Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

... mam 23 lata i od kilku tygodni mam ataki paniki stany lękowe. 4 - 5 tygodni temu mnie dopadło paskudztwo. Zrobiło mi się gorąco , duszno nie mogłam złapać oddechu, serce mi kołatało, ciśnienie miałam131/39 , drętwiały mi ręce nogi całe ciało. Pomyślałam sobie koniec. Mąż zawiózł mnie na pogotowie a tam 126/60. Lekarz skierował mnie do szpitala na kardiologie zrobili mi echo serca i tam wszystko ok. Poszłam do lekarza rodzinnego i mowie mu co się stało a on do mnie : ale ty już miałaś taki atak to nerwica. Prawda miałam atak chyba z rok temu i byłam na zastrzykach. Przepisał mi hydroxyzinum biorę to ale mam wrażenie że mi się nie polepsza. Gdy byłam u lekarza teraz i mówię że mam napady stanów lękowych on mi na to że zna dobrego psychologa. I zaczęłam myśleć i szukać jakiegoś dobrego. Mam kilku na uwadze i jutro będę się dowiadywała co i jak. Nie wiem co mam robić boje się mój mąż mówi żebym poszła do szkoły ( znowu ) do pracy ale z pracą ciężko. Może wrócę z powrotem do sportu. Nie wiem. Wiem jedno staję się wrakiem człowieka i cierpi na tym moje małżeństwo.
Witaj Moniaa Zapraszam Cie na mój watek *Lęk jest naszym przyjacielem*.Zamiesciłam tam pewne informacje, ktore Ci wyjasnia powody powstawania nerwicy lękowej, a nerwica zrozumiana .jest uleczalna.Dlatego nie chce sie tutaj zbytnio rozpisywać, gdyz nie jest łatwo w dwóch zdaniach wytłumaczyć powody, dla których czujesz sie własnie tak.Pozdrawiam
POTWIERDZAM, KROK PO KROKU POWOLI uda Ci sie wyjśc z tego młynka jeżeli dojdziesz sama lub z psychologiem do przyczyn tej makabrycznej choroby.U mnie trwa do dzisiaj od 6 lat, ale od roku jest naprawdę lepiej.Bądż optymistką nawet gdy inni nie wierzą, Ty bądż przekonana, że da się pokonac. Ja próbuję i powoli powoli z trudem bo z trudem wychodzę na prostą........,ktora szybko moze się skrzywić jeżeli stracimy wiarę w siebie.Ruch, praca, mili ludzie, hobby itd to sposoby na leczenie.