zganiaala wszystko na moj slaby organizm i astme ...zrobilam zwykleekg i male zmiany prawie nieistotne ale zrobilam echo i cos tam wyszlo a potem echo przez przelyk i wyszlo ze mam przeciek miedzyprzedionkowy ...inaczej mowic jest dziura w przegrodzie .to nietragedia ale trzeba zalatac...ja bym zrobila echo serca zwykle na poczatek.jesli to nic nieda draz dalej bo napewno sa jakies powody ze tak sie czujesz wymuszaj na lekarzach badania bo ja tez powinnam juz dawno miec to stwirdzone.powodzenia.ZDrowych i wesołych swiat..
Witam.Dobrze radzisz Magdzik.Ja tez mam przeciek i tez mam takie same obiawy ale powiec-myslisz ze zrobia jej echo przezprzelykowe jesli poprosi?NIE.Lekarze albo nie wiedza co nam jest albo zganiaja na nerwice lub depresje.Lekarz tez czlowiek i moze sie pomylic.Dziwie sie troche bo w tym przypadku powinna interweniowac matka i zmusic lekarza aby dal skierowanie na echo.Wiadomo ze majac 14 lat to jeszcze nie bedzie takich zmian jak u nas starszych i zwykle echo tym bardziej na czarnobialym doplerze moze wszystkiego nie pokazac.Pozdrawiam i rowniez zycze zdrowych,wesolych i spokojnych swiat.