Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie i pieczenie pod skórą w udach

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni czuje mrowienie w udach ale od srodkowej strony!!!!!! nie mam pojecia co to jest poniewa jest to dla mnie dziwne miejsce!!!!!!! czytalam o mrowieniach w udach od strony zewnetrznej ale od wewnatrz!!!!!!!!!! czasami mam tez takie uczucie jakby mnie pieklo pod skora w tym samym miejscu!!!! zawsze to sie pojawia przy dluzszym siedzeniu!!!prosze napiszcie czy ktos mial taki przypadek bo jak na razie nie znalazlam zadnego watku w necie na moja dolegliwosc!! z gory dziekuje!!!!!!
Takie objawy może dawać zakrzepowe zapalenie żył, nie oznacza to ,że choroba jest już groźna i zaawansowana, może oznaczać tylko predyspozycje do niej. Na pewno warto wprowadzić profilaktykę: dużo ruchu, nie przebywać długo w pozycjach, które tamują dopływ krwi do kończyn. Należy zwrócić uwagę na dietę: przede wszystkim ograniczyć cukier, słodycze oraz nabiał. Zjadać dużo jarzyn gotowanych i różnego rodzaju kasz. Zrezygnować z gazowanych i kolorowych napojów sklepowych. Ponadto dla pewności można zrobić badania w celu wykluczenia zapalenia żył.

Ja też to przechodzę mrowienie i ból w udach ale po zewnętrznej stronie.Nie da się spać ani siedzieć długo w jednej pozycji próbowałam brać magnez, potas i wapno ale niestety to nie był żaden niedobór, zakrzepy również nie podobno tak jest i trzeba wytrzymać choć szukam pomocy bo ciężko jest spać z takim bólem :(

Gość Andrzej1955

Witam też chodzę po lekarzach rodzinny, neurolog, w sumie w ciągu kilku lat opinie lekarzy *trudno się to leczy, wszystko w porządku, podali gabapentin tewa, badania przepływy dobre, lata płyną jest coraz gorzej żadnej poprawy co rok jest około 10% gorzej Objawy: BUL NASILA SIĘ W CZASIE SIEDZENIA PIECZENIE POD UDAMI,, W CZASIE LEŻENIA NASILA SIĘ GDY NOGI ZGIĘTE,, A WO GULE TO ZACZYNAM MIEĆ ODCZUCI BARDZO DUŻEGO ZIMNA W NOGACH,. OSTATNIO PIECZENIE MROWIENIE W CAŁYCH NOGACH AŻ PO POŚLADKI

Gość Tomasz Walczuk
W dniu 30.10.2012 o 23:24, Gość Marlen6153 napisał:

Ja też to przechodzę mrowienie i ból w udach ale po zewnętrznej stronie.Nie da się spać ani siedzieć długo w jednej pozycji próbowałam brać magnez, potas i wapno ale niestety to nie był żaden niedobór, zakrzepy również nie podobno tak jest i trzeba wytrzymać choć szukam pomocy bo ciężko jest spać z takim bólem 😞

Zrób badania w kierunku boreliozy. Pomaga wyciąg z korzenia szczeci pospolitej. Mi jak dotychczas najbardziej pomagają wizyty w komorze normobarycznej.

Gość Marecki321

Witam mam podobny problem od dłuższego czasu piecze mnie strasznie skura na udach ale w tylniej części od kolan aż po pośladki jaka może być tego objawu przyczyna, spać się nie da okłady z kostek lodu robię i na chwilę pomaga 

Gość Wiesław

Witam mam takie objawy już ponad 15 lat.Skóra na lewym udzie piecze i mrowi dokładnie jest to takie uczucie jak pewnie wiele osób odczuło w swoim życiu opalając sobie na słońcu udo do czerwoności i wieczorem w domu cierpiało z tego powodu . dokładnie taki sam ból mam od 15 lat i nic się na to nie poradzi . Ból ten wywołują przepukliny kręgosłupa lędźwiowego.w moim przypadku są to cztery przepukliny dwie operacyjne powyżej 8 mam.Nie poddałem się operacji przez dwa lata codziennie  co cztery godziny zażywałem środki przeciwbólowe dokładnie był to Ibum 400 , który mi pomagał.Ból był okropny nie mogłem siedzieć stać ani chodzić nie mówiąc już o pracy fizycznej na bazarach . przyjąłem ponad 100 zastrzyków już nawet nie pamiętam jakich ,do tego dziesiątki zabiegów ,lasery ,diadynamiki ,mgnetroniki itpi ból ustapił na tyle że od czterech lat nie biorę leków przeciwbólowych i pracuję fizycznie.oczywiście kręgosłup dalej mnie boli ale do wytrzymania.Zauważyłem taką zależność im mniej boli mnie kręgosłup tym bardziej piecze mnie skóra na nodze i odwrotnie.Niestety na pieczenie skóry nie pomogą żadne naście żadne smarowania spirytusem czy amolem .trzeba z tym żyć i cierpieć mało pocieszające ale tak jest .Ja cierpię już ponad 15 lat . Może ktoś ma jakiś złoty środek na te dolegliwości to niech się podzieli swoją wiedzą  pozdrawiam .

Gość Wiesław
W dniu 14.03.2022 o 21:39, Gość Marecki321 napisał:

Witam mam podobny problem od dłuższego czasu piecze mnie strasznie skura na udach ale w tylniej części od kolan aż po pośladki jaka może być tego objawu przyczyna, spać się nie da okłady z kostek lodu robię i na chwilę pomaga 

Masz zapewne początki albo już masz przepukliny kręgosłupa takie są objawy pieczenie skóry na udach tak jakbyś się spiekła na słońcu

https://www.sport-weekend.com/nastennyj-smesitel-dlja-vannoj.htm

Sonar White

Выгодные предложения в категории: Плитки Azuliber. Продажа, поиск низких цен, поставщики и магазины, цены в Санкт-Петербурге