Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie głowy przy nerwicy

anonim25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich przypadkowo wpadłem na to forum szukając pomoc w swojej nerwicy.Od 7 lat choruje na ową chorobę , przynajmniej tak lekarze twierdzą ze to to ,ale pomóc mi nie umieją.Na początku choroby porobiłem wszystkie badania: Tomografie , EEG ,całą serie badań neurologicznych , krwi , itp tip, komputerowe badania błędników , okulistyczne ,laryngologiczne , leżałem w paru szpitalach i nikt nie doszedł o co chodzi ska się biorą moje objawy , więc wylądowałem u psychiatry. Początkowe objawy były Zawroty głowy Zaburzenia równowagi Ciemności przed oczami Skoki ciśnienia Szumy w uszach Lęki , bałem się z domu wychodzić, właściwie lęk towarzyszył mi cały czas, w tym że z rożnym nasileniem. Ucisk w głowie , jak bym miał obręcz na głowie Zaciśnięte non stop gardło i krtań Drętwienia twarzy języka ,ust , warg (Całej twarzy) Sztywność karku Do wszystkich objawów się przyzwyczaiłem i nauczyłem się z nimi żyć , oprócz drętwienia twarzy języka ,ust , warg (Całej twarzy) , strasznie mi to przeszkadza i nie daje żyć ,na początku po roku chorowania te objawy raz mi drętwiały całą twarz raz odpuszczały i tak non stop było, i były momentu kiedy całkowicie odpuszczały ,potem po jakimś czasie pól roku drętwiały i drętwiały coraz bardziej , i do tej pory mam całą twarz odrętwiała , jest drętwa non stop , w tym że czasem jest nasilenie tego drętwienia bardzo mocne a czasem trochę lżej, lecz non stop są zdrętwiałe te części które opisuje Drętwienie to opisuje tak : To jest takie jak by połowiczny brak czucia, stwardniała skóra mięśnie twarzy , naciąganie skóry i mięśni twarzy , mocne kurczenie się , tak jak bym nie czul twarzy w ogóle, dziwi mnie tylko to że czuje ból tych części , łaskotanie a z drugiej strony tak jak by to nie była moja twarz , ogólne całe odrętwienie głowy, bardzo mi to przeszkadza i nie daje żyć , straciłem już całkowicie radość życia , znajomi mnie olali i tak zostałem sam z tym cierpieniem. Czy są tutaj osoby , które miały coś podobnego, i jak sobie z tym poradziły i czy można sobie jakoś pomóc bo już nie daje rady , leki od psychiatry mi nie pomagają żadne.
mam ten sam problem od 2 miesięcy.rozumię co czujesz to jest nie do zniesienia.do tego u mnie dochodzi jakies uczucie nierealności.podejżewam ,ze jest to wynik naszego ciągłego napięcia i tam sie właśnie objawia.ja mam dodatkowo dyskopatię szyjną i lekarz stwierdził,ze połowa jest od nerwicy ata druga od kręgosłupa szyjnego . zażywam pramolan od 10 dni inne objawy znikmęły a to nie , .strasznie mnie to wkurza i podejżewam ,ze sie tym nakręcam i już jest błędne koło.ale jak to paskudztwo olać jak jest.pozdrawiam
Anonim czytam cie ,iprzyszła mi taka myśl jeszcze jedna rada dla ciebie Moja znajoma bardzo cierpiała ,miała jakieś bóle w okolicy twarzy drętwienia zaliczyła mase lekarzy nikt nic nie znalazł ija ją naprowadziłam że może rośnie jej ząb mądrości i nie może sie przebić trafiła do stomatologa potem na rtg i trafiłam Ta kobieta jakby sie narodziła na nowo po tylu cierpieniach Usuneli tego zęba do dzisiaj jest mi wdżięczna Jak mój syn miał podobne objawy iak ty to pierwsze co zrobiłam to prześwietlenie ono jest jakieś inne bo jakis aparat chodził wokół szczęk na około tylko to pamiętam ale spróbuj tak chciała bym ci pomóc bo wyobrażam sobie jak cierpisz może trafiłam jak nie to przepraszam pozdrawiam
do zofii-to jest po prostu prześwietlenie wszystkich zębów.Mnie jak rósł zab madrości,to bolało mnie za uchem.Latałam po laryngologach.Aż wreszce do dentysty poszłam i się okazało,że ząb madrości rośnie nie pionowo,tylko poziomo ,co sie dość często zdarza.Wyrwał mi go chirurg szczękowy.I spokój.
Anonim jak nie zęby to ruszaj na prześwietlenie kręgów to musi być związane i zzwyrodniniem kręgów a spróbuj jeszcze pobrać jakiś dobry magnez z racji że pracowałam w aptece to polecam ci Magne B6 a może brak tego pierwiastka powoduje u ciebie takie dolegliwości biegusiem lec po niego do apteki .Wyczerpałam już możliwosci pomocy tobie pozdrawiam
Anonim ,jeżeli ty jesteś nerwus to bierz ten magnez z 2 razy dziennie i przez dłuższy czas i piszesz że masz skoki ciśnienia to rusz tyłeczek do lekarza i ureguluj to bo niektóre twoje dolegliwości są związane z tym że wkurzysz sie i ciśnienie wtedy idzie w góre masz zawroty głowy szumy w uszach zaburzenia równowagi to tez weż pod uwage DZwie sie że do tej pory żaden lekarz ci nie pomógł i nie znależli przyczyny twoich dolegliwości ,a może ty tak reagujesz na zmiane pogody poczytaj w internecie na ten temat albo po prostu masz taką silną nerwice i ona daje tak okropne objawy to tylko trzeba nauczyć sie z tym żyć pozdrawiam cie
Nie wiem , czy to coś znaczy , ale przypadkiem jak czytałem sobie o znakach zodiaku a dokładnie o swoim to coś wyczytałem, popis ogólny znaku : Szczęśliwy dzień - niedziela, liczba - trzy, kolor - żółty, kamienie - topaz, bursztyn i chryzolit. Znak męski. Żywioł - ogień. Lew chodzi zawsze z podniesioną głową. To ponoć najszczęśliwszy znak Zodiaku, pozostający pod wpływem Słońca. Jest pełen godności, honoru i dumy. Energiczny i pełen życia, o dominującej, silnej osobowości. Ekstrawertyk i urodzony aktor. Gra przez całe życie. Cechuje go bardzo silny egocentryzm. Kto ma inne zdanie niż on, ten nie może mieć racji. Ma charakter niezależny, ambitny, odważny, ale nie bojowy. Posiada silną wolę, którą potrafi narzucać innym. Sam natomiast nie ulega wpływom. Ma poczucie własnej wartości. W towarzystwie musi stanowić centrum zainteresowania. Przychodzi mu to łatwo, bo jest miły i atrakcyjny, życzliwy i szczery. Budzi zaufanie. Jest zwykle otoczony świtą wielbicieli i pochlebców, do czego przyczynia się również jego wręcz przesadna hojność. Odpowiada mu to - lubi nadskakiwanie. Lubi też przepych i luksus. Kocha ostentację i pieniądze. Nie jest zbyt pracowity. Raczej wyręcza się skutecznie innymi. Jego żywioł to panowanie. Dąży do władzy, zaszczytów, uznania. Umie rządzić. Jako idealista i człowiek prawy, rządzi dobrze i sprawiedliwie. Jest wielkoduszny i wspaniałomyślny. Uczciwy - czasem aż do naiwności. Bywa dobrym organizatorem imprez o wielkim rozmachu. Może być wojskowym, sędzia czy aktorem. Również i kobieta-Lew sprawdza się na stanowiskach kierowniczych, choć bywa, że nie zna się na ludziach i łatwo ją oszukać. Wyróżnia się spośród innych pań urodą i wytwornością. Jako żona - bardzo gospodarna, jako matka - jedna z najlepszych. Niestety, ekstrawagancja Lwa może go czasem doprowadzić do upadku. Mogą się w nim rozwinąć takie złe cechy jak zarozumiałość, przerost ambicji, arogancja i związane z tym skłonności do bójek i kłótni. Uważaj Lwie, byś nie stał się pysznym i rozpustnym lub co gorsze - tyranem! W młodości Lew często łamie serca niewieście. Jest bardzo atrakcyjny dla płci odmiennej. Prowadzi intensywne i zdrowe życie seksualne, wynikające jednak bardziej z ambicji niż z rzeczywistej pobudliwości. Ale gdy naprawdę pokocha jest wspaniałym, romantycznym kochankiem. Wierny, rycerski, zasypuje prezentami. Skłonny do dramatyzowania i wynoszenia obiektu swego uczucia na piedestał, choć jednocześnie potrafi tyranizować go i nękać zazdrością. Miłość Lwa jest barwna - nigdy nie nudna. Nie znosi krytyki więc trzeba go głośno chwalić i adorować, a szczęście zapewnione. Najlepszym partnerem dla Lwa jest Baran lub Strzelec. Udana para to Lew-kobieta i Skorpion-mężczyzna - ale nie odwrotnie! Mimo wielu czyhających niebezpieczeństw może być Lew szczęśliwy z Bykiem, Rakiem, Lwem i Wodnikiem. Inne znaki, a szczególnie Koziorożec, nie są szczęśliwe dla Lwa. Dziecko-Lew to mały tyran. Ambitny, choć leniwy i niezbyt chętny do nauki. Lew powinien zwalczać w sobie snobizm, a także ostrożniej dobierać przyjaciół. [b]Na ogól tryska Lew zdrowiem, o ile go nie zaniedbuje. Bardzo ważny jest dla tego znaku magnez, szczególnie w postaci fosforanu magnezu. Niedobór tego składnika osłabia płuca, mózg, układ nerwowy i mięśnie.[/b] Produkty bogate w sole magnezu to śliwki, otręby pszenne i groch. Zdrowe są dla Lwa również płatki owsiane, kakao, kapusta, pomarańcze, cytryny i sałata. Zwróćcie uwagę Szczeglinie na ten opis ,nie wiem czy to zbieg okoliczności , ale tak se pomyślałem ze wam to napisze i co tym sądzicie ? [b]Na ogól tryska Lew zdrowiem, o ile go nie zaniedbuje. Bardzo ważny jest dla tego znaku magnez, szczególnie w postaci fosforanu magnezu. Niedobór tego składnika osłabia płuca, mózg, układ nerwowy i mięśnie.[/b] Produkty bogate w sole magnezu to śliwki, otręby pszenne i groch. Zdrowe są dla Lwa również płatki owsiane, kakao, kapusta, pomarańcze, cytryny i sałata.
fosforanu magnezu byłem a aptekach i nigdzie tego nie milei, mieli inne postacie magnezu ale tego nie mieli.wie kto skad to mozna nabyc a moze to jest w jakism preparacie ? zwykle te magnezy w aptekach itp to nie są fosforany magnezu, a ja niby co z tego wynika opisu potrezbuje fosforanu magnez , wkoncu niby by sie to zgadzało ze mam problemy z: płucami, mózgiem, układem nerwowym i mięśniami.

Trochę czasu minęło od powyższej dyskusji, jeśli mogę coś pomóc od siebie, to spotkałam sie z czymś podobnym u znajomej. W jej przypadku to była spłaszczona lordoza szyjna i miała przy tym drętwienie twarzy z rana aż do południa (czas w którym pojawiało się to dretwienie) na poziomie szczęki, żuchwy i ust. Nie mogła normalnie mówić, ruszać szczęką, sprawiało to jej ból. Też nie wiedziała co to jest. Okazało sie że to są ranne przykurcze od kręgosłupa i miała podane leki NLPZ i mydocalm forte (rozkurcz mięśni) leki te przepisuje neurolog. Wszystko dretwienie puściło po kilku dniach. I jeszcze dodam, że podobne objawy są w przypadku stanu zapalnego stawu żuchwowego. Tak w skrócie, to żuchwa przesuwa się lekko w tył i są uciski na nerw twarzowy i stąd drętwienia twarzy. życzę zdrowia :)

Ja mam ten sam problem w chwilach stresu a często dzień po tym stresie organizm mój reaguje odrętwieniem.wiem ze to każdy przeżywa stres na swój sposób ale warto skorzystać z porady psychologa nie tabletki bo to jest tylko pomoc chwilowa ,a rozmowy a psychologiem pomagają radzić sobie z samym sobą w takich chwilach to pomaga

Witam.

Ja walczę z nerwicą od 10 lat. Takie drętwienie i zaciski na głowie to nic innego jak obręcz neurologiczna, która jest częstym objawem nerwicy. Do tego dochodzą: kołatanie serca, ciężkość głowy, mrowienie ust, szum w uszach lub ich całkowite zatkanie, drętwienie rąk i nóg, nerwobóle w okolicach serca, ogólne zmęczenie, nadmierna potliwość, apatia, sztywność karku. U mnie jest różnie. Raz lepiej raz gorzej. Przez parę lat trzymałam się ładnie na jednej dawce i było ok. A teraz znowu coś się dzieje i mimo tego, że nauczyłam się rozpoznawać objawy tego choróbska to nadal się nakręcam i bardzo się boję.