Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i skurcze w klatce piersiowej po wysiłku fizycznym

czidel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 15 lat i od 2lat mam takie dziwne objawy tzn: -serce zaczyna przyspieszac przy lekkim stresie a przy max zdenerwowaniu to czasami mysle ze odlece -mam też skórcze dziwne w klatce piesiowej takie jak by mi coś miazdzylo tylko przy max wysiłku np dwa razy jak przebiegne 60 m to sie nieda wytrzymac nogi giętki są w tedy -nagle ataki paniki ze nie dożyje 18stki ze mi sie coś stanie -nagłe ataki drżenia ciała całego od nóg do płeców podczas szybkiego bicia serca mam zawroty głowy i robi mi się czarno przed oczami na jakieś 2sek potem jestem oszołomiony na jakieś 10min -dziwnie się czuje w hipermaketach jak wejde to zawsze i momentalnie mam takie zawroty głowy wyskaakuja na mnie ostre poty cieple nie zabardzo wiem kto co do mnie gada zawsze muwie siostrze a ja dobre poczekam w samochodzie bo jak nie wyjde to masakra a rodzina mi nie wierzy nawet nie widząpo moim zachowaniu nic nic nic maja to w d....
Spokojne!! Mam podobne objewy. To wszystko przez stres! Może to być także nerwica. Nie martw się drgawkami - to efekt zestresowania - lub lęku. Pomyśl sobie o czymś przyjemnym neizwiązanym z chorobami. A przede wszystkim dobra rada- nie czytaj w internecie za dużo o swoich objawach. Jeśli coś POWAŻNEGO cI DOLEGA TO IDŹ DO LEKARZA. Nie stawiaj sam sobie diagnoz, bo to jest najcorsza droga! I może powodowac efekt placebo. Co do hipermarketów to tłok, szum, - to przez to. Unikaj ich przez jakiś czas. I nei przejmuj się tak!! Pogadaj z kimś o tym i stosuj techniki relaksacyjne - pij melisę. Podzro ;)