Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieprzyjemny zapach z ust i gazy a polipy w zatokach

Gość Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... chcialbym opisac moj problem , polega on na tym ze caly dzien mam gazy co chwila od dluzszego czasu : / moj przypadek jest bardzo skomplikowany poniewarz od pol roku wydobywa sie umnie nieprezyjemny zapach z ust co zjem lub co wypije tym tak niesamowicie smierdzi a jak dlugo nic niejem i niec nie pje to taki dziwny zapach jakby ropa , niewiem czy ma to znaczenie i czy to od tego ale mam chore zatoki polipy mam miec usuwane czy cos (za 2 miesiece zagieg) i tu pytanie to od brzucha ten nieprzyjemny zapachg z ust czy od zatok i jak pozbyc sie dolegliwosci zwiazanych z gazami ?? (mam 18 lat)
kup kminek mielony,zmieszaj z taka samą ilością wagową majeranku[majeranek zmiel w młynku do kawy],wymieszaj i trzymaj w zakręcanym słoiku.Po każdym posiłku jedz pół łyżeczki rozmieszane z małą ilością wody.Uwaga ,żeby się nie zakrztusić ,bo to jest pył drobny.Znajdż dietę lekkostrawną i tak się staraj odzywiać.Nic smażonego ,tłustego.Posiłki 5 razy dziennie ale mniejsze o jednakowych porach .Dwie godz prze snem nie jeść.Płukać usta i gardło propolisem i połknąć.
możesz jeszcze codziennie rano płukac usta olejem słonecznikowym.Należy po wstaniu złózka wziąć do ust łyżkę oleju i trzymać przez 20 minut w przedniej części jamy ustnej,robiąc ciągle tak jakbyś płukał tylko przednie zęby.Po 20 minutach wypluć do muszli i spuścić wodę,umyć zęby.Ten olej musi zmienić kolor na biały.To oznacza ,że odpowiednio długo trzymałeś go w ustach i w nim znajdują sie wszelkie toksyny usunięte z twojego organizmu.Rób to przez dłuzszy czas i sprawdż czy ci się polepszyło.O zapach spytaj laryngologa.I koniecznie rób to z olejem.

Hej. Miałam takie same objawy, nieprzyjemny zapach z ust, na który nie miała wpływu dieta, bądź cuda wianki z płukaniem ust, ponieważ smrodek był spowodowany (tak po polsku) zwężoną dziurką w nosie (10% przepływu) przez co wydzielina nie mogła się wydostać i powstało zapalenie. Dostałam 2 antybiotyki, coś na rozrzedzenie wydzieliny i kropelki i pomogło po 3 dniach. Po drugie przy takiej krzywiźnie nosa (z zewnątrz jej nie widać) konieczne jest usunięcie kawałka chrząstki w nosie, aby poszerzyć dziurkę, bo mimo wyleczenia smrodku objawy mogą powrócić po jakimś przeziębieniu z katarem czy cuś ;)