Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Walka z nerwicą lękową po utracie ukochanej osoby

Rekomendowane odpowiedzi

Moja historia jest bardzo podobna do tych wszystkich które przeczytałam. Walczę z nerwicą lękową od dwóch lat, po nagłej śmierci kochanej osoby. Na dzień dzisiejszy lecze się farmakologicznie (niestety) i jest trochę lepiej. Pierwszą wizytę u psychiatry zaliczyłam dwa lata temu. mimo zapisanych mi leków unikalam brania ich i tak ta wstrętna choroba mnie wykańczała. To trwało 2 lata. Miesiąc temu znowu zawitałam do mojego lekarza i opowiedziałam szczerze o swoich obawach, o uzależnieniu i nie wyleczenie tej choroby. moja Pani doktor powiedziała mi, że wyjdę z tego (napewno) ale muszę podleczyć moje myśli (bo nerwica to tylko i wyłącznie głupie myśli) i ja w to wierzą z całego serca. Nie leczona przeze mnie nerwy doprowadziły do podwyższonego tętna i też biorę 1/2 tabletki bisocardu rano. teraz jest ok. mam 33 lata, 2 dzieci i muszę walczyć. czasami brakuje mi sił. Mam wspaniałego męża, który zawsze jest przy moich fanaberiach. Myślę, że będzie też inaczej jak minie ta okropna ponura zima. Byle do wiosny. Cieszę się, ż e jak jest mi źle i coś mi dolega to wchodzę sobie na tą stronę i dolegliwości mijają (jak wizyta u lekarza, a było ich wiele, uwierzcie).
Mona,nerwicę u Ciebie stwierdzono na podstawie konkretnych badań,czy tak na Franka oko?Czy na podstawie Twoich lęków?U większści Pań na tym forum też stwierdzono tę dolegliwośc.Tak sobie myślę,że jeśli w systemie grzewczym w bloku część wody wyparowała,trochę poszło na przecieki,to żeby ostatnie piętro miało ciepło,to operator powinien zwiększyć obroty pompy.Czy Twój operator postąpił słusznie zwiększając tętno?Laik jestem,ale czy ktoś stwierdził,w jakim czasie i w jakim procencie organizm kobiety uzupełnia straconą w czasie okresu krew?I co się dzieje gdy trwa to latami?Na pewno lekarz pyta.A jeśli nie?W ostatniej *Przyjaciółce* twierdza,że należy pić 8 szklanek wody w ciągu doby,Pijesz tyle?Czy jest możliwa krew bez wody?Na pewno się mylę,ale sądzę,że gniewną bywasz,bladą bóle migrenowe też nie są Ci obce,może nawet nieostre widzenie miewasz?Jak powiedziałem na pewno się mylę.Dodam jeszcze,że wg med.chińskiej lęk jest emocją charakterystyczną dla nerek,nerki też regulują ciśnienie krwi.Strachy na Lachy.
postaraj sie nie patrzec w przeszłość ,a skupiaj swe myśli na przyszłosci.Może znajdz dobrą opieke dla dzieci i wybierz sie z mężem na kurs tańca.Wspólny relaks oderwie cie od złych myśli,a ruch ma korzystny wpływ na system nerwowy.Patrz przed siebie!!!!!I nie daj się.