Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wypadanie uderzeń serca w nerwicy

Gość timon23

Rekomendowane odpowiedzi

lekarz mi moeil ze to na tle nerwowym i ze kazdy praktycznie je ma tylko nie kazdy odczuwa. Ja je mam dziennie i mam nerwice zreszta mysle z emin nerwicy nabawilam sie pzez problemy z sercem i jego skurczami. generalnie starsnzie sie wszystkim stresuje i jak sie mocno zdenerwuje to serrce zmienia swoj rymt i nastepuje jeden skurcz za drugim i tak potrafi przez kilka minut ...wtedy mam wrazenie ze umieram:((((ale zaden ekg i holter tego nie wykryl i bardzio sie boje tego zaniku normalnej akcji serca:(() Boje sie pojsc do pracy bo o dla mnie bardzo stresujace:(( boje sie wyjsc z domu, pojsc gdzies , pojechac itp itd....no zabic sie to za malo:(
Ja tez odczuwam te dodatkowe skurcze. przyznam, ze jest to bardzo nieprzyjemne, ale generalnie staram sie nie zwracac na to uwage. Normalnie mam ich pare dziennie (rzadko zdarza mi sie dzien, ze nie poczuje zadnego), ale zdarzaja mi sie epizody, ze serce skacze mi niemal bez przerwy i te dodatkowe skurcze mam co pare sekund. Bywa tak, ze na jakis czas przestaja po czym znowu sie ta ekwilybrystyka zaczyna :-). I tak mam przez pare dni, po czym powoli to ustaje. Bywaja tez okresy,. ze serce skacze mi tylko jak jestem w pozycji lezacej. Wtedy musze spac prawie na siedzaco, bo te skurcze nie daja mi spac. I tylko wtedy biore ten propranolol. Ale te epizody zdarzaja mi sie raz na pare miesiecy i nie udalo mi sie jeszcze odkryc co je powoduje. Ale lekarz mowi, ze z serduchem wszystko OK, wiec sie tym nie przejmuje.