Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból między żebrami a żołądkiem po lewej stronie

Gość albert

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie:dokucza mi od dwóch tyg;ból między żebrami a żołądkiem po lewej stronie.Objawia sie podobnie jak kolka albo cos jak skórcz pojawia się nagle i trwa pare min. nasile sie przy gwałtownych ruchach ,głębokim odychaniu i śmiechu.Czy ktoś wie coś na ten temat procze o porade................
Gość Łukasz S
Ja równiez mam coś podobnego, ale dośc długo już to odczuwam, i tez po parę minut, i przestaje, ale najbardziej gdy wezmę bardzo głęboki wdech, to boli.Również po lewej stronie. JHak zaczyna mnie to boleć to straram się kaszleć, bo wtedy serce zostaje pobudozone podobno. Jak ktoś coś wie to piszcie.HEJ:
Gość boli wciąż
mialem identyczne obiawy... przestraszylem sie .. pojechalismy do szpitala... lekarz powiedzial ze to poczatkowe objawy wrzodow... jak zapobiec.. nie pic alkoholu .. nie palic... sypiac dobrze.. i ogolnie nie przesadzac z wysilkiem fizycznym
Gość schorowana 16
czesc ja cierpie na cos podobnego...tylko ze u mnie nie jest tak kolorowo....cala lewa strona ciala lacznie z zoladkiem boli mnie caly czas bez zadnych przerw....nie moge jesc, smiac sie, ani nawet poprawnie oddychac i mowic podczas ruchu tez boli do tego mam mdlosci i wymiotuje....najbardziej mnie bola wszystkie zebra z lewej strony. nie mam ani opuchlizny ani goraczki nie wiem co mi jest. jesli ktos z panstwa mam podobne objawy *czegos* albo choruje na to...to prosze mi napisac co to takiego, czy to grozne, itp.....o odpowiedzi prosze na maila alenow8@wp.pl lub tu na forum....tak dla scislosci mam dopiero 16 lat i nie wiem czy to grozne...bardzo sie boje... z gory dziekuje za odpowiedzi
No cześć ja mam te objawy od paru lat na początku mówiono mi ze brak mi potasu to brałam potas tylko ze pozniej przez niego corazbardziej mnie kuło i nie juz po lewej stronie ale i tez po prawej.... Byłam z tym u swojego lekarza przepisal i usg brzucha nic nie wykazalo podejrzewali wrzody wiec zarestrowalam sie do gastrologa ale po paru dniach zemdlalam rano w domu no i jak mnie karetka zabrala do szpiatala to tez tam zemdlalam.... Zrobili mi wszytskie badania no i bylo ok idealne wprost EKG tez... Ale zrobili mi tez gastroskopie.. No i okazalo sie ze mialam przewlekly niezżyt żoładka i Helikobacterie w zoładku dostalam antybiotyk bralam go dwa misace pozniej lekarz powiedzial ze mozna go odstawic i mialam spokoj na troche ale znowu mi to powraca... :( wiec moze tak juz ma byc...
ja też mam podobne objawy. ból miedzy żebrami coś jakby skurcz albo kolka. trwa kilka sekund (wteyd nie moge smiac sie ani głeboko oddychac) i smaoistnie puszcza. przy tym czasami cierpnie mi lewa reka ale wysłali mnie najpierw do neurologa i eeg wyszło nieprawidlowo wiec zaczeli mnie leczyc w kierunku padaczki jednak bóle nasiliły sie ( ostatnio trwał 2 godizny) i łapią mnie częsciej. Nie wiem co dalej :/ w najblizszym czasie mam rezonans mózgu a na najblizszej wizycie zasugeruje konsultacje z kardiologiem choc wspominalam juz o cierpnącej ręce. Chce też zrobic usb klatki piers choć miałam robione RTG i chyba jakbym miala tetniaka to by wyszło? Jak ktos ma jeszcze jakiś pomysł co z tym robić to piszcie:)
Ludzie, czeste bole roznych czesci *ciała* w naszym organizmie spowodowane są *wybitym kręgiem*,, absolutnie nie radze isc akurat z kregiem do lekarza, wtedy najlepiej znalesc dobrego ( ale dobrego a nie pierwszego lepszego) kreglarza ktory kreg wbije naodpowiednie miejsce - tot ak w kwesti cierpniecia reki i takich objawow - konkretniej do kati - jelsi chodzi o sam bol pod żebrami.. sam to mam - ale z reguly naduzywalem rok alkoholu niestety i mam wrazenie ze to wrzody.... i to chyba najprawdopodobniejsza opcja.. aczkolwiek, warto isc do lekarza - tylko wiekszosc jest mysli -*wole nie wiedziec co mi jest wtedy jestem zdrowszy* sam tak mysle. ale to zle myslenie.
Ja mam bóle żebra po lewej stronie i w nadbrzuszu, nad pępkiem czasami (rzadziej). Wcześniej (2 tygodnie temu) stwierdzono u mnie neuralgię międzyżebrową która objawiała się bolem po lewej i prawej stronie brzucha i promieniował do pleców i łopatki. Lekarz od razu stwierdził tą chorobę i dał leki przeciwzapane, po 5 dniach minęło. Lek nazywa się IBUPROFEN. Ale co się okazuje? Jeden lek leczy jedno, a psuje drugie, czego nie wiedziałam ;/ teraz mam kłopoty z żałądkiem, nie wiem co gorsze, chociaż neuralgia bardziej dawała się we znaki, bolało cholernie, ale tylko chwilę, potem ból znowu powracał i tak w kółko. Teraz boli mnie po lewej stronie brzucha i nie wiem co mi jest, we wtorek idę do lekarza. To wszystko jest chore, wyleczysz jedno, przyjdzie drugie...
witam, trafilem tu przypadkiem i pewnie jednorazowo :) ja mialem bole samoistne i podczas wysilku z lewej strony, klocie silne jak kolka, nie moglem wtedy wziac glebokiego oddechu, bo bolalo. Mialem takie bole napadowe od czasu do czasu, myslalem ze to serce. Az pewnego dnia zlapal mnie taaaaaki bol na ok 30 min az musialem usiasc, udalem sie do pobliskiego lekarza dostalem zastrzyk na serce i zostalem odeslany do domu - jak sie okazalo lekarze nie wpadli na to ze to ODMA. Chodzilem tak tydzien z bolem jakby zwichniecia obojczyka, pocilem sie, strasznie slablem, jak do nich pojechalem ponownie i odkryli co mi dolega, to karetka i jazda pod skalpel :D. Nie chce straszyc, ale poinformowac, ze jest taka opcja niestety. Zycze zdrowia. :)
Czesc Wszystkim mam pytanie... Wczoraj i pare razy wczesnej mialam ostre bole po lewej stronie zeber, a dokladnej pod zebrami. Polozylam se i myslalam ze mi przejdze wyciagnelam rece do gory bo chcialam zeby mi moj chlopak pomogl wstac i momentalnie mnie tak zabolalo, ze niedosc ze mi rece opadly to az mnie w kulke zwinelo i nie mialam nad tym kontroli,bol niesamowity,jak biore duze oddechy tez mnie boli... :( co z tym zrobic.? ktoś we co to moze byc.? Kiedys mi lekarz stwerdzil nerwice serca, czy to moze byc od tego.?
u mnei też podobne występuje dokładniej (mam 13lat i nie wiem co to :|) tak samo po lewej stronie (tutaj chyba inaczej) od czasu do czasu mam taki dość silny skurcz mama mówi *kolka* tylko szkoda bo ta kolka trwa już 3dni (dziś trzeci) tak jakby pod lewym dolnym żebrem prosze o pomoc :::|