Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból między żebrami a żołądkiem po lewej stronie

Gość albert

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie jest podobnie np dzis rano gdsy wstalam ze szlam z lozka i nagle zaczal bolec mnie brzuch z lewej strony taki jakby ucisk ze nie moglam sie wyprostowac i ceizko bylo zlapac oddech i do tego mam jeszcze dziwne odczucie w jakie usntej taki nalo wiece co to moze byc ? byla bym wdzieczna ;) pozdrawiam ;]

Hej. mam 15 lat i tez nieraz boli mnie pod zebrami, wszyscy mowia ze to kolka ale to trwa juz ponad 2 tygodnie. bol jest co jakis czas kilka minut i przechodzi. ale bol jest straszny jakby cos mi sie kurczylo, czytalamz necie ze to moze byc zwiazane z nerwica. co to jest i co mam z tym zrobić?? prosze o pomoc!

Od lat walczę z chorobą związana z jelitami i co wiem na pewno że bardzo ważne jest leczenie i stosowanie chemoprewencji, bo musimy zapobiegać powstawaniu raka a nie potem gdy jest za późno starać się go zwalczyć...chemoprewencja- poczytajcie

Witajcie jeżeli jeszcze ktoś tu zagląda to prosze o radę. ja też mam podobne objawy jak wy czyli boli mnie między żołądkiem a sercem i czasem promieniuje do pleców pod lewą łopatką każdy mówi mi że to niby trzustka ale ja jeszcze nie byłam u lekarza prawdo podobnie pójdę po niedzieli ale jeżeli macie jakieś informacje to proszę o pomoc bo nie ukrywam że bardzo boję się iść do lekarza. pozdrawiam i dziękuję

Do artura: Witaj Ja cierpiałam na taki ból brzucha przez prawie 4 lata, wszystkie badania były w porzadku a ból dalej był i co najgorsze, nie mozna przy tym brac za dużo lekarstw bo to jeszcze pogarsza sprawe, wiec lekarz mi zaproponował rezonator biofotonowy no i bóle minęły po 3 miesiącach stosowania

Ja spalam u kolezanki w piatek. Podczas jedzenia nie wiem moze za mocny wzielam wdech i cos mi przeskoczylo teraz boli mnie caly czas raz mocniej raz slabiej podczas snu nie mg sie ruszyc zeby przewrocic sie na drugi bok musze usiasc i sprobowac. ja mam problemy z sercem ale boje sie ze lekarz wysle mnie na przeswietlenie i nie wiem co mam robic. Boli mnie zebro na samej gorze pod sercem. zero siniakow zero goraczki... nie rozumiem tego. Co robic?

Witam mam podobne objawy, mianowicie od około 2 lat odczuwam takie dziwne napięcie jakby poczucie ciężkosci z lewej strony pod żebrami (bardziej z boku), nie jest to jakiś silny ból lecz uciążliwy mam też wrażenie że nieco ustaje podczas gdy całkowicie się rozluźnię, zrelaksuje, bądź gdy przebywam w zimnym otoczeniu, lub nawet biorę prysznic, lekarz podejrzewał lekką przepuklinę rozworu przełykowego i rzeczywiście mam ową dolegliwość lecz nie sądzę aby to ona była przyczyną tego bólu, zalecono mi łykanie tabletek osłonowych przez ok. 4 miesiące i zapewniono że ból minie, nic z tego, mam wrażenie że problem mój jak i również kilku tu wypowiadających się osób może mieć charakter psychofizyczny, czyli coś w stylu nieświadomego napinania danych partii mięśniowych, absolutnie nie mam pojęcia gdzie szukać pomocy

Witam was.. Mam straszy problem ale sama do konca nie wiem z czym.. Jakis tydzien temu przy kaszleniu cos mnie strzyklo w okolicach zeber po lewej stronie,od tej pory nie moge nawet w tym miejscu sie dotknac,lezec na tej stronie. jezeli wie ktos co to moze byc prosze o pomoc. Z gory dziekuje

Witam jerzeli ktoś jeszcze to czyta to ja mam to samo co wy i byłem już chyba u 10 lekarzy Rzaden niewie co mi jest straciłem mnustwo pieniędzy na prywatne badania i lekarzy bo panistwowo po 3wizytach traktowali mnie jak wariata nawet czasami sobie mysilałem że to jakasi zmowa lekarzy. Oni poprostu mają nas gdzieś nawet się niestarają żeby nas wyleczyć mają nas za przeproszeniem w głębokiej d...e!!!!!!! Ktoś to w konicu musiał powiedzieć. Ja mam tą nieznaną przez lekarzy chorobę już 4lata i chyba zabiore ją do grobu a czuje że długo mi nie zostało bo choroba się pogarsza jak jesteśmy chorzy to jesteśmy zdanij na siebie rzycze wam durzo zdruwka i byście przetrwali te trudne chwile

Mam też taki ból,najczęściej po lewej stronie.byłam u lekarza wyszło mi że mam bakterię helicobakter.leczę się już 3 miesiące. biorę tabletki ospamox, metronidazol, ipp20 2 razy dziennie po jednej tabletce. Jak już się skończą to mam przerwę 2 tygodnie, później znowu następna seria tych samych tabletek. powiem szczerze że jak biorę tabletki to czuję się rewelacyjnie, nic mnie nie boli, jak tylko przestaję brać to wszystko wraca, bóle pod żebrami, bóle żołądka. mam zamiar wziąć jeszcze jedną taką serię tabletek, a później chyba pójdę na gastroskopię bo wydaje mi się że to już są wrzody na żołądku.Do wszystkich zwłaszcza do młodych ludzi: rozmawiajcie o takich rzeczach z rodzicami, na pewno potraktują to poważnie i pójdą z wami do lekarza. To nic nie boli a może zapobiec jakiejś groźnej chorobie.Teraz jakakolwiek choroba nieleczona przekształca się w raka.Pozdrawiam

Pytanie sprzed 10 lat... Mam takie objawy od ok. 4 m-c. Ból przypominający kolkę plus uczucie jakby coś od środka wypychało mi 2-3 dolne rzebra. To nie jest przyjemne. Te uczucia towarzyszą mi kilka dni. Dzień przeżyje ale noc.. ból nie daje mi w nocy spać spokojnie. Zmiana ułożenia ciała do snu nie pomaga. Nadal nie wiem co to a chciałabym wiedzieć.. lekarz rodzinny mi w tym nie pomoże.

Dzień dobry, czy ktoś z Państwa dowiedział sieci mu dolega? Ja od kiedy byłam w ciąży miałam taki ból pod żebrami musiałam się od razu kłaść żeby przeszło. Ale teraz moja córka ma 3 lata a ja nadal mam ten „skurcz” jak tylko się schylę żeby buty założyć albo jak chce wstać i używam mięśni brzucha. Wszystko drętwieje z lewej strony i nie mogę się ruszyć to bardzo boli a pod żebrem wychodzi taka gulka. Robiłam USG ale nic. Moj lekarz mówi że to po prostu skurcz ale ja nie sądzę żeby to było to. Czy ktoś może pomóc?

Gość Zaniepokojona

Mam to samo od wczoraj. Wszystko było w porządku do momentu aż wyszłam z domu. Złapał mnie ten ból z lewej strony pod żebrami, byłam pewna że to kolka, że może za szybko idę. Wróciłam do domu i nie przeszło i to mi nie dawało spokoju bo przecież siedziałam i niby skąd ta "kolka"? W nocy nie bolało tylko wtedy gdy spałam na boku, bez różnicy czy lewy czy prawy, natomiast na plecach nie da rady leżeć bo boli. Dzisiaj rano wstałam i ból jest ten sam co wczoraj. Czytałam info w necie i się wystraszyłam bo to może być trzustka, objawy się zgadzają. Zauważyłam też, że w pozycji siedzącej boli ale jak się pochylę do przodu to już nie boli. Poszła bym do lekarza ale teraz ta epidemia koronawirusa, za tydzień święta, nie wiem co robić. Martwię się, że też akurat teraz mi coś dolega kiedy szaleje koronawirus. Życzę wszystkim dużo zdrowia a ci którzy wyzdrowieli napiszcie jak to było u was. 

Witam umnie zaczęło sie to wszystko dziwnie dosc dlugo meczylam sie ze zgaga dostalam leki od lekarki stosowalam ale stwierdzilam ile moge je brac ? Postanowiłam odstawic je ... jakis czas bylo dobrze pozniej znowu sie zaczelo ale juz nie az tak intensywnie ... w końcu zgaga minęła pojawiły sie bóle pod zebrami z lewej strony tak jak by mnie tam cos trzymalo nie mam pojecia co to moze byc lekarka stwierdziła ze gazy mi sie zbieraja chociaz wydaje mi sie to malo prawdopodobne no ale okej za 3 tyg mam wizytę u lekarza i zrobia mi gastroskopie zobaczymy co wyjdzie ale strasznie sie boje co to moze byc 

Niestety ale moim zdaniem jest to trzustka, ja również mam podobne objawy kłucie po lewej stronie na środku brzucha do tego doszedł ból pleców, odbijanie czasem wzdęcia i jakby żołądek czasem czegoś nie strawił. Miałam wykonane Usg parę razy, badania laboratoryjne, rezonans magnetyczny bez kontrastu-wyniki wszystkie są super, w gastroskopii wykryto gastroskopię rumiana i refluks. Ale tyle się o tym naczytałam że wydaje mi się że to trzustka. Niektórych przypadków jej zapalenia np pzt nie da się zdiagnozować wcześniej nawet rezonansem. Więc pozostaje czekać aż pojawia się zmiany widoczne.. Bo lekarze nie wiedzą co to mówią może od żołądka może jakieś skurcze.. Może skurcz jelit.. Może korzonki może kręgosłup.. I tak naprawdę wykonałam masę badań a nie wiem nic...