Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie w uchu i przy zębach, zimne kończyny

filipmoto2010

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 l czy kto mi moze powiedziec czy moje badania sa ok dodam ze czasem mam pulsowanie w lewym uchu i nie moge zasnac na lewym boku bo czuje jakies pulsowanie przy zebtach czasem jest a czasem go nie ma dodam ze mam czasami zimne konczyny rece i nogi lewa komora w rozkurczu -50mm w skurczu -30mm tylna sciana w rozkurczu -8mm w rozkurczu -14mm przegroda w rozkurczu-11m w skurczu -11mm lewy przedsionek -29mm Ef 70.3% (mm tiechholtz) kurczliwosc prawidlowa zastawka aort bz gradient maks 9mmhg sr 5mmhg zastawka trojdz bz pierscien aorty -28mm (m) zastawka mityralna bz gradient maks 5mmhg sr 3mmhg zastawka plucna bz gradient maks 5mmhg sr 3mmhg plyn w worku osierdziowym nieobecny wnioski wymiary serca w normie funkcja skurczowa i rozkurczowa lewej komory zachowane dobra funkcja wyrzutowa morfologia i funkcja zastawek serca w normie
na zimne nogi i ręce dobry jest lek ziołowy ,,Esceven**-tylko trzeba zużyc co najmniej dwa opakowania.I koniecznie kupic rowerek treningowy i pedałowac po wstaniu z łóżka rano i kilka razy w ciągu dnia.Nie siedzieć długo bez ruchu np. przy komputerze.Robić przerwy na jazdę na rowerku.Na pewno pomoże I gimnastyka codziennie.Bezruch pogarsza sprawę.Może na kurs tańca zapisz się z kolega lub koleżanką czy aerobic.
Chcialem dodac ze wczesniej przed badaniami trafilem do szpitala na ojom mialem bicie serca 180 i drgawki jakies po podaniu srodka uspokajajacego ustalo wlasnie wtedy mialem zimne rece rowniez i zawsze od tego sie zaczynalo ze zimno mi bylo ,a czy mozliwe ze od zapalenia Ziolka doslownie jedno wciagniecie tak mi sie moglo stac ? bo lekarz na ojomie zrobil mi testy i mialem wynik testu na obecnosc ujemy pozniej robilem echo i tez powiedzili ze jest wsztstko ok poszedlem prywantnie do ordynatora ktory jest kardiologiem najlepszym w radomiu i powiedzial ze tez jest wszystko ok mialem jakies 5 ekg robione i wszystko ok ale rece i nogi dalej mam zimne czasami a potem gorace i to jest dziwne ma ktos tak jak ja ?

hej prawdopodobnie to nerwica, mam to samo już od 2 miesięcy i ciężko mi z tym żyć.Njagorzej jest w busie, kiedy jadę na zajęcia i pełno dzieciaków wrzeszczy, to wtedy serce mi także zaczyna szybciej bić oblewa mnie gorący pot na przemian z zimnym. Ręce i stopy lodowate. Mi lekarka dała skierowanie do psychiatry.

Witam wszystkich.Ja podobnie jak zdesperowana cierpię na nerwicę i oprócz tych wszystkich objawów nerwicowych takich jak:kołatania serca ,lęki ,osłabienie ,mam też dodatkowo bardzo często zimne stopy i dłonie i mam to już od bardzo dawna ,jeszce zanim na dobre dopadła mnie nerwica .Czasem gdy leżę pod kołdrą a nogi mam porządnie opatulone to i tak ze dwie godz. minie zanim mi się rozgrzeją ,jest to też nieprzyjemne ,ale sto razy wolałabym mieć stale zimne ręce ,stopy i niewiem co tam jeszcze a nie mieć kołatania ,lęków itd.ale tak się niestety nie da zamienic więc muszę się zmagać a tym wszystkim.pozdrawiam wszystkich czytających.