Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból i kłucie w boku u nastolatka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Mam 16 lat . od jakiegoś czasu meczy mnie ból i kucie w lewym boku *chyba pod żebrami* miałam tak z pół roku temu, ale ostatnio stało sie to wczoraj. :( z samego rana gdy jeszcze dobrze sie nie rozbudziłam nagle poczułam lekki ból kilka sekund później nie mogłam sie ruszyć, próbowałam wstać chociaż usiąść ale zaczęłam sie dusić, a wszystko przez ten ból. przez chwile nawet przestałam oddychać, czułam sie jakby nagle zabrakło tlenu. Chciałam krzyczeć, ale nie mogłam, łzy płynęły mi po policzku, bo tak bardzo bolało.......Trwało to przez 3 może 4 minuty,a dla mnie trwało jak wieczność. miałam taka sytuację kiedyś ale nie tak mocno! później nie mogłam sie ruszyć, bałam sie że znów tak zaboli. co to jest???????? Ucisk jakiś? A może to coś z sercem? Nie mówcie tylko, że mam iść do lekarza bo o tym wiem, chciałabym sie czegos o tym dowiedzieć.... Aha dodam że właśnie w tym miejscu po lewej stronie mam wrażenie że troche odstają mi żebra, a po drugiej stronie jest normalnie. wygląda to jakbyskora sie wbiła w żebra, ale bardzo lekko.
Witam. Nie mogę określić co Ci dolega . Ale bardzo namawiam Cię na wizytę u kardiologa . Oraz zrobienia Echa serca ( echo to usg serduszka , także wykaże czy wszystko z nim okey czy nie ). Hmm a może problem leży też w nerwach . Często się denerwujesz ?? Może to są tzw Nerwobóle ? . Ale radzę Ci udaj się jak najszybciej do lekarza , takich oznaków nie moża bagatelizować .

ja tez mam takie bole jak cos robie i sie schylam odczuwam lekki bol albo nabieram szybko powietrza. troche mnie to przraza ze pewnie cos z sercem !! ale ja nie pale i do tego jestem bardzo wysportowany i chcialo mi sie smiac z tych wszystkich co maja jakies dolegliwosci az do teraz raz mnie tak zabolalo ze az sie przerazilem, to nie fer!!!

Witam, ja mam taki ból w lewym boku odkąd pamiętam. I wiem jak to boli. Kiedyś były to bóle raz na kilka miesięcy teraz już dwa trzy razy w tygodniu. Kiedyś trwały dwie trzy godziny teraz potrafi mnie boleć pół dnia - mam gorączkę , leje się ze mnie pot i tracę przytomność. Ból jest narastający - najpierw boli słabo a potem nabiera na sile. I bardzo bardzo boli. Byłam u lekarza robili mi usg jamy brzusznej. I nic. Powiedzieli że oni nie wiedzą co mi dolega i odesłali mnie do ginekologa. Ale tam też nic nie stwierdzono. Dodam że nie pomagają żadne środki przeciwbólowe. Musze poprostu czekać aż przejdzie.