Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i burczenie brzucha po zapaleniu gardła i ucha

Gość Matija

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od niedawna mam pewien problem, tak jak w temacie boli mnie brzuch. Właściwie to lewa dolna część brzucha, ból czasem jakby przenosił się trochę niżej. Nie boli cały czas, ale czuję że coś jest nie tak. Do tego czasem słyszę różne odgłosy z mojego brzucha, burczenie itd. Inne jakieś objawy nie występują, z kałem wydaje mi się że wszystko jest ok. Parę dni temu miałem zapalenie gardła i ucha, przez kilka dni bardzo mocno kaszlałem, czy ten ból brzucha może być od tego mocnego kaszlu? Przez 5 dni przyjmowałem antybiotyk Zinnat, dziś jest ostatni dzień, do tego ketonal w tabletkach i jakiś lek chyba osłonowy, jakieś bakterie czy jakoś tak... :) Powinienem z tym iść do jakiegoś lekarza czy może jednak być to od kaszlu, albo od tego antybiotyku? Do tego mam dziwne wrażenie mrowienia... nogi, szczególnie stopy i uda. Dziś po zjedzeniu ciepłego posiłku poczułem mrowienie na całych plecach... Nie występuje to często, ale pojawia się co jakiś czas. Zastanawiam się czy mogą to być jakieś problemy z krążeniem? Przeważnie mam zimne stopy i dłonie, nogi często są czerwone tak że jak nacisnę na nie palcem robią się normalnego koloru a za moment znowu lekko czerwone. Przez pewien czas miałem problemy ze snem i w ciągu dnia obojętnie ile spałem czułem się zmęczony, ale ostatnio czuję się jakby trochę lepiej, podobnie jest z mięśniami, ostatnio miałem wrażenie że były sztywne i napięte, oraz występowało lekkie kłucie, ale jakby teraz było lepiej... Jedynie dalej co jakiś czas niektóre mięśnie same z siebie mi pulsują. A może to coś ze skórą którą zawsze mam bardzo napiętą i suchą? Niedawno miałem robioną morfologię krwi i ogólne badanie moczu, wyniki wyszły bardzo dobrze, jedynie TSH jest ponoć jak na mój wiek (22lata) lekko za wysokie (3,5), ale nie zdążyłem jeszcze udać się z wynikami do lekarza rodzinnego bo rozłożyło mnie to choróbsko... Będę wdzięczy za rady, pozdrawiam.
może antybiotyk zniszczył ci flore bakteryjną w jelicie grubym.Pij zsiadłe mleko oraz mielony kminek z mielonym majerankiem ppół łyzeczki mieszanki po każdym jedzeniu.Kminek z majerankiem zmieszać w równych ilościach.Jeśli to jest to, to przyniesie ulgę.