Gość monis088 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Cześć. Piszę tutaj, bo tak napradę nie wiem już gdzie się radzić... Liczę tylko na to, że ktoś albo miał podobną sytuację, albo wpadnę na forum na kogoś kompetentnego i mi doradzi co robić dalej... BARDZO PROSZĘ O POMOC Otóż piszę przede wszystim dlatego, że od miesiąca męczą mnie stany podgorączkowe, raczej nie przekraczające 38stopni. W czasie snu ich nie ma, nad ranem również. W dzień czasami nie odczuwam, że je mam, ale są. Wieczorem się nasilają, aż do momentu uśnięcia (przechodzą mi już w momencie usypiania). Miałam 2 tygodnie temu skirowanie na badanie krwi i CRP. Wyszlo ujemne, a jeśli chodzi o krew to wszystko dobrze, oprócz małej anemii, bodajże mialam 10,5 a zakres minimalny to 11. Też w tym czasie mialam problemy z żolądkiem. Kilka dni temu miałam gastroskopię. Wykazała: - lekkie zapalenie żołądka - objawy refluksu - żoładek podatny na rozdymanie powietrzem i stwierdzono skurcze jelit (mialam bóle w prawym boku, już minęły od leków). Zastanawiam się teraz czy gorączka może trwać jeszcze przez ten refuks i lekkie zapelenie czy dolega mi coś jeszcze, np. problem z jelitami? Dodam, że mamteż od jakiegoś miesiąca zgrubienie na prawym boku, na wysokości brzucha , tam gdzie się żebra kończą, tak jakby to były napuchnięte jelita, nie wiem czy coś takiego istnieje, ale nie mam pojęcia co to może być... czy wskazana by tu była kolonskopia? Proszę o rady jakiekolwiek, nie umiem już sobie z tym wszystkim poradzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ... Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 a USG jamy brzusznej co wykazało? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ... Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 nie możesz zmienić lekarza,by skierował cię do szpitala?Tam cię zdiagnozują jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość monis088 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 USG nic nie wykazało, a mialam robione 3 razy... W szpitalu u mnie nie przyjmują już nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ... Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 a kał na pasożyty? Może tasiemca masz.Ta gorączka jest podejrzana.A robiłaś badanie w kier. reumatyzmu/?Jak z płytkami krwi jest?Ja bym poszła na ostry dyżur do szpitala wieczorem z tymi wynikami co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość monis088 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 kal już też mialam badany i nic... badania krwi miałam i też w porządku prócz małej anemii.. w środę ide powótrzyć te badania i na mocz też...:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ... Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 kał na pasożyty bada sie trzykrotnie w odstępie 8-10 dni,bo w jednej próbce może akurat nic nie być.Mnie wyszło za drugim razem,a za pierwszym wynik był dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ... Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 na żołądek pij siemię lniane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość monis088 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 już piłam... a mam lekką anemie podobno od tego mogą być stany podgorączkowe wyczytałam w internecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ... Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 na anemie sok z marchwi z sokiem z vczerwonego buraka.Rób sobie w sokowirówce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ... Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 i jeszcze znalazłam w książce zielarskiej,że na anemie pomaga propolis,mleczko pszczele i pau d* Arco. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rupi Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ja mam bóle od paru lat!miałam wszystkie badania kolono-gastro-i byłam w szpitalu i nic takiego nie wykazało a bóle w prawym boku jak były tak są czasami mocne czasami b.słabe ale zawsze.mam zespół jelita drażliwego,i wile innych chorób i po 4 opercjach dlatego lekarze twierdzą że to zrosty.ale ja wiem że to coś z jelitami.według mnie masz też coś z jelitami,jak jeszcze wyczuwasz że twarde to szybko do lekarza.innej rady nie ma.pozdrawiam i miłego dnia[bez bólu] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ADC Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A co z gardłem, czy masz pieczenia, zaczerwienienie, bóle. Ja mam refluks i od tego podrażnioną błonę śluzową gardła. Często mam pieczenia nad ranem i objawy przeziębienia, bóle gardła, od tego mam też prawie zawsze temperaturę 36,8, 37. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi