Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie za żebrami nasilające się przy głębokim wdechu i śmianiu się

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem ,że wątek się pojawi podobny aczkolwiek po przeczytaniu nadal się zastanawiam .. Mam 25 lat, brak chorób przewleklych, tabletki jakie zazywam to antykoncepcyjne, jestem osoba palaca. Odczuwam bóle za zebrami , pod piersiami. Początkowo bylo to klucie z lewej strony po paru dniach pojawilo sie z prawej. Nie moge wziasc glebszego oddechu,smieach sie. Czasem trwa to do kilkudziesieciu minut. Inne dolegliwosci to biegunka ..jednakze to raczej spowodowane piciem ostatnio zielonej herbaty. Klucie jest dokuczliwe bo przeszkadza mi w pracy i codziennym zyciu, czy ktos moze mi poradzic co to moze byc?! Z gory dziekuje i pozdrawiam!!
aby unormowac pracę jelita grubego należy: jeść codziennie 2 łyżeczki zmielonego kminku i majeranku[w równych częściach],należy je wymieszać i trzymać w słoiczku zakręcanym,dodawać do posiłków.Kminek działa rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit,majeranek likwiduje skurcze jelit,ma działanie przeciwzapalne.Pomaga tez bardzo w krótkim czasie picie kłącza tataraku.Pół łyżeczki kłączy zalać szklanką wrzątku,przykryć na 30 minut,przecedzić ,pić ciepłe 3x po jednej trzeciej szklanki.Jeżeli są tez sprawy nerwicowe ,to można też pic dziurawiec expresowy z melisą.Wszystkie te porady są z ksiązki zielarskiej.Wypróbowałam wszystko na sobie[biegunki,bolesne skurcze jelit] i mi pomogło.