Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nie daję sobie już rady z nerwicą lękową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i chciałbym się podzielić z wami moimi uwagami jak mi udało się wyjść z nerwicy serca jaką kiedyś miałem. Objawiała się ona podobnie do waszych opisów lęk przed wszystkim uczucie duszności, były sytuacje kiedy wydawało mi się że przestawałem oddychać. Straszne rozwolnienie w różnych sytuacjach to jedno z objaw nerwicy serca. Gdy udałem się do lekarza to on mówił mi co mi dolega i niestety wszystko się zgadzało przepisując mi leki powiedział że one są tylko aby mi pomóc wyjść z choroby i że one same mnie z niej nie wyleczą, muszę sam sobie wmówić że mi nic nie jest. Jak pamiętam był to premylamin, propranolol, signopan uspokajający, mentowal który pomagał mi oddychać, i jeszcze kilka leków ale to było tak dawno że nie pamiętam, leczenie trwało około roku ale dzięki mojemu uporowi udało mi się z tego dziadostwa wyjść czego i wam wszystkim życzę. Ale obecnie jestem tak jakby odizolowany od bodźców zewnętrznych nie przejmuję się w ogóle podróżą traktuje wszystko olewająco, ale jestem szczęśliwy że jestem już niby zdrowszy. Pozdrawiam wszystkich

od czterech lat zastanawiam się co mi jest. czasami myślę że to jakaś choroba serca, a czasami że to nerwica. do dziś nie umiem jednoznacznie powiedzieć co mi jest. czytając wasze wypowiedzi, jestem bliska stwierdzeniu nerwicy, ale czy ona może objawiać się bez żadnych najmniejszych sytuacji stresowych. nagle robi mi się gorąco i mam uczucie niepokoju po którym przeważnie następuje takie szarpnięcie serca, coś jakbym się wystraszyła i serce raz walnęło mocniej, po tym mam szybszą akcję serca. często też czuję jakby pieczenie uszu, nie mogę też przeważnie zasnąć, a jak się położę to słyszę moje serce. czy ktoś z was też tak ma?

Czasem miewam podobne objawy. Z tym, że ja mam nerwicę. Ale objawy: uderzenia gorąca, słyszenie mocnego bicia serca przed zaśnięciem (i problemy z zaśnięciem) zdarzały mi się bez sytuacji stresowych - jestem po prostu bardzo wrażliwa, bardzo emocjonalnie podchodzę do wszystkiego. Może to być również wynikiem zaburzeń hormonalnych - takie uderzenia gorąca miałam wiele miesięcy po porodzie - czułam się jakbym miała menopauzę - najpierw uderzenia, potem zimno i dreszcze. Ja niestety mam nerwicę. Dzisiaj dopadł mnie puls 120, problemy z nabraniem powietrza, a przy głębszym oddechu drapanie w klatce piersiowej i napad kaszlu - dostałam propranolol i cloranxen. Zapisałam się do psychologa, mam nadzieję, ze pomoże... Pozdrawiam wszystkich znerwicowanych!

Kochani. Nerwica to okropna choroba, która utrudnia normalne funkcjonowane, każemu, kogo dopadła. Myślę jednak, że każdy jeśli zamiast niemej zgody wyrazi głośny sprzeciw i zacznie z nią walczyć wczesniej, czy później zwycięży. Najważniejsze to znaleźć odpowiedniego specjalistę i dopasować leki do swoich indywidualnych potrzeb. Następnie konsekwencje walczyć o siebie i o swoje zdrowie. Raz będzie lepiej, raz gorzej, a raz bardzo źle ale z czasem nerwica odpowiednio ,,atakowana* odpuści. Bądźcie Kochani cierpliwi choć wiem, że to ogromnie trudne i wytrwali. Dacie radę. Tego z serca życzę wszystkim chorym. Miśka.

Nie dziwię się. Nieleczona nerwica może człowieka wykończyć... Ja musiałam iść do terapeuty, bo przestałam sobie z tym całkowicie radzić. Zdecydowałam się na Bożenę Szczęsną, moja ciotka do niej chodziła, więc było mi łatwiej dokonać wyboru terapeuty. Już od pierwszego spotkania wiedziałam, że ta terapia przyniesie efekty. Chodzi o tą atmosferę, która panowała w jej gabinecie. Otworzyłam się całkowicie i przyjęłam mnóstwo cennych wskazówek.

Cześć mam 20 lat moja nerwica zaczeła się rok temu kula w gardle przeszło jak zaszłam w ciąże urodziłam i po 5 miesiącach znów wróciła tylko że śilniejsza zawroty głowy jak bym miała zaraz zemdleć płytki oddech uczucie gorąca uczucie jakby mi miało zaraz serce przestać bić ataki mam co 2 dni 2 razy dziennie około 30 min czy ktoś ma te same objawy ??? 

Pomóżcie