Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skoki tętna przy zmianie pozycji

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Od jakiegos czasu borykam sie z problemami zdrowotnymi. Wyniki badan caly czas byly w porzadku, lekarz nie mowil, ze nie mamy tropu po ktorym mozemy pojsc. Jedyne odchylenie to obnizony poziom wapnia i cholesterolu. Teraz zauwazylam, ze moj puls drastycznie wzrasta po przybraniu pozycji siedzacej a nastepnie stojacej. Pozostale objawy to: bole brzucha w srodkowej czesci ( w okolicy splotu slonecznego), puste odbijanie, bole glowy, odczuwanie pulsowania w roznych czesciach ciala, szczegolnie w pozycji lezacej czuje jak mi wszystko pulsuje, poszerzeniu ulegly zyly, na dloniach szyji, stopach, pod oczami. Zatwardzenia i luzne stolce. Bole w klatce piersiowej i wzdluz kregoslupa, klujace bole brzucha w roznych miejscach. Doadanm ze rtg klatki piersiowej jest w porzadku, ekg, echo serca, tarczyca, morfologia, usg jamy brzusznej, narzadow rodnych, ob, crp wszystko ok. Prosze o sugestie. Sama juz nie wiem co to moze byc. Pasozyty?? EOS jest w porzadku na poziomie 1,5. Ukladowe zapalenie naczyn krwionosnych, tez powinna byc eozynofilia i podwyzszone ob i crp. Zespol zwezenia pnia trzewnego?? Moze jakies problemy z hormonami?? Endokrynolog stwierdzil ze tarczyca ok i nie zlecil dalszych badan. Jestem zalamana prosze o pomoc. Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Karolina
Mam skierownie na badania w szpitalu na oddziale kardiologicznym. Czy oni wyjasnia jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy czy tylko zrobia badania i po ewentulanym stwierdzeniu, ze serce jest ok wypuszcza mnie na pastwe losu?????? Bylam na pogotowiu dali mi tabletki obnizajace cisnienie ( chciaz cisneinei jest ok) i spowalnijace akcje serca, dzieki temu serce bije wolnie i jakos sie trzymam, ale co mam robic dalej?? Mam wizyte u zakaznika i wyniki boreliozy... ale caly czas bladze, w jakim kierunku powinnam pojsc??