Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból oczodołów przy patrzeniu w górę a nerwica

paula23

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też miałam objaw ze bolał mnie jeden oczodół. Zatoki okazały się w porządku. Jeden okulista nic nie znalazł i twierdził że wszystko w porządku. Ale nic nie przechodziło i poszłam do kolejnego okulisty który zrobił mi usg oczu i od razu wyszło ze mam żylaka oczodołu. Zeby cie nie straszyc z tym normalnie sie zyje. A czasami w leczeniu żylak znika. Pozdrawiam
najlepiej jedż do kliniki okulistycznej w twoim rejonie -nie trzeba skierowania,do przychodni przyszpitalnej.Tam mają dobr ą aparaturę do szczególowego badania tylnego odcinka oka.Trzeba szybko znależć przyczynę,albo idż na ostry dyżur do szpitala,może tam będzier mądrzejszy lekarz niż ten,który cię badał.
witaj dana0909!!!!! aż taki mocny ból u mnie nie występuje!! ale jakby nie było ciągle go czuję!!! rano gdy wstaje pobolewa ale po 2-3 min ustępuje z tym że najpierw muszę pomrugać i poruszać gałkami w górę i dół!! tak coś w rodzaju ćwiczeń na mięśnie oka!!! najgorzej jest wtedy gdy się zaczynam denerwować wtedy zaczyna sie ból od skroni i kończy na oczodołach!!!! czasami się zastanawiam czy to nie na tle nerwowym!!!!
witaj~q!!!! nie wiem o co tu chodzi ale wczoraj na wieczor wzielam magnez+ b6 i rano gdy otworzylam oczy to bolu nie czulam !!!! poczulam ze bol mi puscil i to nawet tak sporo !!! z godzine temu tez wypilam i na razie czuje sie ok i mi nic nie dokucza!!! fakt ze jak patrze w gore czy w bok to czuje sladowe ilosci tego bolu!!!! moze to z braku magnezu???wiadomo tez ze z dnia na dzien tez mi to nie przejdzie!!! a do okulisty do konca grudnia na 100% nie pojde poniewaz jest brak terminow dopiero w styczniu moge isc!! mam nadzieje ze do stycznia nic sie nie pogorsz!!! a przy kompie siedze 1-2 godziny dziennie wiec to tez niby nie jest zbyt dlugo!! ale narazie musze znalezdz dobrego neurologa !!!! a mozliwe to jest ze na tle nerwowym tez moga bolec oczodoly???
A po cholerę tyle wykrzykników ?! To po pierwsze... A po drugie... ja mam takie bóle oczodołów na tle migrenowym, a konkretnie pomiędzy atakami. Także to nie musi być nic poważnego. Duże dawki magnezu faktycznie pomagają i coś łagodnego regularnie na nerwy, np validol do ssania. Jeśli to nie pomoże to hydroksyzynę, albo mocniejsze środki. Nerwy i stres są prawdziwymi zmorami organizmu. Najczęściej na początku nie powodują większych szkód, tylko potrafią nieźle uprzykrzać życie.