Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżenie nastroju i drętwienie skóry głowy przy zażywaniu Lokrenu

Gość Boldzio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam następujący problem. Otóż jakiś czas temu, miałem problem z nagłym osłabieniem i wysokim tętnem (opisałem w jednym ze swoich postów na tym forum). Miałem badania krwi, które wyszły bardzo dobre, także EKG w normie poza przyspieszonym tętnem. Kardiolog zrobił mi echo serca, okazało się że wszystko w jak najlepszym porządku. W miejsce betalocu 50 dostałem lokren 20 oraz kaldyum(postas) można powiedzieć że od pierwszego dnia zażywania objawy zupełnie przemineły. Czułem się bardzo dobrze, do pewnego momentu. jakoś 3 dni temu, do południa siedząc spokojnie przed komputerem, poczułem takie nagłe osłabienie jakby zawroty głowy i tętno nagle przyspieszyło. Było to chwilowe, ale od tego momentu już 3ci dzień, czuję sie nieciekawie. Cały czas mam uczucie mrowienia skóry głowy co naprawdę przyprawia o nerwy, do tego bardzo duża suchość w ustach, oraz uczucie lekkiego *trzęsienia* w ciele, no i bóle w klatce piersiowej które raz się pojawiają raz znikają. Co dziwne, kiedy wykonuje wysiłek fizyczny, objawy w większości znikają. Dopiero kiedy siedzę, lub leże bardzo się nasilają...czy moze to być skutek uboczny lokrenu? tętno mam już w normie...Proszę o porady bo to naprawdę człowieka wytrąca z równowagi, a nie chcę co tydzień chodzić do kardiologa ;)
wiesz co, ja tak miałam dokładnie w momentach ataku paniki.. po pierwsze, ważne objawy ustępują przy wysiłku ! ptzy chorym sercu raczej się przy wysiłku nasilają po drugie zakładam, że wtedy ciągle nie myślisz, nie wsłuchujesz się i nie analizujesz swojego stanu tętno przyspieszyło, bo się zdenerwowałeś chwilowym osłabieniem.. osłabienie może mieć podłoże kardiologiczne ale i nerwowe i 100 innych czy skutek uboczny leku, tego nie wiem lekarzem też nie jestem.. jeśli objawy bardzo Cię niepokoją, to idź na wizytę lekarską ale moim zdaniem nakręcasz się... poeksperymentuj ze sobą, poobserwuj jak się czujesz po wysiłku - tylko bez obsesji, bo wtedy pewnie wyjdzie źle albo połóż się jak się czujesz dobrze i zacznij się zastanawiać czy Cię boli serce, czy na pewno nie kręci się w głowie, czy jesteś wystarczająco silny itd.. myślę, że wywołasz sobi eobjawy szybciej niż Ci się wydaje.. szkoda tylko, że większość osób nie potrafi w drugą stronę.. tzn. ich cofnąć :)
Dzięki za porady :) Dzisiaj cały dzień czułem się idealnie, akurat dwa dni wczesniej zrobiłem sobie ostry *spacer* po leśnych bezdrożach i teraz jakby ręką odjął...myślę że jeśli byłoby to coś poważnego to lekarz ogólny i kardiolog raczej by to zdiagnozowali ;) być może to od zmiany ciśnienia, z tego co czytałem lokren może je obniżać, albo faktycznie nerwy + siedzący tryb zycia przez podjętą 3 miesiące temu, pracę. w każdym razie jestem pozytywnej myśli :)
Witam, Od 3 lat biorę lokren 20,ale w minimalnych dawkach-po 1/4 tabletki,raz dziennie na noc. Od dwóch lat wypadaja mi wlosy. Nie skutkuja zabiego dermatologiczne, wyniki sa ok. czy lokren moze powodowac tak duze wypadanie włosów? czy nalezy jedno z drugim wiąza? jesli ktos ma informacje na ten temat,bardzo prosze o odpowiedz.