Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca, duszności i szybkie męczenie a nerwica

Gość wondergirl1001

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wondergirl1001
Od niedawna mam dziwne objawy, np. dzisiaj cały dzień bolało mnie serce, pózniej strasznie duszno mi było, szybko się męczę, wstane na chwile juz mi serce wali. I tak co kilka dni. Czasem czuje że nie mogę do końca oddychać, jak ziewam jest dobrze. Chwilami cala się trzesę czuje że zaraz moge zemdleć :( straszne uczucie. czasami wieczorami tak zle mi sie oddycha ze nie moge spac poł nocy :/ czasem drga mi powieka, nola mnie łydki wiec biore magnez, aspargin. Ale to nic nie pomaga. Myslicie ze to nerwica czy powinnam isc do lekarza?
Gość KRAKERS-AŚ
Ja też jestem tu nowa . mam 20 lat studiuje. zauważyłam, że problemy z sercem zaczęły się u mnie ok. 17 roku życia w LO. częste bóle w klatce piersiowej, poczucie ogromnego i raptownego ścisku przy tym masakryczne problemy z oddychaniem zawsze po tym jak się zdenerwowałam..Bywało i tak, że musiałam leżeć godzinami do tego garści leków uspokajających. Kiedy poszłam do lekarza i powiedziałam że *mam problemy z sercem..* lekarka zapytała się mnie czy się zakochałam?. powiedziała, że u kobiety i to w moim wieku nie ma opcji żebym miała problemy z sercem i że chce wyłudzić zwolnienie na wf. Straszna znieczulica. Bóle serca nie ustały, dalej je mam już nie przechodzą tak szybko. Do tego zauważyłam że bardzo szybko się męczę-zadyszka, momentami mam zawroty głowy i zaburzenia równowagi-trzeba oprzeć się o ścianę by utrzymać pion.oraz bóle głowy chwilowy ale intensywny-jak porażenie piorunem . Moja babcia miała nerwicę bóle głowy wymioty ostatecznie okazało się że to bardzo poważne wymaga operacji. Jej siostra nerwicę serca już jako młoda panienka , babcia z drugiej strony rok temu wstawianą zastawkę. Czy to mogłoby mieć jakiś wpływ i dodatkowo mnie obciążać?? Wiem że jestem tylko kolejną osobą na tym forum i że wypowiadają się tutaj ludzie którzy mają dużo większe problemy, ale boję się że któregoś dnia zemdleje na środku skrzyżowania.
tez jestem nowa, mam 30 lat i od 4 lat mam te same dolegliwosci, czasem uczucie, ze ktos wepchal palec w moje serce, nie moge spac, od miesiaca zaczelam sie pocic w nocy i nie jest to normalny pot, ale woda, tak obfita, ze spie na reczniku, budze sie w nocy cala zesztywnial w miesniach , musze sie przebierac, nie wysypiam sie , a pracowac trzeba, mieszkam w uk i tutaj lekarze w ogole nie dbaja o pacjentow, nie wazna jakosc, a ilosc... do teraz nie wiedzialam co sie ze mna dzieje, zawsze sprawna fizycznie, mloda, a tu takie kuku...