Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżona temperatura ciała u dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Moja córka ma 13 lat i częste bule głowy. Byłam z nią u lekarza rodzinnego, została wysłana do szpitala na neurologie. Leżała tam około tygodnia. Miała takie badania: morfologie, tomografie ,EEG, kał, mocz, ciśnienie. Wszystkie badania są w porządku, bule głowy nadal występują. Lekarze stwierdzili że jest to na tle nerwowym, ale córka zaprzecza.Ostatnio zauważyłam ,że dziecko ma obniżoną temperaturę nawet do 35.1 stopni. Jestem zaniepokojona. Do tego córka jest senna, nieobecna nie ,ma apetytu (nigdy nie miała, ale teraz unika jedzenia jeszcze bardziej). Często ma dreszcze i spływa po niej zimny pot. Proszę o pomoc, nie wiem zbytnio co robic.
Dziękuje za odpowiedź. Jestem pewna że się nie odchudza. Je ilości nieprzyzwoite( a wazy około 45 kg przy wzroście ok.165) . Badania miała robione w szpitalu, podejrzewam że na tarczyce też. Jakie mogą być przyczyny? a tak ogólnie , spotkałam się wypowiedzią że może być to przedmiesiączkowe (nie miała jeszcze 1 miesiączki), ale w rodzinie nikt nie *cierpiał* z tego powodu.