Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej po wysiłku fizycznym przy hipokalemii

Gość smerfetka 333

Rekomendowane odpowiedzi

Gość smerfetka 333
Witam. Mam 21 lat. Obecnie studiuję. Wykryto u mnie hipokaliemię i leczę sie na nią od 4 lat. Dbam o siebie. Dobrze się odżywiam, dużo sypiam i nigdy nie problemów z nerwami (nigdy nie brałam tabletek uspakajających). Podchodzę spokojnie do wszystkiego. Ostatnio bardzo żle sie czuję po wysiłku np. wejscie na 1 piętro a tragicznie po 0,5 h powolnej jezdzie na łyżwach. Odczuwać silne bóle w lewej częsci klatki piersiowej, drętwienie lewej nogi i ręki a ostatnio nawet lewej cześci szyi i lewej górnej cześci zębów. Często mdleję. Ból i kołatanie serca wzrasta wraz ze zwiększaniem sie wysiłku. Jestem bardzo blada i mam bardzo podkrązone oczy, choć nigdy nie miałam. Mam niskie ciśnienie. Przy dużych bólach dostaje gorączki. Za wszelkie wskazówki i porady z góry bardzo dziękuję.
I to jest to nieszczęście ludzi ,którzy szukają przyczyn swojego samopoczucia od innych ludzi a Twoje objawy są bardzo niepokojące,trzeba iść jak najszybciej do lekarza i porobić badania ,które zleci lekarz. Niektórzy ludzi traktują forum jak pogotowie i myślą ,że ktoś postawi diagnozę , poda przyczynę dolegliwość i na tej podstawie zacznie się leczyć Jest to bardzo ryzykowna forma dochodzenia do prawdy o stanie swojego zdrowia,która może się bardzo zle skończy dla pytającego. Smerfetka u Ciebie jest kilka objawów niepokojących powinnaś iść jak najszybciej do lekarza. Ludzie nie leczcie się przez forum bo objawy zawału są bardzo podobne do ataku nerwicy ale to musi stwierdzić lekarz ,który na podstawie badań orzeknie czy to , ,tylko,, nerwica czy coś poważnego. Z forum powinni korzystać osoby ze zdiagnozowana już chorobą a szukającą wsparcia od innych osób z tymi samymi dolegliwościami.
Masz racje. ~smerfetka 333 napisała opis objawów... i co z tego skoro nie wiadomo co je powoduje ? Jak ktoś z forum ma coś pomóc skoro nie wiadomo nic o chorobie ? Wpierw do lekarza (lub lekarzy jeśli trafi się na jakiegoś konowała) potem na badania i dopiero na końcu jest sens szukać wsparcia na forum.