Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Spuchnięte kolano blokujące się przy zginaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dwóch dni mam lekko spuchnięte kolano i nie moge go do końca zgiać. Mam wrażanie ze w kolanie zebrał sie jakis płyn.Kolano nie boli ale odczuwam dyskomfort podczas chodzenia. Nie upadłam, ani sie nie przewróciłam, obudziłam się rano i kolana nie molam zgiąc. Czy ktos może mi powiedziec od czego to sie stało i czy to coś poważnego. Byłabym bardzo wdzięczna bo martwię sie co mi jest.
Gość Juleczkaaaao

Również to samo mam i dziś rano się obudziłam i opuchnieta było, nie mogę nawet ukucnac, oraz dłużej nogi zgietej nie mogę mieć. Od tygodnia już problem mam. Chodź 7 miesięcy temu też tak miałam to po różnych lekarzach chodziłam i tylko tabletki przepisywali. Nawet żadnego prześwietlenia nie zrobili.

Gość Marynarz

Mam to samo od dłuższego czasu. Kolano powiększone, ale czy to spuchniecie nie wiem. Nie mogę zginać do końca nogi bo czuję jakby coś się sprężało w kolanie i blokowało zginanie. Na płyn w kolanie to nie wygląda, bo miałem kiedyś płyn ściągany ze stawu, ale jest to coś podobnego. Przedtem kolano mnie pobolewało szczególnie przy chodzeniu, ale nogę mogłem zginać do końca. Brałem sporo leków: Flexus, 4flex, Arthrostop itp. Może to od tych leków?

Gość ewelinka2384

Witam mam to samo z kolanem co pani opisuje choruje na rzs.musi pani zrobić badania pod kontem reumatoidialnym i wybrać się do reumatologa ja Lecze się w poznaniu naprawdę profesor bardzo dobry. Brałam chemioterapie w tabletkach i sterydy z kolana sciagano mi wysieg i dawano zastrzyk pomogło na dwa lata teraz znów się odezwalo.....ale naprawdę ulga niesamowita po ściągnięciu plynu i zastrzyku....miałam też opuchnięte stopy i palec u ręki jednak leki pomogły zostało juz tylko kolano ....6 mies temu odstawiłam leki ponieważ lekarz zgodził się na ciążę dlatego teraz muszę się przemeczyc dopiero jak będę w 6 mies może podzialac i ściągnąć plyn.

Gość marita moll

Witam ja mam bol kolana juz od listopada lekarze przeswietlali i podawali antybiotyk rowniez sciagali plyn i mowili ze zadnej infekcji nie ma powiedzieli ze to bylo zapalenie stawu kolanowego wstrzykneli mi zastrzyk ktory mial pomoc ale nie pomogl bo dalej nie moge zginac nogi bo blokuje to takie uczucie jakby bialko bylo sciete biore rozne leki leki przeciwbolowe i na stan zapalny..kto wie co to moze byc...

Gość Krystyna07

nie pytaj na forum co z moim kolanem , bo nikt ci fachowej odpowiedzi nie udzieli , jedyne co mogę dla Ciebie zrobić to nakierować cie na Centrum Medyczne w Poznaniu leczy tam między innymi dr. Krawczuk Piotr to najlepszy specjalista od kolan leczą się u niego nawet sportowcy więc jeśli ci na zdrowiu zależy powinnas jak najszybciej się tam udać

Gość kaznodziei

Witam ja też obudzilem się z bólem kolana , - puchnie - po lewej stronie kolana jest takie cos wodnego jak dotykam to sie rozplaszcza - nie moge prostowac go - klekac - jak prostuje na siłę to mam wrażenie , jak by ktoś mi łamał kolano Biorę tramal bo nie moge wziasc wolnego dużo pracy itd a tym bardziej , ze to budowlanka. Jakas pomoc przyblizona diagnoza ?

U kuzyna podobne objawy były z cystą pod kolanem. Na szczęście po ściągnięciu płynu z tego, został skierowany na Słomczyńskiego w Krakowie na rehabilitację. Tam miał jakieś zabiegi przeciwzapalne i przeciwbólowe i już ta cysta nie wraca. Bardzo polecał, szczególnie był zadowolony z rejestracji online na rehabilitacje.org, bo nie miał problemu, że zapomniał zadzwonić czy coś.