Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżenie temperatury ciała po by-passach

Gość mika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bardzo proszę o podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami , jeżeli chodzi o w/w temat. Mój tatuś miał operację 21.10.2009 (by -passy ) Po operacji nie miał żadnych powikłań , dobrze się czuł i czuje jednak po tej operacji jest mu cały czas zimno. - a muszę wspomnieć , że przed operacją był jak piecyk ( nigdy mu nie było zimno , ubierał się w przeciwieństwie do mnie o połowę mniej - ja byłam i jestem zmarźluchem)Czy to tak ma być ? Czy może to minie ? A może musi iśc do swojego kardiologa to zgłosić? Już sama nie wiem, ale widzę , że coś psychika mu siada , że coś jest nie tak .Proszę o informacje.
Znam ten problem. Ja też przed operacją wciąż narzekałem, że jest mi gorąco. Po operacji jest mi zdecydowanie częściej zimno. Ma to związek z tym, że przed operacją miałem problemy z nadciśnieniem i to powodowało uderzenia ciepła. Po operacji bardzo często ciśnienie spada. Z resztą powinniśmy utrzymywać możliwie niskie ciśnienie i tętno. Dlatego nie robiłbym z tego powodu problemu, ale na wszelki wypadek, prosze pójść do kardiologa. Myslę jednak, że powie to samo. Ja tez jestem taki mądry po konsultacji kardiologicznej. Zapraszam na mojego bloga na Wirtualnej Polsce *Pokochać by passy* Pozdrawiam i życzę tatusiowi zdrowia!