Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk i kłucie w okolicy serca nasilające się przy kołataniu serca

Gość pawel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z moim zdrowiem.Mój lekarz wysyla mnie na rożne badania ktore do tej pory są poprawne(EKG,morfologia,tarczyca,TK głowy,rtg klatki piersiowej)Moim problemem są ucisk i kłucie w okolicach serca, co jakiś czas ucisk nasila się wtedy mam wrażenie mocnego bicia serca, robi mi sie słabo,duszno,ciśnienie skacze do ok.145/90 czasem wyżej,mam lęki jest mi zimno i wrażenie że to jakiś atak serca.Po ustąpieniu ataku odczuwam ból w klatce który przypomina ból po uderzeniu.Mam pytanie czy ktoś odczuwał coś podobnego,czekam na każdą podpowiedz.Pozdrawiam Pawel.
Taka była pierwsza opinia,dostałem od lekarza lek* sedam3 * brałem pół tabletki wieczorem, czułem się wyciszony i zaraz zasypiałem, czasem brałem jak miałem te ataki robiłem się spokojniejszy lęk ustępował ale ból nie.Ostatnio lekarz stwierdził że nie pasuje do obrazu nerwicowca. Pochodzę z rodziny zagrożonej, mama miała kilka udarów ina nie zmarła , ojciec miał raka wątroby, brat mial zator tętnicy płucnej.Pamiętam jak rok temu przy pobieraniu krwi pielęgniarka stwierdziła że mam bardzo gęstą krew miała problem z jej przelaniem do menzurki, podczas ostatniego pobierania było ok. Czy możliwe jest aby gęstość krwi ulegała nagłym zmianą?Dziękuje i pozdrawiam.
Paweł ja tez pochodze z rodziny zagrozonej ! od strony mamy wszyscy umierali nagle ( zawał) niedawno tak tez straciłam mame !Od tamtej pory lecze sie na nerwice lękową która ma podobne objawy jakie opisujesz !! Jednak mój brat od jakiegos czasu narzekał na kłucie w okolicy serca jakies bóle i dusznosci wybrał sie do lekarza i ....okazało sie ze musi przejsc powazną operacje (wymiana zastawki z fragmentem aorty) nioe mowie ze masz to samo ale zrób sobie wszystkie badania jakie tylko są mozliwe polecam np badanie ECG CREAM takie badanie prywatnie kosztuje 150 zł ale nie u kazdego lekarza mozna je wykonac !! wejdz sobie na strone www.revitum.pl i poczytaj na temat tych badan !! Pozdrawiam