Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ryzyko ponownego założenia by-passów po zatkaniu

Gość Tomacho.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mój Tato 69lat,miał 11 lat temu wstawione trzy by-passy w Krakowie(profesor Kapelak).Potem były jeszcze dwa stenty,balonikowanie,natomiast w tej chwili dwa z trzech by-passów są zatkane i konieczna jest kolejna operacja. Szpital zaproponował klinika w Kielcach,niestety ordynator Edward Pietrzyk (przyszedł do Kielc z Krakowa,podobno *złota rączka*),nie podjął się tej operacji z powodu zbyt dużego ryzyka. Moje pytanie: Czy może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć,dlaczego druga operacja by-passów wiąże się z takim dużym ryzykiem,że nawet lekarze się jej obawiają,a co dopiero pacjenci? Gdzie teraz szukać kardiochirurga który się jej podejmie? Proszę o odpowiedzi.
a panie być nie mogą? ;) a tak serio, to teraz sa swieta Tomacho, wiec mniej ludzi (tez i lekarzy) zaglada na forum, cierpliwosci. co do Twojego pytania, to druga operacja by passow wiaze sie z wiekszym ryzykiem ze wzgleduu na wiekszy stopien niesprawnosci serca + niesprawnosci tych pierwszy raz zalozonych by passow. mozesz przeslac dokumentacje choroby do Zabrza, byc moze tam ktos sie podejmie. na Twoim miejscu (o ile Ci mozliwosci finansowe pozwalaja) szukalbym tez w prywatnych klinikach. powodzenia!
Panie jak najbardziej:) Dzięki za info.Jak na razie tata przebywa w szpitalu w Krakowie.Dokumentacje oglądał doktor Legutko i podjął się próby przepchnięcia zatkanych by-passów.Prawdopodobnie jutro będzie zabieg.To podobno świetny fachowiec.Będzie dobrze!!! Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Witam! Tato już po zabiegu.Udało się udrożnić dwa by-passy.Doktor obiecał,że trzecim się zajmie za cztery miesiące,ale póki co tato może już normalnie funkcjonować. A jak nazywa się ten zabieg...to chyba balonikowanie,ale nie jestem pewien. Pozdrawiam!